resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 15630
    kendisi ile devre arasında teşekkür edilip plaket ile vedalaşılması gerektiğini düşünüyorum. ben kendisinin statta ıslıklanmasına çok üzülürüm. işlerin oraya doğru gittiğini gördüğümden, olmaması için her yazıyı yazdım.

    ayrıca, kendisinden hala performans beklentisi olanlara, lütfen meşhur sarı siteyi ziyarete bekliyorum. sizin gibi polyannacıları bekleyen yüzlerce dolandırıcı var. en azından burada artık millete hayal satmayı bırakıp, orada gerçeklerle yüzleşmeye çalışırsınız.
  • 15632
    ailevi problemlerini çözmek ve çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmek istiyorsa futbolu bırakması gereken oyuncumuz.

    hala fazla kiloların varken, çevikliğin veteran seviyedeyken ve bence bir maçın 20 dakikadan fazlasını çıkarabilecek kondisyona sahip değilken yine milli takım arası tatilini uzatıyorsun. kimileri diyor ki salı günü gelecek, kimileri perşembe diyor. ama yok çarşamba da gelebilirmiş. belli bir konsensüs yok bu konuda. sanırım keyfi ne zaman isterse o zaman gelecek.

    buradan ayrıldığı anda kariyeri sneijder'inki gibi olacak. o da 1 sene nice, 1 sene katar yaptıktan sonra futbolu bırakmıştı. ki sneijder ayrılırken ne sakatlık geçirmişti ne de kötü bir sezon, yanlış hatırlamıyorsam 15'ten fazla sezon içi asisti vardı. icardi de maksimum nice seviyesi, hatta bence en fazla italya'nın orta-alt sıra takımlarından kontrat alabilecek. sonrasında gözden uzak bir yerde bir sene daha belki geçirip futbolu bırakacak.

    bunun böyle olacağı 2+2=4 gibi bir gerçek, tek alternatifi bunu öngörüp bütün yaşantısını değiştirmesi. 20 yaşındaymış gibi çalışıp, tesise en erken gelen ve en geç çıkan olması gerekiyor. başka bir alternatif yok. ama başta söylediğim gibi, eğer isteği ailesiyle vakit geçirmekse o zaman kimseyi yormadan devre arasında futbolu bıraksın. iyi hatıralarla bitmesi bu hikayenin çok daha mutlu bir son olur.
  • 15633
    9 kasım tarihinde kocaelispor'a yenildik ve takıma 4 gün izin verildi ki milli ara döneminde bu süre gayet normal. bugün ise icardi'nin perşembe günü yani 20 kasım'da takıma katılacağı haberleri düştü. 20 kasım'da takıma katılması demek takım antrenman yapmaya başladıktan 7-8 gün sonra katılması demek oluyor. merak edenler için de söyleyeyim takımın bir sonraki maçı 22 kasım'da, yani icardi büyük ihtimalle tek idmanla maça çıkacak.

    e şimdi kimse kusura bakmasın da millet zaten icardi formunu yükseltsin diye beklerken ve milli takıma da gitmediği 2 haftalık bir ara varken bunu çöpe atıyorsa eğer kendisi, bir sonraki iç saha maçında yine iki metreye ayağını uzatamayan icardi izleyecek olursak bu işin sonu ıslıklanmaya kadar gidiyor. kimse de kızını da mı görmesine çevirmesin konuyu lütfen. televizyon programına katılabiliyorsa kızlarıyla geçirdiği vaktin dışında bireysel antrenmanlarını da yapabilir. 1.5 sene oldu millet icardi dönecek diye bekliyor. oyuncuya bu kadar gösterilen empati bana fazla. biraz da icardi mi empati yapsa? hadi bizi geç başta kendisinin her talebini kabul eden okan hocaya ayıp etmiyor mu?
  • 15634
    en büyük problemi hayat arkadaşı seçimi olan oyuncumuz.

    buradan hemen felipe melo örneği verelim. 41 yaşına kadar gayet sert mücadele ve fiziksel vücut sağlığı isteyen ön libero ve libero mevkilerinde şampiyonluklar ve güney amerka kupaları alan takımlarda oynadı. zaten bizde de orta sahayı domine ediyordu, uyuşuk selçuk inanı bile futbolcu gibi gösterdi. sakatlıkları kısa sürerdi.
    kendi azmi ve fizyonomisi ile birlikte şansı eşi idi. beraber antrenman yaparlardı. eşi hep düzgün ve pozitif bir insan görüntüsü verdi. 3 çocuğa rağmen bayağı düzenli bir sporcu hayatları vardı ki bir oğulları da profesyonel futbolcu olma yolunda. . dolayısıyla spor hayatının bu kadar uzun ve başarılı olmasında eşinin katkısı büyük.

    icardi ise wanda felaketinden sonra gene başka bir magazinel insanı seçti. üstelik yabancı bir kültürde yaşama yetileri olmayan birini seçti. dolayısıyla icardi bir türlü o zıplamayı ve toparlanmayı yapamıyor. kızlarını yanına alıp daha uygun ve sportif bir hayat arkadaşı seçimi olsaydı toparlardı.

    icardiye güveniyorum ve tekrar eski formuna dönebilme şansı olduğuna inanıyorum. fakat hayat arkadaşı seçimi ve sürdürdüğü hayatla bunun olması zor gözüküyor.
  • 15635
    bazılarına göre özel hayatındaki sorunlar işini aksatması için geçerli sebepmiş. dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir işi yapan birine özel hayatında sorunlar yaşadığı için bu kadar anlayış gösterilmez. bir noktadan sonra, performans düşüklüğü devam ederse, konu işten çıkarılmaya kadar gelir. söz konusu icardi olunca 'icardi gibi bir starın ayrıcalığı olmalı' diye kendisini savunanlar oldu.

    bize bonservisiyle transfer olduğu dönem, o dönemki eşinin hasta olduğu yönünde haberler çıkmıştı. transfer sürecini bu hastalık uzatmıştı. çapraz bağ sakatlığının ardından ameliyatı ve sonrasındaki tedaviyi arjantin'de olma isteği de boşanma süreci ve çocuklarına yakın olma isteğiyle açıklanmıştı. şimdi de sezonun en kritik dönemine girdiğimiz haftalarda çocuklarını fazladan görme hakkı oluştu bahanesini kullanıp iznini uzattı. icardi'nin bu 10 gün boyunca bireysel çalışmalar yaptığına inanan yoktur. aksine, ağamız magazin programına çıkıyor.

    hepimiz özel hayatımızda sürekli bahanesi olan insanlarla karşılaşmışızdır. bir noktadan sonra o kişiye inanmamaya başlayıp iletişimi kopartırız. maalesef icardi'de de o noktaya doğru gidiyoruz.
  • 15637
    güya çocuklarını görmek için izin aldığı kasım 2025 milli arasında programlarda ve davetlerde fink atmaya devam eden aslan parçası. maşallah benim aslan parçama. kaptanımız, aslanımız, bir tanemiz, aşkın olalım senin hep beraber.

    paşamızın sıradaki durağı sevgilisinin dizisinin galası olmuş: https://x.com/.../1990446930166771932

    yarın bir de oraların "şahane pazar"ına falan katılsın da tam olsun, dönmeden 1-2 canlı yayını ve etkinliği daha yok mu kaptanımızın? sonuçta kredisi var aslan parçası icardi'nin. milli takıma gitmemiş tüm oyuncular idmandayken kaptanı olduğu takımdan günlerdir ayrı olması ve gününü gün etmesi hiç sorun değil.
  • 15641
    takımın as forveti sakatlanmış, sana gün doğmuş, idman üstüne idman yapıp antrenman sahasından çıkmaman gerekirken, sen bizi yine şaşırtmıyorsun kral. daha önce de dedim yine diyorum, bizi kendinden soğutuyorsun. yarın öbür gün bu taraftar seni ıslıkladığında, trip atmak yok tamam mı reis? bu zemini sen hazırlıyorsun.

    https://x.com/...cADZwKAJYtg&s=19
  • 15642
    her izinse milano’ya arjantin’e kaç, milli arada antrenman yapmak yerine çocukları bahane edip bir sonraki maça tek(?) idmanla çık. sahalara eskisi gibi dönebilmek adına zerre çaba gösterme.

    ama bunları söyleyen, dile getiren kişi mauro’yu bitirmeye çalışıyor olsun. sevgili maurosporlular kabullensin, icardi kendi kafasında futbolu bitirdi çoktan. dışarıdan birinin bir şeyler söylemesi bu adamın kariyerinin hiç bir döneminde etkili olmadı. şimdi de olmuyor. olduğu konum kendi tercihi.

    haziran ayında teşekkür edilip plaketle uğurlanmalı.
  • 15643
    iş ahlakı düşük olduğu için 99 ıcardi performansını izlediğimiz futbolcu. ınter gol krallığı üstüne psg sonrası 13. olan avrupa'da maça çıkmayacak olan bize imza attı. mümkünse devre arası ama olmuyorsa sene sonu yolları ayırmak lazım aşk adam ile. ha herhalde 99 icardi gibi bir dominant striker performansı izlemeyeceğiz hayatımızın sonuna kadar.
  • 15644
    https://x.com/...cADZwKAJYtg&s=19

    bu seferki yaptığı iş ahlakı bir yana, en basitiyle takım arkadaşlarına yapılmış büyük bir saygısızlıktır. babası ölümden dönen insan maça çıkıp, birkaç gün izinle gitti geldi, fiziksel bu kadar eksikken ve takım bu kadar eksikken yaptığı yenilir yutulur değil. herkes eskiyi örnek vermiş ancak kaçırılan husus, eskiden tek idmanla iş yapıyordu, ondan eyvallah ediliyordu. şimdi amiyane tabirle mabadını kaldıramıyor, milli arayı da boş geçirerek nereye form tutacak da iş yapacak. umarım utandırır diyip totem yapasım geliyor ama onun bile olacağına inancım sıfır. eyvallah mauro canın sağolsun.
  • 15645
    kötü oynayabilirsin, sakatlıktan iyi dönmeyebilirsin ama şu yaptığını kabul edemiyorum. sinirli şekilde yazmamak için bekledim ama yok, kabul edilebilir şey değil yaptığı.

    senin herkesten çok çalışman lazım, bunu taraftara da göstermen lazım. dile kolay 10 milyon euro maaşın var.

    geçenlerde ben kinciyimdir diye açıklama yaptı, bence gs taraftarından intikam alıyor. baya bir süredir taraftarla etkileşimi yok gibi birşeydi zaten. en kötü zamanında bile stadı icardi diye inleten taraftara ayıp etti daha da diyecek birşey yok.
  • 15646
    son yıllarda izlediğim en iyi forvet performansını sergileyen futbolcuydu. ama koca bir ama var…

    galatasaray’a ciddi katkılar sundu ve bunun karşılığını da fazlasıyla aldı. bu takımda, kredisi sınırsız gördüğümüz muslera bile zamanında ıslıklanmıştı. icardi ise bence şu an kendi şansını zorluyor. gitmek istiyorsa bunu açıkça belirtmeli ki “pollyanna” taraftar kitlesi boş yere hayal kurmasın.

    sevgilisinin galasına gitmesinden de anlaşılacağı üzere, prime dönemine dönmek gibi bir hedefi yok gibi duruyor. resmen futbol hayatının uzatmalarını oynuyor. keşke sonumuz böyle olmasaydı.
  • 15647
    ne yazık ki ayrılmamızın şart olduğu sevdiğimiz futbolcumuz. kendisini hala seviyorken ayrılmalı. taktı deyin, algılara geldi deyin ne derseniz deyin fakat bana şunu söyleyin icardi hazır olmaya ne kadar yakın? valla burada arjantin kadar anca yakın. osimhen milli aradan sakat gelecek gibi gözüküyor. biz yine kendisine kaldık.

    peki soruyorum icardi hazır olmaktan bu kadar uzakken kendini hazır tutmak için büyük harflerle aylardır yine büyük harflerle ekstra çalışması gerekirken şu an nerede? adam ekstra izin kullanıyor. torreira kullansa anlarım. adam maç kaçırmıyor ve bunu yıllardır yapıyor hem de her maç yüzde yüzüyle oynarken. kendisine en çok ihtiyaç duyduğumuz zaman ve kendisi tatilini uzatıyor.

    sevgi falan tamam da şu an bu sevgi suistimal ediliyor. ve bunu dünya kadar maaş alırken yapıyor. hayatında görmediği kadar sevgi, görmediği kadar ayrıcalık verildi kendisine. valla kusura bakmayın fakat bunun adı vefasızlıktır.

    bu takıma müthiş katkılar verdi, kendisini çok seviyoruz tam da bu yüzden ayrılmanın tam sırası. devre arası bir santrfor bulursak sene sonunu bile beklemeden ayrılmak herkes için en hayırlısı olur. kendisi ikinci forvet olmayı dahi kaldıramıyor. e onu üçüncü forvet yapmam hem maddi olarak bizi zorlar hem de kendisine büyük ayıp olur.

    bu kulübün büyük hedefleri var. ufak bir şehir takımı değil burası. sembolik isimleri onore etmek için bir sezonun çöpe atılabileceği bir takım değil. avrupa’nın devlerinden olmak istiyorsak işte sınavlardan birisi tam karşımızda duruyor.
  • 15648
    gidince yerine haaland gelecek zaten, ben bizim taraftarın şımarıklığını anlamıyorum arada çıkan rakip takım trollerini görmeyen yazarlarımızı hiç anlamıyorum. hepiniz dört dörtlüksünüz sanki de icardi kaldı bi eleştirmediğiniz.

    adam bizim takmın şu anda 2. forveti ve bu takıma daha iyisi gelmeyecek 2. forvet olarak. kendini savunamayan adamlardan zaten icardi'yi savunmalarını bekleyemeyiz.

    şu adamı normal şartlarda eleştirenlere hiç lafım yok zaten olması gerekeni söylüyoruz ama haddini aşanlar gidin sivilcelerinizi patlatıp başka şeyler izleyip onlarla tatmin olun. sizin gibiler ömürleri boyunca icardiye duyan sevginin yüzde birini bile göremeyeceksiniz.

    35 yaşındaki gekas'ın hayalleri kuran taraftarın beğenmediği oyuncumuz.

    kendisini hadsizce eleştirenlerin karşılığı bizimkiler sabri bey'dir ötesi berisi yok.

    edit: en ofsayt entrylerede sokmuşlar,* siz ne futboldan anlıyorsunuz ne de insanlıktan, rüyanızda bile göremezsiniz şöyle adamı, ben çok yürekten inanıyorum çok insanı g... edecek.

    kendisine eleştiri dozunu aşıp laf edenlere tekrar tekrar yazıyorum, hayatınız boyunca mutlu olacak tipler değilsiniz, siz başkalarının mutsuzluklarından mutlu olan insanlarsınız.
  • 15649
    izin gününde kiminle ne yaptığı kimseyi ilgilendirmeyen futbolcu. sahada istenen performansı veremezse sene sonunda sözleşmesi yenilenmez.

    sezon ortasında, kıtlığın ortasında, ciddi sakatlıktan yeni çıkan yıldız futbolcuyu gömmenin kimseye faydası yok. 2 sene şampiyon yaptı, milyonları galatasaraylı yaptı. galatasaray taraftarı son 3 senede kazanmayı alışkalık hâline getirdiyse en büyük etkenlerinden biri bu adam.

    bismillah demeden adamın tabutuna toprak atılıyor. böyle saçmalık olmaz.
  • 15650
    öncelikle takım çalışırken hala izinde olması herkes gibi benim de canımı sıkıyor.
    diğer yandan kendisi bunu ilk defa yapmıyor.
    takır takır golleri atarken “canı sağolsun” diyorduk ama işler kötü gittiği için şimdi kızıyoruz.
    yani aslında durum biraz bizim bakış açımızla alakalı, icardi tarafında değişen bir şey yok.
    zaten çalkantılı hayatı olmasa, tam bir profesyonel olsaydı buralara düşmezdi.
    iyi ki öyle bir tercihi olmuş da, bizimle yolu keşişmiş.
    ben biraz olaya insani taraftam bakacağım.
    2023 yazında işten çıkmıştım ve oğluma ben bakmaya başladım.
    neyse 8 mart 2024 galatasaray çaykur rizespor maçının olduğu gün yeni bir işe başladım.
    8-9 aydır sürekli beraber olduğumuz için ilk iş günümde resmen burnumun direği sızladı özlemden.
    icardi tarafından bakarsak çok sevdiği kızlarını doğru düzgün göremiyor bile.
    iç dünyasında neler yaşadığını bilmiyoruz.
    evlat hasretini, evladı olmayanın anlaması biraz zor:(
    icardi ile eğer yeni sözleşme imzalanacaksa kızların velayet davası kesinlikle çözülmeli.
    eğer böyle devam edecekse, kesinlikle kendisine bu durum söylenmeli.
    çünkü bu şekilde bize faydalı olacağını düşünmüyorum.
    onun dışında sezon sonu zaten sözleşmesi bitiyor.
    galatasaray tarihinin en çok gol atan yabancı futbolcusu olup, şampiyonlukla bizdeki kariyeri sonlanabilir.
    icardi bu kadar anlayışı hakediyor bence…

    edit: bide sürekli olarak 2025 yazında yolları ayırmamız gerektiği söyleniyor.
    galatasaray ne zaman böyle bir şey yapmış acaba?
    çaprazları kopardı diye milyonlarca çocuğu galatasaraylı yapmış adamı parasını ödeyip kapı dışarı mı edecektik?
    fenerden gidenler neden feneri sevmiyor acaba?
    galatasaray’dan gidenler neden hala her yerde galatasaray diyor acaba?
    futbolu sadece o sahanın içinde zannedenler çok yanılıyor.
    bugün icardi’ye sahip çıkmazsan, yarın yüzüne nasıl bakarsın?
    2 yıl muazzam katkı vermiş adamı sakatlığı sonrası 1 yıl taşıyamıyorsak bu kulübü kapatıp gidelim zaten.
    nankör omar’a bile gereğinden fazla sahip çıktı bu kulüp, icardi’ye mi sahip çıkmayacak?
    şurada 7 ay sonra zaten sözleşmesi bitiyor.
    ondan sonra zaten gereği yapılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın