resim
Maicon Pereira Roque
Takım:Coritiba
Mevki:Stoper
Yaş:37
Boy:1.91
Uyruk:Brezilya
  • 976
    18 nisan 2018 galatasaray akhisarspor maçındaki rezil hali net olarak belediye * maçında yedek beklemesine bir tepkiydi ve bu kabul falan edilemez.

    serdar gibiler kendisini bu yönde eleştirirken tepki gösterdik ama bu saçma tavrıyla o tarz yorumları haklı çıkarttı resmen. yazık.

    inşallah bu hali sadece kendisini yedek kulübesinde oturtan o eksik formundan ötürüdür. yoksa tam 'aldık başımıza bela' durumu olur ki yazık olur her açıdan.
  • 978
    suyu yavaş yavaş ısınmaya başlayan oyuncumuz.

    tudor zamanı yaşanan saçma sapan dizilişlerde 3 lü savunmada sırıtınca da savunduk kendisini çünkü hata oyuncularda değil teknik direktör olacak kişideydi. ancak gençlerbirliği maçıyla birlikte bugünkü* maçta da yaptığı berbat hatalar ve gösterdiği performans sezon sonu kendisinden nasıl kurtulabilirizi akıllara getiriyor.

    bütün sezon boyunca maicon-serdar-denayer üçlüsü içinde en zayıf halka; bazı kişiler için denayer'di, bazı kişiler için serdar'dı.

    mevcut durumda maicon şuan en zayıf halka olarak duruyor. serdar-denayer ikilisine kalan 5 haftada maicon'dan çok daha fazla güveniyorum.
  • 979
    performansını değerlendirmek için 2017-2018 sezonu uygun bir sezon değil. farklı bir kıtadan, kendi sezonu başladıktan sonra transfer edildi ve doğal olarak fiziksel ve mental anlamda düşüşe geçti.

    2017'nin haziran ayında türkiye ligi tatil olurken brezilya liginin 4. hafta maçları oynanıyordu. kendisi için tatil iyi ihtimâlle 2017 nisan ayında bitmiş ve yeni sezon başlamıştı. hâl böyleyken brezilya serie a'da 7 maça da çıktı. son maçını da 18 haziran 2017'de oynadı. galatasaray'a transfer olduktan sonra 13 temmuz'daki östersunds fk maçında da forma giydi. sezonu çok erken açan galatasaray'da 2017-2018 sezonu hazırlıklarından da(ki tudor antrenmanları, mâlum) nasibini aldı.

    velhâsılı, mayıs 2017'den beri(ki yaklaşık 11 aylık bir periyot) iki defa sezon öncesi hazırlık kampı yaptı ve bu 11 aylık süreçte -bugüne kadar- toplam 39 maça çıkmış oldu.

    bu yüzden performansında düşüş olması doğaldır ve insanın tabiatı gereğidir. farklı bir kıtadan gelip, geldiği takımın sezon açılış maçında forma giymek her babayiğidin de harcı değil(o tarihlerde taraftarlar sneijder'in ibiza'dan dönmesini bekliyordu, hatırlayalım), taraftar olarak bunları da görmemiz lazım.

    performansı elbette ki düşüşe geçecekti ve geçti de, bunda kaygı verici bir durum göremiyorum. üstelik maicon fiziğiyle iş gören, tek hamleli bir savunma oyuncusu, fiziksel yıpratıcılığı en fazla olan mevkilerden birinde oynuyor; çok doğal ki yıprandı ve çaptan düşmeye başladı(şimdilik idare etmeye çalışıyor).

    kendisini yasin öztekin'le ve ahmet serkan çalık'la bir tutmak bu nedenle doğru değil. -eğer kalırsa- 2018-2019 sezonunda çok daha iyi bir performans göstereceğine inanıyorum.
  • 980
    kendisi önde oynayan değil savunmayı geride kuran takım stoperidir. deep defence line oynarsanız performans alırsınız. önde oynarsanız - ki galatasaray çoğu maçında öyle ve önde oynar, kendisi sırıtır. abdullah avcı takımlarında, geriye yaslanan takımlarda, savunmayı geride tutan takımlarda iyi oynar. iyi futbolcu kötü futbolcu vardır, bir de sisteme göre futbolcu vardır. üst düzey takımlar bu yüzden scouting yapar, iyi futbolcu aramazlar. kendi sistemlerine uygun oyuncu ararlar. maicon bu yüzden bizim takımda çoğu maçta sırıtabilir. ujjfaluji-semih kaya başarılı bir tandem oluşturmuştu ama teke tek birisini kendilerine uymayan sistem ve partnerle oynatırsanız inanılmaz sıçarlar. semih kaya'nın ne hallere düştüğünü sonradan gördük. özellikle stoper ikilisi hem sisteme uygun hem de birbirlerine uyumlu seçilmelidir. fenerbahçe'nin tukaka, artık işe yaramaz diye saldığı tomas için, song ile birlikte aldığımız katkıya bakın.
    frank de boer ve cris gibi kariyerli oyuncuları, yaşlı da olsa aldığımız zamanlara bakın. facia oynadılar. yalçın ayhan'dan başakşehir'in aldığı katkıya bakın. hogh-uche boşuna birlikte anılmıyorlar. bunlar karı koca değildi. ikisi birlikteyken harika uyumluydu. song tomas da öyle, bülent popescu da öyle. defans hattı en çok kadro mühendisliği isteyen bölgedir ve düzgün kurduğunuzda iş yapar ve başarılı olursalar beraber anılırlar ve şampiyon yaparlar. puyol-pique de diyelim. çoğu başarılı defans oyuncusunun ekürisi gittiğinde nasıl sıçtığına dair tezler bile yazılabilir ve ciddi anlamda incelenmesi gereken bir konudur.

    yani maicon kötü bir oyuncu diyemeyiz. ama onu ona göre oynadığınız bir sistemde oynatmanız lazım. aksi takdirde hızlı oynanan avrupa futbolunda kendisinin brezilya ligine düşmesi mi şaşırtıcı, onu sizin oradan almanız mı başarı? kimse bilmiyor muydu da maicon oralara kadar düştü ve almak istemedi? kendisi bize gelirken son takımının taraftarı boşuna sevindi, zil taktı, gönderiyoruz hem de bu paraya diye? en basitinden başlığını şu sözlükte açın ve okuyun. bazı maçlarda kral, defansın maestrosu bazı maçlarda tırt, yavaş, dandik olmuş. adam aynı adam. değişen ne? oyun anlayışı, iç saha-deplasman, rakip. yani sözün özü defansı taktiğinize göre kurmak zorundasınız. hele ahmet çalık ile oynarsa bu adam sıçar. serdar ile, denayer ile iyi oynarsa idare eder, iyi oynar. burada bek seçimi de devreye girer. sen yavaş ve kule oyuncuyu hızlı olmayan partnerle ve kademeye girmeyen, geriye gelmeyen beklerle oynatırsan çöptür. kendisi çöp müdür? bu çok ağır olur. tıpkı kendisi gibi.
  • 981
    öyle bir taraftarımız var ki hakikaten vur diyince öldürüyor, bokunu çıkarıyor. bedavaya verin diyen mi ararsın, kovun gitsin diyen mi... şunları twitter, ekşi gibi yerlerde görsem takmam ama gs sözlükte görmek... beyler bu adam ligi oynanırken bize gelip sezonuda temmuzda resmi maç ile tatilsiz bizimle açtı. ligin ilk 10 haftası takımın en iyisiydi, maç sattı denilen ilk yarının son maçlarında ise fiziksel olarak çöktü. sonrasında kısa bir devre arası dinlenme ile ikinci yarıya tekrar formda girdi ve şimdi de sezonun sonuna doğru tekrar fiziksel olarak çökmeye başlama aşamasında. öyle şeyler okuyorum ki koca sene takımın en iyi hava topu alan, en iyi ters top atan, oyunu kanatlara en iyi açan ve agresifliği ile serdar' la birlikte rakipleri deyim yerindeyse döven, akan oyunda ligin en az gol giyen takımı olurken banko oynayan, en çok duran toptan gol atan maicon değilmiş gibi gömmeyin adamı. eleştirinin de bir dozu var. yavaş mı ? evet yavaş. ancak tüm bunları maicon gibi iyi yapıp birde hızlı olan oyuncu dünyada 5 tane 10 tane zaten...
  • 982
    levent tüzemen gazıyla eleştirilmekte. kendisini vurmadan önce açın östersunds maçlarının onbirini okuyun. neredeyse bire bir 18 nisan 2018 galatasaray akhisarspor maçı onbiri olduğunu göreceksiniz. maicon'un en kötü performansıdır aynı zamanda. şimdi adamın bütün sene gösterdiği üstün performansı çöpe atmayı şiar edinmiş bir kitle var. maicon olmasa denayer kaç hafta taşırdı sizi farkında mısınız acaba? bir tane hata yaptı gençler deplasmanında. peki diğer 6 deplasmanı kime yazalım beyler? forvetin, ortasahanın hatta hocaların hiç mi kabahati yok? olay maicon mu oldu?

    östersunts maçlarının onbirini tandemini açın okuyun beyler. açın okuyun.

    ek: napacağız kalan 5 maçta denayer'i rakip forvete bağlayıp koşturacak mıyız?
  • 984
    ölümüne defans yapan takımlarda çok işe yarar bence. ama galatasaray gibi yeri geldiğinde aşırı risk alan takımlarda işi zor.

    çünkü kendisi aşırı hantal. fiziğinden kaynaklanıyor ancak açık alanda az biraz kıvrak olan oyuncular kendisini madara ediyor malesef. halısaha da 1 e 1 son adam yakalasam bunu belki bende geçerim :) kendisi derbiler de veya avrupa maçlarında çok işe yarayabilir ama risk almamız gereken durumlarda saatli bomba. akhisar spor maçı aslında tam ona göre bi maçtı. ama erken yenen gol işleri bozdu. şampiyon olursak talibi çıkabilir. sonuçta şampiyon takımın 30 maç oynamış 5 gol atmış stoperi. sene sonu satılması hayırlı olur bence.
  • 985
    kendisi çok kötü bir oyuncu değil ama iyi de değil. vasat bir oyuncu.

    esas problem ağır olması değil. stoperlerin büyük bir kısmı boyundan ve kalıbından ötürü belli ölçüde ağır olur zaten. maicon çabuk değil. ağırlık ve çabukluk benzeştikleri noktalar olsa da birbirlerinden farklı şeyler. maicon'un ayakları çok yavaş. kısa mesafe hamleleri dahi ağır çekimdeymiş gibi yapıyor.

    bunlara ilaveten kusurlarını örtecek zekası yok. üst seviyelerdeki ağır stoperler zaaflarını bilerek oynarlar. bu kadar dağınık oynamazlar ve geniş alanda rakiple bire bir kalmamaya dikkat ederler. maicon'da bu da yok. bir şekilde kendini idare edebilirsin ama maicon'un ne zekası çok iyi ne de çabukluğu. çabukluk diye bir şey yok hatta. annenenim kireçli ayaklarından beter ayak hareketleri var.

    ayrıca çok sayıda basit konsantrasyon hataları yapıyor. sadece oynadığı son 5 maçta: fener deplasmanında önündeki topa vuramayıp, soldado'ya kaptırdı ve fener'i çok net pozisyona soktu, gençlerbirliği maçında malum son dakikada yine kendini bilmezlikle zeka ve konstrasyon sorunundan kaynaklı golü yedirdi. ve son oynanan akhisar kupa maçı. topu taca vurmayı düşünmedi ve hamlelerinin aşırı ağır olmasından ötürü oyuncuyu yanına sokup kırmızı kartla atıldı. buna benzer sık sık karar verme problemleri de yaşıyor.

    ligin ilk yarısı iyi gözüküyordu çünkü takım daha iyi daralabiliyordu. bunda fernando'nun fiziksel olarak daha iyi durumda olması + badou ndiaye'nin varlığı(esas etken bu çünkü gidince takım topsuz oyunda çok düştü) + tolga'nın sol çizgide oynuyor olması vardı. takım hem enden hem boydan çok iyi daralabildiği için bu zaafları gün yüzüne çıkmıyordu. zaten fernando'da kendisi de farklı farklı oyun tiplerinde ve rollerde verimli olabilecek adamlar değil. biri 3'lü orta sahanın derininde oynar, stoperlerin arasına girer diğeri daralan savunmada iyi oynar, top kullanır. sezon başı bütün takım tek bir oyun planına göre kuruldu ama taşların bir iki tanesi çıkınca diğerleri de düşmeye başladı. serdar ve denayer hem önde oynarken hem iyi daralabilen hem de derin savunmalarda maicon kadar sapması olmayan oyuncular. maicon bazı özellikleri olumlu yönde sivrilse de farklı oyun tarzlarında ikame edebileceğin bir oyuncu değil. yani ez cümle önde oynama kabiliyeti bu kadar düşük bir stoperi bu maliyetlerle tutmak bizim için aşırı lüks. o yüzden sezon sonu gitmeli.
  • 986
    bizim ihtiyaç duyduğumuz stoper değildi, buna rağmen ederinden fazlasına alındı. daha önce de söyledim umarım sezon sonu en az hasarla elden çıkartabiliriz.

    fakat ben yedek kaldı diye bilerek kötü performans sergilediğini hiç sanmıyorum. bunu tudor’a yapabilirsin belki. çünkü zayıf bir adam. yönetimin, taraftarın, medyanın tudor’a karşı tavrına bakarsın, bir oyuncu olarak “ohoo ben bunu çekirdek gibi çitlerim” dersin. ama fatih terim gibi yönetimin kurtarıcı olarak gördüğü, taraftarın takımın başındaki teknik direktör ayrılmamışken adını haykırdığı bir adama bunu yapmaya yüreği yetmez.
  • 988
    sampiyonlar ligi'nde dalga dalga uzerine gelen ve seni sahandan cikarmayan real madrid'e karsi oynarken boyle adama ihtiyacin olur ama akhisar'a karsi topyekun hucum ederken rakibine kontra atak avantaji olarak geri doner. eger cok zengin bir kulup olsaydik kadroda kalmasinda bir zarar yok derdim ama boyle maliyetli adami yedek tutacak luksumuz olmadigindan oturu sezon sonu yollarin ayrilmasi gerektigini dusunuyorum ben de. bu takima lazim olan denayer turunde hizli ve ayagi top yapan bir stoper.
  • 990
    valla ben genel olarak oyuncu harcamayı seven bir insan degilim, maicon'u da sene basında savundum ettim amma velakin benim bile artık bu adamı sahada görmeye tahammülüm kalmadı.

    cidden tudor'u yedigine dair dusuncelerim vardı ama belli ki yememis arkadas, bir patatese baglayınca tam baglıyormus.

    tonla zaafı var herifin, bir de konsatrasyonu dagılınca dünyanın en kötü stoperine dönüsüyor yeminle.

    sene basından beri tonla kritik hata yaptı ama sene sonu yaklasırken kritik hatalara o bölgede tahammülümüz kalmadı artık. oynasın denayer ya lanet olsun.
  • 992
    rakip hoca olsam top ayagindayken surekli pres yaptirirdim kendisine. ayagi duzgun ama hem topu ayaginda fazla tutup yavas oynuyor, hem de hata yapma olasiligi yuksek. en kotu kaleciye geri pasa zorlamis olurdum, ki muslera'nin da bu sezon geriden sacma sapan toplar attigi cok oldu, ya da top sisirmek zorunda kalirdi, ki gomis top indirmede cok da basarili degil.

    galatasaray'in topyekun hucuma ciktigi, stoperlerin orta saha cizgisine kadar geldigi her oyunda kendisi saatli bomba maalesef. bu da maclarimizin yuzde doksani. ha real madrid'le oynarken ister istemez kapaninca is yapabilir ama sonra dusunuyorum ronaldo'yla falan 1'e 1 kalsa ne olur diye.

    mesela terim'li 11-12 sezonunda da kadroda servet cetin, gokhan zan vardi. sezonun ilk ceyreginde de agirlikli bunlar oynadi ujfalusi'nin yaninda. ozellikle gokhan zan. ama daha sonra terim semih kaya'yi cikardi cebinden kimse beklemezken. mesela semih kaya da kotu bir stoper ama gokhan zan ve servet'ten farkli olarak en azindan hizliydi, orta saha cizgisinde durabiliyordu, daha mobildi.

    kendisinin satilip yerine, boku cikti artik bu tabirin ama, serdar'in yanina ujfalusi tarzi ayagi duzgun, pozisyon bilgisi olan, ekstradan maicon gibi hava toplarinda iyi bir stoper alinmasini isterim istemesine de, bu ozelliklerde bir stoperin bulunup uygun maliyetle transfer edilme ihtimali cok dusuk. o yuzden simdilik notrum kendisinin satilmasina karsi.
  • 993
    neden panikle gömülmeye çalışılıyor anlamıyorum. kendisi biraz iyi oynayınca ''sene sonu 20 milyon euro teklif bile gelse satmamalıyız'' diye entryler giriliyordu. şimdi bir iki maç kötü oynadı ve sözleşme feshinden bahsediliyor.

    galatasaray taraftarının -hele de galatasaray sözlük yazarlarının- gerçekten ortası yok ve bu durum takıma zarar veriyor.
  • 995
    kendisi 2017-2018 sezonunda ankara'da oynanan gençlerbirliği ve kupada içeride oynadığımız akhisar maçlarında kepaze bir performans sergilemiştir.

    sezonun geneline baktığında bazı maçlarda ağırlığı ve pozisyon hataları göze batmıştır fakat yine genele baktığımıza oldukça iyi performans gösterdiği maçlar bence çoğunluktadır ve bu sezon için geçer not almayı, hemfikir olunan eksikliklerine rağmen, hak etmiştir.

    akhisar kupa maçı ile ilgili tüm eleştirileri hak etmekle birlikte, bu kadar ipinin çekilmesi bana yanlış geliyor. oynadığı mevki bizim kusursuz bir biçimde alternatiflendirebildiğimiz bir mevki değil. denayer'in başakşehir maçındaki iyi performansı, genel bir kanıya varıp, kalan 5 maç ve önümüzdeki sene için "maicon yoksa denayer var, rahatız" demek için oldukça kısıtlı bir veri.

    toparlanması gerekiyor, performansı gittikçe kötüye gidiyor, maç sattı iddialarına hiç girmek istemiyorum, en kötü ihtimal zaten böyle bir şey var ise seneye görmeyiz kendisini.

    18 nisan 2018 galatasaray akhisarspor maçının ertesi günü kendisi hakkında 23 entry varken, tolga ciğerci hakkında yazıyla bir entry bile olmaması ise benim adıma sözlüğün adalet duygusundaki bazı sıkıntılı noktaları işaret etmektedir. kendimi de dahil ederek söylüyorum ki bazı oyuncuları kayırıyor, bazı oyunculara bir ayrı bileniyoruz.
  • 997
    bu adam nasıl bu noktaya geldi hayret ediyorum. şuan takımdan gönderilse kimse ses etmez. acaba bizim bilmediğimiz bir şey mi yaşandı. fener derbisine kadar her şey yolundaydı. sahada iyiydi, taraftarlarla arası müthişti hatta eşi bile bu coşkuya katılmıştı. son 3-4 haftadır çok vurdumduymaz, enerjisi gitmiş heyecanı kaybolmuş ve sinir edici bir şekilde vurdumduymaz. sezon sonu gidici gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın