• 275
    boşu boşuna strese giren gönülden galatasaraylı kardeşlerimizdir. kulübümüzün her gelir giderini takip eder ve bu uğurda işin taraftarlık kısmını kaçırırlar.
    kardeşlerim bu kulübün yöneticileri var. mali departmanı var. bi zahmet bu kafa yorma işini o insanlar yapsın.
    biz sadece taraftarız, sahaya odaklanalım. sahada güzel futbol istiyorsak bu ucuz futbolcularla olmuyor maalesef. ucuz etin yahnisi hesabı cicaldaular, taylanlar, morutanlar izlemek istemiyorsak hedefimizi ve kadromuzu güçlü tutmak zorundayız.
    biz galatasaray'ız rakiplerin oyununa gelmeyelim. onlar hep bizi güçsüz görmek istiyorlar çünkü biz güçlü olduğumuzda onların iyi olmalarının da hiçbir önemi olmuyor. bunu bilelim ve hep iyiye tamah edelim...
  • 73
    bunlardan biriyim ve delirmek üzereyim. mesele şu kadar para harcadık olayı değil. zaten para harcamadan başarı gelmez. ama her sezon maça çıkmadan giden sigthorsson ve grosskreutz adamlara para döküyoruz. şu iki transfer skandalının dile getirilmemesinin nedeni unutmamız değil, adamların ismini yazamamamız. bunun dışında trabzonspor'un gitsin diye para vermeye hazır olduğu cavanda'ya para ödememiz, serdar aziz, ahmet çalık, tolga ciğerci, ryan donk gibi anadolu topçularına dünya devleri talipmiş gibi çılgın sözleşmeler yapmamız, jem paul karacan gibi oynadığı ingiltere ikinci ligi takımının yalnızca maç başı ücret teklif ettiği adama imza ücreti vermemiz, ve daha bir sürü şey... dursun özbek geldiğinden beri geçen 4 transfer döneminde podolski dışında adam gibi tek transfer yapmadık. hiç transfer yapmadan sadece eldeki kadroyu korusak şu ankinden daha kötü bir kadromuz olmayacaktı. buna karşılık ödenen çılgın bonservisler ve yapılan kol gibi sözleşmeler var. harcanan bu paralarla takımın sınıf atlaması gerekirdi. ama beşiktaş'ın bir kaç misli para harcadığımız, beşiktaş'ın yarısı kadar top oynamayan bir çöp yığınıyla kalakaldık. harcanan paraların yanında böyle bir kadro mühendisliği ancak art niyet ve beceriksizliğin tek bünyede buluşmasıyla açıklanabilir.
  • 250
    bazıları, 17-25 aralık'taki tapelere inanıp, 3 temmuz'daki tapelere inanmayan muhalif fenerbahçeli taraftarı aklıma getiren taraftar.

    burada kesinlikle kendi içinde tutarlı olanları itham etmiyorum. örneğin (bkz: @gurrpegi)

    bunun dememin sebebi de şu, 2021-2022 sezonunda hem başkan adayı hem de zamanın hocası fatih terim taraftara muhasebeci taraftarın hoşuna gidecek bir proje koydu. bonservis bile verilse yıllık ücretler aşağıda tutulacak, bunun için, daha gelişimini tamamlamamış ama potansiyelli oyuncular alınacak ve yıllık gider belirli bir seviyeyi geçmeyecek denildi. bu projenin artıları olduğu gibi eksileri de vardı. çünkü yıllık ücret vermemek demek, olmamış oyuncu almak demek. olmamış oyuncu aldığın zaman da potansiyeli yüksek olsa bile olmama ihtimali var demek. o zamanın teknik patronu, bu oyuncuların yanına görece daha olmuş oyuncular istedi ama bunlar da yönetim tarafından veto edildi. elneny ve ghezzal gibi. bu da yine aynı şekilde taraftarlar tarafından mutlulukla karşılandı. çünkü galatasaray artık maliyetine dikkat eden bir kulüptü.

    peki ne oldu? sadece 3 ay sonra, dar rotasyonlu, yedeği olmayan genç oyuncular, avrupa liginin en zor gruplarından birinde namağlup lider çıkmasına rağmen, teknik patronu hain ilan edildi. bazı transferler üzerinden hala eleştiriliyor. hatta her gün eleştiriliyor.

    şahsen, muhasebeciliği 10 ocak 2022 tarihinde bıraktım.

    yani kısacası o gün takımın arkasında durmayıp, bugün icardi transferine laf etmek bana doğru gelmiyor.

    şahsi kanaatim okan hoca da doğru olanı yapıyor.
  • 91
    tek hataları kulübün kasasındaki parayı gerçek kabul etmeleridir. ben kulübün bu konuda samimi olduğuna inanmıyorum. bir sürü tutarsızlık var. tam takır bir kasa ortasahaya adam alamıyor ama sol bek'e adam kiralayabiliyor. 11 tane futbolcu alıyor 4 ay maaş ödemiyor. taşınmaz satıyor gelirimiz var diyor ama diğer taraftan taraftar katkı yapsın diyor.
  • 245
    muhasebeci taraftarın artık sadece futbolcuların bonservislerinin ne kadar yük olacağını hesaplamak yerine, kaç forma satışıyla bu güzide takımı destekleyebiliriz onu hesaplayıp gs storelara akın etmesini beklemek lazım.

    müthiş bir enerji ve hisle, mükemmel bir takım oluşturuldu, taraftarından çalışanına inanılmaz bir sinerji yakalandı. artık yeni bir avrupa başarısının tam zamanı. kenetlenelim.
  • 179
    benim de içinde bulunduğum biraz muhasebe işlerine ara vermesi gereken topluluk. eğer şampiyonluk istiyorsak, ligde rekabet içerisinde bulunmak istiyorsak bu takımın bayağı para harcamasına ihtiyaç var.

    trabzon şampiyon oldu. hiç vakit kaybetmeyip sol beke ligin yükselen değeri genç eren elmalı’yı aldı yanında rotasyona lig tecrübesi bayağı olan doğucan haspulat alındı. sağ beke tecrübeli larsen’i aldılar. eklemeleri devam edecek.

    fenerbahçe zaten geniş olan her mevkide 3-4 opsiyon varken lincoln ve bruma eklemeleri yaptılar. jesus gibi avrupa şartlarında iyi bir hoca getirdiler.

    beşiktaş savunmaya as wolves stoperi saiss orta sahaya gedson forvete weghorst alıyorlar. her mevkide elit oyuncu koydular. geçen seneki kadroları da bizden çok daha iyiydi.

    bize bakarsak stoper tandemi tamam ama marcaonun ayrılacağı konuşuluyor. orta saha kara delik. en az 3 transfer gerekiyor, rotasyon değil kaliteli oyuncular olmak zorunda. kanatlar kerem, yunus iyi oyuncular ama onları rekabete soracağın bir oyuncu daha lazım morutan ve emre kılınç haricinde. forvette nicelik çok ama nitelik yok. mohamed, diagne, gomis en az 2si gönderilmeli. elit bir forvet alınmalı. geçen sene pozisyona girdik ama bitiremedik, büyük sorun yaşadık.

    sözün özü bu takıma para harcanması gerekiyor. özellikle orta sahaya 2 tane takımın çehresini değiştirecek oyuncu lazım. 2-3 tane general olması gerekiyor her takımda. bizim generallerde gerekirse maaşı fazla olsun ama takımı sırtlayabilsin. bu ligde orta sahan ne kadar varsa o kadar rekabet edebiliyorsun. en önemli mevki burası. ndombele mi olur gueye mi olur orası ben bilmem, okan hoca karar versin. genç oyuncularla bu oyuncuları harmanlayarak geliştirip satan takım hüviyetine girmemiz gerekiyor. umarım bu sene bu işi becerebiliriz.
  • 47
    merhabalar ben muhasebeci taraftar.

    sabri sarıoğlu 1.250.000 usd sabit transfer ücreti ve 15.000 usd maç başı ücret
    aydın yılmaz 900.000 usd sabit transfer ücreti ve 15.000 usd maç başı ücreti
    yekta kurtuluş 500 bin euro sabit transfer ücreti ve 9.000 euro maç başı ücreti
    engin baytar 1.100.000 usd sabit transfer ücreti ve 20.000 usd maç başı
    amrabat 1.100.000 euro sabit transfer ücreti ve 17.500 euro maç başı
    aykut erçetin 500.000 tl sabit transfer ücreti ve 12.000 tl maç başı
    ufuk ceylan 500 bin euro sabit transfer ücreti ve 10.000 euro maç başı

    bana göre takımdaki gereksiz isimler bunlar. yani olmasa da olur dediklerim. mutlaka siz de bu listeden 1 ekler, 1 çıkarırsınız.
    lütfen kızmayın o yüzden. sen engindursun dersin ben durmasın derim. ancak sen de o'nun yerine birini eklersin. o yüzden kızma arkadaşım.

    gelelim hesaba bu 7 gereksiz futbolcunun yıllık maliyeti 5.750.000 euro civarında. maç başı 20 maç desek.
    toplam 7 milyon euro civarı bir para yapıyor. belki de daha fazla. ama az değil.

    daha yekta'ya, amrabat'a verilen bonservisleri de dahil etmiyorum. yiğit, sercangibilerini de unutmayalım.

    bu 7 milyon euro demek, en az 20-30 tane genç futbolcu demek. yani bu paraya sen rahatça bir şehirde futbol akademisi kurarsın.
    doğru mu? evet.

    kurduğun futbol akademisinin yıllık geliri 7 milyon euro'yu bile bulmaz da, eğitimi, yiyeceği, barınmaları falan hadi tamam.

    bu akademide 50 futbolcun olsa. türkiye'nin herbir köşesinde seçmeler düzenlesen. 50 tane gencecik çocuk bulsan. 10-16 yaş aralığında.
    50 futbolcunun 3 tanesi sol bek olsa.
    bu sol bekleri özel bir şekilde çalıştırsan, adam etsen. şu an hakan balta'yı özlemezsin. çünkü dany, rieradeğil. o yetiştirdiğin çocuk oynar orada.

    sana mâl olacağı fiyat, maksimum 7 milyon euro / 50 olur. yani sözün özü.

    barcelona neden barcelona? xavi, iniesta, puyol, valdes, messi, busquets, tello.
    bonservis var mı? yok. maksimum paralar? yetebildiği kadar.

    dünya'nın son 10 yılına damga vurdular. nasıl? futbolcu taraya taraya.

    sen galatasaray'san daha iyisini yapabilirsin. yeter ki büyük düşün.
    aa muhasebeci, cimri falan diye dalga geçme. düşün anlarsın.
  • 101
    içine dahil olduğum taraftar grubu.

    kaynağım fm oyunları değil gerçekler, uefa'dan men yememiz kaynağım, bu sene de men gelmediği için şükretmemiz. bu duruma gelmemek için de yapılması gereken şey muhasebe. yoksa koltuklarını korumak için şov transferlerle muhasebeci olmayan taraftarın gözünü boyayan iradesiz başkanlar kulübün dibini zaten dinamitledi. bugünü düşündüğümüz kadar geleceği de düşünmek durumundayız. bir de üstten üstten konuşmuyorlar mı deli oluyorum.

    ayrıca yetiştirici kulüp olmak zorundayız, real madrid değiliz, barcelona değiliz, liverpool değiliz, hatta maddi olarak west ham bile değiliz. devam etmek gerekirse inter değiliz, milan değiliz biz. kendimizi olduğumuzdan büyük görmeyi bırakalım artık. gerekirse yetiştirici kulüp olmak için 3-4 sene şampiyonluktan da vazgeçebiliriz doğru bir planlamayla. galatasaray da fener de bjk de borç içinde. çünkü birbirlerine üstünlük kurabilmek için kısa dönem başarıya dünyanın parasını harcayıp 3 sene sonra aynı parayı bir daha harcamak durumunda kalıyoruz. alınan oyuncular da min 28-29 olduğundan tekrar kazanç elde etmek mümkün olmuyor.
  • 157
    kurtlar vadisi dizisinin efsane karakteri deli hikmet muhasebeci taraftara haddini bildiriyor. oynat bakalım ! ulan o zaman da taraftar paramız yok nasıl transfer yapalım diye ağlıyor bugünde. bu nasıl iş.

    https://www.youtube.com/...hannel=KurtlarVadisi

    yalnız senelerce önce dönen bir diziden alınan şu 2 dakikalık video bile galatasaray'ın hatta tüm türkiye'nin sorununu ayna gibi yansıtıyor.

    günü kurtarma çabası, taraftarın bitmek tükenmek bilmeyen namütenahi istekleri, sıfır yatırım. şu sahne çekildiğinden beri döviz kuru devalüasyon gördü, dijital çağ başladı, kripto paralar, otonom araçlar çıktı, medeniyet gitmeyen yerlere medeniyet gitti, serdar ortaç pokeri bıraktı ama hala galatasaray'ın parasızlık probleminde en ufak değişme yok. ulan şu dizi yayınlanırken silivri'den 100 dönüm tarla alsaydı kulüp şuan borç morç yoktu. hep imar geldi oralara.

    artık bu işin şakası yok. şu muhteris tavırdan sıyrılıp, sağlam adımlar atarak, gelecek için doğru yatırımlar yapmak şart. neyse umarım mustafa cengiz başkan irfan can kahveci ve visca'yı takımımıza biran önce kazandırır.
  • 182
    istifamı verdiğim topluluktur. senelerce harçlıklarımızdan, maaşımızdan artırıp forma, bilet, kombine, atkı ve hatta mevcut başkanın bir önceki döneminde bileklik almış taraftara tek bir dişe dokunur olumlu hareketi olmayan; seçimden önce verdiği yemeklerde taraftara cüzdan sallayan başkanı seçen genel kurul üyeleri yapsın muhasebemizi. koskoca spor kulübünü inşaat firması gibi yöneten, şuraya şunu yapıcaz burdan bunu satıcaz diye vaad veren adamların kulübü sürüklediği borç sarmalı da umrumda değil, düzlüğe çıkardığı sürdürülebilir ekonomik yapı da.

    taraftar olduğum kadar spor izleyicisiyim de. gözüme hoş gelen şeyleri görmek istiyorum. gözüme hoş gelen şeylerin kaç milyon euro olduğu da, euro kuru da umrumda değil. talisca’yı da istiyorum gueye’yi de. yeni spor salonu da istiyorum euroleague vizesi de. bunları yapamayan başkan da istifa etsin yerine yapacak adam gelsin. benimle aynı renklere gönül veren insanlara da tavsiyemdir. canımızı sıktığımıza değmiyor.
  • 81
    bakkal taraftar, daha kötüsü komisyoncu bakkal başkan ile karıştırılmaması gerekir.

    bakkal taraftar, "bu takımın yıldızı da 5 milyon alıyor. 1 milyonluk evlat alalım, o da oynar hmnkyım", "ben de isterim waffle ama dengeler var, en iyisi patates yiyelim" gibi günümüz ekonomisinde tutmayacak vizyonsuzlukta söylemlerle kendini belli eder.

    muhasebeci taraftar galatasaray'ın bir futbol kulübü olduğunu ve gelir getirme potansiyeli olan değil, olmayan giderlerini sıfırlaması gerektiğini bilir. o yüzden serdar aziz, ahmet çalık transfer edilirken burada "yapmayın" diye bas bas bağırır.

    komisyoncu bakkal başkan ise ikisini de pek siklemez, komisyonuna bakar.
  • 152
    benim de yaptığım ve en çok zoruma giden şeydir bu. neden zoruma gittiğini örnek vererek açıklayayım;

    "feghouli, bonuslar hariç yılda en az 30 milyon lirayı cebine indiriyor. bu da ayda en az 2.5 milyon lira yapıyor. buna yılda 20 milyon lira versek, 10 milyon lira kâr elde ederiz. bu parayla da işte şunu yaparız, bunu yaparız falan filan diyoruz.

    5 dakika sonra bilgisayarın başından kalkıp kendi muhasebemizi yaptığımızda 100 liranın nasıl 1 haftadan fazla dayanacağının hesabını yapıyoruz.

    parayı idareli kullanmaya o kadar alıştık ki, artık elimizde olmadan koskoca takımların, şirketlerin muhasebesini yapar olduk. ve ayrıca şu da var; 20 liraya döner almak pahalıdır ama takımdaki dengeler için 500 bin euroyu, 750 bin euroya çıkarmak çok kolaydır.*

    edit: transferlazim uyardı: benimde sözcüğünün doğrusu benim de olacakmış.
  • 253
    ağustosun 29'una kadar büründüğüm 1 eylül'den sonra ise "amaaan banane ben başarıya bakarım" diyip hemen uzaklaştığım güruh.

    bu yaz icardi hariç über ve üst düzey paralar harcanmaması-özellikle maaş bütçesinden- bizim için elzem. nelsson, boey ve mertens'e iyi teklifler var ise kesinlikle değerlendirilmeli ve sıcak para(cash, usd, €uro) kazanıp ekonomik anlamda devamlılığın sağlanması gerekiyor. satış olmadan hiçbir şekilde geleceğe bakamayız.

    yıldız oyuncuların yedekleri potansiyelli genç oyuncularımız olmalı.

    gerisini sonbahar geldiğinde düşünürüz. ya da büyük ihtimal üst üste gelen galibiyetlerle unutur gideriz.

    kur mur derken bütün kulüpler batıverir vallahi biz anlamadan. abartmadan her zaman temkinli olmakta fayda var.

    (bkz: sürdürülebilirlik)
  • 200
    zamanında yanlış harcamalar nedeniyle avrupa kupalarından men cezası alan, yıllarca satttığı kadar alabildiği için bonservisli genç oyuncu alamayıp emekli yıldızlara yüksek maaş bağlayan veya kiralık topçulara mecbur kalan takımın taraftarıdır.

    yanlış hamleler kulüpleri finansal çöküşe sürüklüyor maalesef. kulübünü seven herkes işin finansal boyutunu düşünmek zorunda. barcelona bile geçen sezon futbolcularından maaş indirimi istedi, transfer dönemlerinde bonservissiz oyuncu kovalıyorlar. ekonomi bu işin büyük parçası.

    diyebilirsiniz senin ne etkin var ki, orası doğru. oturup hayıflanıyoruz sadece bu adam bu kadar etmez diye. zamanında belhanda'ya feghouli'ye o bonservis + maaşlar bağlanırken de muhasebeci taraftar gerekeni söyledi. 2 sezon şampiyon olundu, ardından 2-3 sezon yıllık 3.5-4 milyon alan topçuları yollamakla uğraştık.

    kısa dönemli başarılar için kulübün geleceğinin harcanmasına razı değilim. elimizde sonsuz kaynak yok, hele şu ekonomik ortamda eldekiler de eriyor. üstüne üstlük şampiyon olunca garanti şampiyonlar ligi geliri de yok artık. galatasaray yatırım yaptığı her futbolcunun orta ve uzun vadede getirisini düşünmek zorundadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın