• 3
    nagatomo'yla ilgili 2 adet entry'mi yaran entry'ler başlığına taşımış: (bkz: yaran entry'ler/#2378054)

    kendisini tanımam etmem ama eğer yarabildiysem ne mutlu bana. umarım simetrik bir şekilde yarmışımdır, eheh.

    şaka bir yana kendisinin yaptığı istihzayı beğenmedim. yoksa nick altına gelip erol büyükburçluk filan yapmak değil niyetim. zaten bilenler bilir nick altına yazmayı hiç sevmem*.

    gelelim sadede. yazarımız, nagatomo'nun üstün performansından yola çıkarak inter günlerini konu edinen eski entry'leri karıştırmış ve hakkında menfi eleştirilerde bulunan yazarları katranla tüye bulayıp ahalinin önüne atmış. halbuki yine bana ait bir entry daha vardı o başlıkta: (bkz: #2340827) keşke bunu da ekleseymiş.

    o son entry'de de bahsettiğim üzere fazlası yoksa bile nagatomo'nun en azından yüz maçını seyretmişimdir. ve de evet, yaran entry'lere taşıdığı o iki entry'yi bana yazdıracak kadar facia performans sergilemiştir inter'de. hadi ben bir halttan anlamıyorum da 6-7 sene boyunca nagatomo'yu izleyen inter taraftarının yazdıklarına da bir baksın. sempreinter, serpentsofmadonnina, forzainterforums, r/fcintermilan gibi forum ve sitelerde nagatomo'yla ilgili yazılanlardan şuraya bir kuple alıntılasam sözlük tarafından kafama kadar toprağa gömülüp recm edilirim herhalde. bize kiralanacağı ayyuka çıktığında şu saydığım forumdakilerin kahir ekseriyeti zil takıp oynadılar. son günlerde bonservisini alabileceğimiz söylentisinin ortaya çıkmasıyla yine sevinç içerisindeler. yani ben kötü performanslarından dem vururken bunları mabadımdan filan uydurmadım ki... nagatomo'nun inter'de kötü oynadığı apaçık bir olguydu. ha sevenleri yok muydu, elbette vardı. hatta taraftarın çoğu bence bir futbolcunun başına gelebilecek en kötü şey olan "maskot futbolcu" kontenjanından kendini seviyordu. nasıl ki bizim taraftar arasından belli bir noktadan sonra "sabri reyiz ya :)" diyenler çıktıysa inter taraftarı da "lord nagatomo" diye anıyordu herifi. napoli maçında yedirdiği golden sonra yapılan şu video inter'lilerin kendisine bakış açısını çok güzel özetliyor:

    https://www.youtube.com/watch?v=SKoWSqQBr2Q

    yani en ufak bir pişmanlığım bile yok o iki entry'yi yazdığım için. eleştirdiğim nagatomo inter'deki, iyi oynayan nagatomo ise galatasaray'daki nagatomo çünkü*. beni ayar eden nokta da burası zaten. ha bana kalsa ben nagatomo'yu transfer de etmezdim çünkü geleceği göremiyorum. şu an bizdeki harika performansını şaşkınlık ve dahi büyük bir mutlulukla seyrediyorum. çünkü allah sizi inandırsın ben de galatasaraylıyım. bizim futbolcular iyi oynadılar mı seviniyor, kötü oynadıklarındaysa üzülüyorum. ve fakat az önce de dediğim gibi geleceği görme gibi yetilerim olmadığı için o entry'lerin sonuna "inter'de berbat ama bize gelip estirecek..." yazamamışım. aynı kafadan yola çıkarsak şu an kötü oynayan hiçbir futbolcuyla ilgili bir şey yazmamak, alp pehlivan gibi suya sabuna dokunmayan yorumlar yaparak yaşayıp gitmek lazım. misal ranocchia'nın ne kadar leş olduğunu da söylemem bundan sonra. maazallah yarın bir gün bize gelip iyi oynar da birkaç arkadaşı daha yararım.

    ulan amma uzattın, diyen olabilir ama böyle zıpzıplıklar lüzumsuz geliyor bana ki bu arkadaş "hiç ofsayt vermeyen yazar tipi" başlığında şöyle de bir şey yazmış zamanında: "7. nesil yazar olarak yaptigim eylem. bu sözlükte yazanlar galatasarayli ve renktaslarimin her düsüncesini önemsedigim icin kullanmamaya özen gösterecegim. hakaret varsa sikayet ederim, yanlis bilgi varsa mesaj atarim, benle ayni görüste degilse de saygi duyarim diye düsünüyorum." (bkz: #2345901)

    son cümlesini "benle aynı görüşte değilse saygı duyarım" yerine "benle aynı görüşte değilse entry'lerini yaran entry'ler başlığına taşırım" şeklinde editlerse daha doğru olur gibi geldi bana.
  • 5
    ne yaptıda pilot oldu merak ettiğim yazar. saçma, kural dışı entrylerine de pek denk gelmişliğim yok.

    edit: bi yazara küfür etmiş sanırım.. ekşi sözlük gibi farklı taraftarların olmadığı bir sözlükte nefret içeren tartışmalar olması ilginç bence. herkesin görüşü, düşüncesi aynı olacak diye bir şey yok. bunu sert dille cevaplandırıp kavga çıkarmayada gerek yok diye düşünüyorum. düzgün dille yaklaşıp olumsuz yanıt aldığım bir insana rastlamadım. özellikle bazı yazarlar kavga etmeye bahane arıyorken bu tarz olaylardan pilot olan yazarların olmasına şaşırmıyorum. hayatında başarılar.
  • 6
    umarım nagatomo için yazılan çok kötü adam, sakın gelmesin şeklinde yazılan entryleri yaran entryler başlığında bir entryde yazdığı için uçmamıştır.

    (bkz: #2378054) yazılan entry
    (bkz: #2379245) verilen cevap
    (bkz: #2379313) ilgili entry için yazılan cevap

    hakaret yok, suçlama yok. kendine göre takılmış geçmiş. mutlaka bir açıklaması vardır mod ekibinin konuyla ilgili.

    edit: dediğim gibi konuyla ilgili açıklama geldi bile. hakaret ve küfürler yüzünden uçurulmuş. sonuç olarak görüş ne olursa olsun küfür ve hakaret olmadan yapılması lazım yapılacakların.

    son edit; yazdıklarımdan özel mesajla küfür ettiği için uçurulmuş gibi bir anlam çıkmış. öncelikle bana gelen bilgide bu asıl uçurulma sebebi olarak değil sadece yaklaşımına bir örnek olarak verilmişti. asıl uçurulma sebebi özel mesaj değil. bir yanlış anlaşılma olduysa onu açıklayayım.

    ben arkadaşı tanımam ama dünkü olayı görünce merak etmiştim nedenini. sağ olsun mod ekibi açıklamayı yaptı. dediğim gibi herşeye eyvallah ama küfür ve hakaret kabul edilemez.
  • 8
    özel mesajla hakaretten dolayı pilot edilmiş galiba ama moderasyon özel mesajları okumayı bırakmıştı diye hatırlıyorum. (bkz: olaylar/#2189962)
    ---------------------
    moderatörler bu durumla alakası olmadığını söylediler beklendiği gibi. entrymin orjinalinde moderasyonu suçlu bulmaktan çok pilot edilmesinin sebebinin bu olduğunu sanmadığımı belirtmek istemeye çalışmıştım ama "galiba" kelimesi yanlış anlaşılmaya müsait olmuş. bu özel mesajla hakaret muhabbetini de ilk çıkartan ben değildim ama entryler silinmiş sanıyorum ihale bana kalmış.
    (bkz: #2379915)
  • 9
    bu adam neden pilot oldu şimdi? eğer özel mesaj ile hakaretten dolayı ise moderasyona sormak lazım, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

    (bkz: olaylar/#2189962)
    kardeşim siz demediniz mi artık özel mesajları şikayet etmeyin, bizim müdahale alanımızın dışı diye? la niye müdahale ediyorsunuz o zaman?

    not: işbu entry jeff murdock'un "özel mesaj yoluyla hakaret ettiği" gerekçesi ile pilot edilmiş olması varsayımı üzerine yazılmıştır.
  • 10
    tanımam etmem ama illa ki muhabbet etmişimdir birkaç kelam özel mesaj ile.

    uçurulması özel mesaj sebebiyle ise burada moderasyon yanlış bir tutum sergilemiştir.

    --- alıntı ---

    öte yandan galatasaray ortak paydası altında buluşan tüm üyelerimizin, bu kararı suistimal etmeden kulübün adına yakışır kalitede davranacağından şüphe duymuyoruz. ayrıca ikili ilişkilerinizden kaynaklanan sorunlara müdahale etmeyi ve bu sorunları çözmeyi de sorumluluk alanımızda görmüyoruz.?

    içinden çıkılmaz anlaşmazlıklarda bir yazarı kara listeye ekleyerek ondan mesaj almayabilirsiniz. eğer şahsınıza yönelik bir hakaret veya küfür olduğu kanaatindeyseniz, bu küfür veya hakaretin illa bir yaptırım görmesi arzusundaysanız yasal yollara başvurmak seçeneğine de sahipsiniz. fakat iki galatasaraylı arasında bu boyutta bir sorun çıkmayacağına eminiz.?

    --- alıntı ---

    özel mesajlar yönetimin sorumluluk alanında değilse uçurulması net yanlış. sözlüğün kaliteli bir yazarının entrylerini yaran entryler başlığına yazdığından tepki toplamıştı aşırı bir düzeyde. şimdi de uçurulması şüphelendiriyor yazarları.

    özel mesajla küfrediyorsa engelleyin bitsin ya da hukuki yollara başvurun.
  • 13
    pilot mertebesine ulaşmış olan eski yazar. sebebini bilmiyorum ama yazılanlara göre olayın içinde küfür ve hakaret varsa yanlış yapmıştır.
    ben bu tarz şeylerden nefret ediyorum.

    belki karşı tarafta çok hatalıdır lakin, mesaj yoluyla küfürleşme seviyesine gelecek kadar kavga etmek nedir abi? neyi alıp veremiyorsunuz, hiç mi birbirinize saygınız kalmadı. anlaşamıyorsanız zaten birbirinizin söyledikleri ikinizide ikna edemez. ne diye boşuna çırpınıyorsunuz ki? herkes kendi doğrularını savunur. ikna edemiyorsan basarsın engeli geçersin. hırs yaparak bir şeyleri ispat etme çabası nedir?

    moderasyonun kimseyi boştan yere pilot edeceğini düşünmüyorum, demek ki daha büyük hatası olan taraf kendisidir. ayrıca burada herkes galatasaraylı ve ben bu güzel platformda böyle şeylerin yaşanmasını hiç anlamıyorum. neyse umarım bir daha böyle hoş olmayan hadiseler yaşanmaz. kendisine geçmiş olsun.
  • 15
    uçurulmasının sebebi özel mesajla ettiği küfür değildir. ve hatta özel mesajla küfür ettiği yazara da bu meselelere karışmadığımızı ve bloklayabileceğini açıkladım.

    moderasyon olarak neredeyse bir buçuk aydır kurallar hakkında yardımcı olmaya çalışıyoruz arkadaşa. ama sözlükteki yazarlarla, kurallarla ve bizle kavga etmekten vazgeçmedi. asla uzlasmacı olmadı. kötü bir yazar değildi ama üslubu sözlüğe uymadı.

    hatalı olması sebebiyle silinen entry oranı da yüksek değil çok yüksekti.

    son olarak açık açık kurallara uymayacağını beyan eden ve hatta istediği gibi davranmazsak, söylediği bazı entryleri silmezsek herkese sataşmakla tehdit eden bir yazarı ucurmaktan baska bir caremiz yoktu. karar detayli olarak konuşulduktan sonra tüm moderatörlerin oybirliği ile alındı. zaten bir yazarın uçması tek kişilik bir karar değil. hata yapmamak için en azından çoklu karar alınıyor. neticede böyle bir art niyet galatasaray sözlük'ün hedef ve amaçlarıyla bağdaşmıyor.

    ayrıca kendi talebi üzerine tüm entryleri silinmiştir.
  • 16
    uçurulmasının nedeninin özel mesajdan hakaret olmadığı da açıklandığına göre hakkında birkaç kelam etmek istediğim yazar. galatasaray’a gönül vermiş kimseye kötü söz söylemek istemem ama bir insanın karakteri ve konuşurken karşısındaki insana sunduğu hitap şekli de önemlidir. anlatmak istediğim bu tarz ikili ilişkilerde kesinlikle takım kavramının bir önemi yok. örnek vermek gerekirse hemen hemen herkesin çok sevdiği ve yakın arkadaş olduğu fenerbahçeli dostları da vardır. aynı şekilde galatasaraylı olduğunu bildiği halde aynı ortamda bile bulunmak istemeyeceği kişiler de olabilir. çünkü bazı insanlar hitap şekliyle gerçekten soğutabiliyor karşısındaki kişiyi. ha ben bunları neden mi yazdım? hemen açıklayayım. şu ana kadar birçok renktaşla özel mesajdan konuştum ve sadece kendisiyle sorun yaşadım. çünkü arkadaşın cidden karşısındaki insana gereksiz bir sataşma ve saygısızlık problemi var. örnek vermek gerekirse bir yazarın yazdığı entryi yanlış anladıktan sonra nick altına girip sözlükten uçurulmasını isteyip sonra da hatasını farkedip entryi silen ancak bu seferde özel mesajdan özür dilemek yerine karşındaki kişiye hakaret ederse bir insan bence ciddi problemleri vardır. yine de yolu açık olsun. edit: bu arada suarez’in girdiği bu entrye http://gss.gs/2379932 tamamen katılıyorum. benim anlatmak istediğim başka bir şeydi. arkadaşın atılmasının haklı veya haksız olması konusunu bir tek kendisiyle moderatörler konuya tam olarak hakim oldukları için bilebilir. ancak verilen cezalarda adaletsizlik olduğu da bir gerçek. kesinlikle bir standart yakalanmalı.
  • 18
    uçurulmuş, geçmiş olsun. öncelikle söyleyeyim ki kendisi önceden de başka bir isimle sözlüğe kayıtlıyken özel mesajda hakaret sebebiyle uçurulup, jeff murdock nickiyle sözlüğe geri gelmiş. her neyse zaten bu konuda bambaşka birini bulup ilgili başlığa bunun legal olup olmadığını sorgulayan bir entry girmiştim yakın zamanda. (bkz: #2372803) ben açıkçası küfür mevzuunun iyi araştırılması, tahrik vb durumların da enine boyuna incelenmesi taraftarıyım. ceza verilmesi gerekiyorsa verilsin. ama sözlük moderasyon'unda acayip bir dengesizlik var, eyyamcı hakemler gibi davranılıyor arada sırada, ahmet çakar'a kısaltmayla edilen küfür 1 ay ceza alırken tudor'a ana bacı yapmak 1 hafta falan alıyordu.

    jeff murdock'un twitter.com adresinde @drdawebowman nickiyle yazdıkları, burada kendisinin uçurulmasıyla alakalı moderasyon'un yazdıklarından daha inandırıcı geldi şimdilik. madem bu kadar keskin cezalar olacak, çok sağlam bir standart olmalı sözlükte, yoksa adalet mevzusu imparatorlukların dahi sonunu getirir, her yere adalet lazım.

    jeff murdock'a geçmiş olsun, eğer sözlük kurallarını gerçekten aştığı için ceza yediyse de hakkıdır, iyi uçuşlar.
  • 19
    kendisini tanimam etmem, dunku olay vesilesiyle kisaca bir sure konusmustuk hem kendisiyle hem de haginin topuguyla. acikcasi ikisiyle de ayni dusuncede olmamama ragmen gayet seviyeli bir sekilde konustuk bu konuyu tartistik ve konu kapandi. oncelikle benim dusuncem sozluk kurallari bunun aksini soylese de eger ortada bir hakaret, kufur varsa ozel mesajdan da olsa entry'den de olsa sozlukten uzaklastirilmalidir. yani kendisi baska bir yazara hakaret ettiyse uzaklastirilmalidir. fakat madem moderasyon bu tip durumlarda islem yapilmayacagini soylemis, biz de buna bir sey diyemiyoruz.

    gelelim uzaklastirilma mevzusuna acikcasi bazi donemler cok sik entry'lerim silinmeye basliyor bu duruma ben de sinirleniyorum, sinirlenmemin nedeni kurala aykiri yazmamam degil, elbet bir hata yapmisimdir da silinmistir. sinirlenmemin nedeni kurallarin yeterince acik olmamasi ve her entry icin ayni sekilde uygulandigini dusunmemem. bunu da sozlukte belirtmis ve sozluk anayasasinin yenilenmesi gerektigini soylemistim. kendisinin twitter'dan yazdiklarini okudum. olaylar nasil gelisti neler oldu bir fikrim yok fakat anlasmazlik buradan cikmis gibi geldi bana. bu vesileyle sozluk kurallarinin yenilenmeye ve daha acik bir sekilde belirtilmeye ihtiyaci oldugunu tekrar soylemis olayim.
  • 20
    nagatomo'yla ilgili eski olumsuz entryleri toplayıp yaran entryler başlığına yazması düpedüz sataşmaktır. 1-2 tane entry olsa komik gelmiştir der geçersin ama tüm olumsuz eski entryleri oraya toplamak gayet kötü niyet barındırıyor. kimse kimseyi kandırmasın komik gelmiştir diye, o entryleri oraya toplamak kabaca "size götümle gülüyorum" demektir. aynı başlıktaki ardışık 6-7 entrye de yarılacak kadar gülmek bana pek inandırıcı gelmiyor açıkçası.
  • 21
    https://eksisozluk.com/entry/73346306

    "günde 100 entry civarı ile kendi içinde dönmektedir."

    konuyu bilmiyorum zira sözlüğü son zamanlarda fazla takip edemiyorum. fakat böyle bir cümleyi, hele ki galatasaray sözlük dışında bir yere yazmak gerçekten saçmalamak demektir. herhangi bir galatasaray maçı esnasında, yalnızca maç başlığına 200'den fazla entry girilmekte bu sözlükte.

    benim son dönemde inaktif olma sebeplerimden birisi de sözlükte yazılanlara ekleyecek bir şeyim olmaması, yazılacak çoğu şeyin hızlı yazarlar tarafından çoktan entry olarak girilmesidir.

    2013-15 arası aktif olanlar bilir, o dönem sözlüğün küçük kardeşi gibiydim, epey de aktiftim. başka bir sözlükte, canımız galatasaray sözlük'e karşı yalan bilgilerle yapılan bu saldırıya dayanamadım. 2013 yılında sözlüğü keşfetmemden bu yana, kişisel olarak söyleyebilirim ki galatasaray sözlük hiçbir gün kalitesinden bir gram kaybetmemiştir. aksine, her geçen gün daha da büyüyerek emin adımlarla yoluna devam etmektedir.
  • 22
    yazmayayim bir aciklama yapilir falan dedim ama hicbir aciklama gelmedi. ucuruldugunda beni twitter'dan bulup dm ile konuyu anlatti. twitter'da kendi yazdiklarina ithafen cevap verilir diye bekledim fakat verilmedi de. bana yazdiklarindan ben kendisine bazi konularda hak verdim dolayisiyla sozluk yonetiminden bu konuyla alakali daha doyurucu bir aciklama bekliyorum.

    kendisinin bana yazdiklari arasindan birkac seyi cekip buraya atacagim.
    "5 dakikada karar verdiler demek, o tehdit olarak algiladigi mesaji ki ozel mesajlar ucurulma nedeni degil hala. yapmadigim eylem uzerinden ucuruldum."

    ozellikle su tweet icin de bir aciklama beklerdim.
    "sozluk yazarlarini tehdit etmedigim halde tehdit ettigimi yazman utanc verici."

    kendisini tanimiyorum fakat bu konuda konustugumuz kadariyla burada yazilan kadar artniyetli bir insan oldugunu dusunmuyorum. olayin diger tarafini bilmiyorum ama sozluk yazarlarina entry'sinde omurgasiz, zeka ozurlu diyen mentaliteultras isimli yazarin bile hesabi silinmiyorken jeff murdock'in ceza bile vermeden yazarligimi sildiler demesi bana haksiz bir yaptirim gibi geliyor en azindan sahsim adina daha doyurucu bir aciklama bekliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın