*

  • 2
    kafamı karıştıran hastag.

    tablo, karanlık.

    önümüzdeki günlerde neler yaşayabiliriz?

    1) hiç transfer yapılamaması

    2) panik transferiyle 3'e 5'e bakılmadan transfer yapılması

    3) doğru transferlerin, doğru rakamlara yapılması

    bence yakın tarihimiz açısından en kritik süreçlerden birini yaşıyoruz.

    1. ihtimal gerçekleşirse, yönetim değişir, şampiyonluk gider.

    2 ihtimal gerçekleşirse, avrupa gider, şampiyonluğun garantisi yok.

    ama işte 3. ihtimal gerçekleşirse çok büyük bir başkanı ve yönetimi yaşıyoruz demektir. bu yönetimle ve hocayla artık bir hükümranlık kurarız.

    peki yönetim, bu kadar baskıya rağmen bu işi bitirebilecek mi?

    mal deyin, iyi niyetli deyin, saf deyin önemli değil. ben 2 tane doru transferin son güne kadar doğru rakamlarla yapılacağına inanıyorum. çok büyük bir test. geçebilecek miyiz bakalım. o yüzden hala inan ediyorum ve transfer penceresi kapanana kadar da edeceğim.
  • 4
    twitter'da yanlış zamanda açılmış hastag. aşırı şekilde dursun özbek ve mustafa cengiz karşılaştırılması yapılıyor. galatasaray'ı satan hain birine transfer yaptı diye cengiz karşısında göklere çıkarılıyor, şükür ediliyor. troller iş başında yani. aklı selim galatasaray taraftarı ise bu trollere körük oluyorlar. yapmayın etmeyin biraz daha sabredin. transfer kapandığında forvet alınmaz ise zaten yönetim başlarına gelecekleri biliyorlar. o yüzden bu hastagi desteklemeyin!
  • 5
    1 şubat'a kadar beklenmesi gereken hashtag. bu hashtag'in olası forvet transferinin fiyatını arttırmak dışında her hangi bir yardımı olmayacak. emin olun herkes gibi ben de çok kızgınım ve yıprandım bu süreçten. ama şu an küfür de edilse istifaya davet etsekte kendimizi benzinle yaksakta bir şey değişmeyecek. 1 şubat'a kadar bekleyip artık neler olur göreceğiz ama bu hashtagler yangına körükle gitmektirç
  • 6
    aferin size be. helal amk. hashtag’e destek verenlere birer madalya vermek lazım. büyük iş yapıyorlar şu an.

    neyse. kesinlikle desteklemediğim hashtag. 31 ocak’a kadar transfer yapamazlarsa istifa etmeleri gerekecek evet ama şu an manasız. eğer istifa etmek durumunda kalırlarsa sadece üzüleceğim. başaramadıkları için. umarım başarırlar ve kalırlar.
  • 8
    çıkış kaynakları belli olan hashtag. açık konuşmak gerekirse şunu destekleyen galatasaraylı değildir gözümde. yine yönetimi aceleye getireceksiniz, saçma sapan bir transferle gazınız alınacak, oyuncu boş çıkınca ağlayacaksınız. zararı yine galatasaray görecek. gakatasaray'ın zarar görmesine vesile olan her kimse galatasaraylı değildir. 31 ocak beklenir 1 şubat olduğu gibi başlanır tepkiye.

    edit: oyuncu menejerinin elini de güçlendirdiğimizi yazmayı unuttum. belki alan bundan olmadı. son anda para arttırmayı yanlış görmediler yönetim transfer yapmak zorunda diye.
  • 9
    yönetimi de panik havasına sokmaya çalışan, yanlış amaçlar beklenilen hashtag. kesinlikle desteklemiyorum. yönetim zaten taraftarın ne kadar sinirli ve yıpranmış olduğunu biliyor. hayal kırıklığına uğradığımızı biliyor. şu an istifaya davet etmek pazarlıkta ellerini kollarını bağlayacak. 3’a alacağımız adama 5 vermek zorunda kalacaklar. 1 hafta daha sabretmekte fayda var.
  • 11
    belki paranoyak diyebilirsiniz ancak galatasaray'ı kaosa sürüklemek isteyenlerin açtığını düşündüğüm hastag.

    anlatalım;

    1)mali durumla ilgili bir açıklama yapılıyor, fb-bjk zarar, galatasaray karda. üstelik bu karın içine de garry ve ozan satışları da dahil değil. zarar edenler kim? başkanına "hırsız" diyen bjk, kurtarıcı gözüyle getirilen başkanın küme düşüreceği takım fb. daha birilerinin itelediği başakşehir'i yazmıyorum bak.
    2)önce "ilgilendiğimiz" hatta "son hamle olarak beklettiğimiz" iddia edilen demba ba başakşehir ile imzalıyor, birkaç saat sonra da ortada fol yok yumurta yok birden "transferler yattı, yönetim eli boş dönüyor" diye bir haber atılıyor ortaya.burada yaratılmak istenen algı "demba ba da gitti, alan-pato da olmadı yine forvetsiz kaldı galatasaray"

    yukarıda yazdığım, özellikle sonuncu takımın, bu haberleri ortaya atma ihtimali nedir sizce?üstelik şampiyonluk yolunda tek ciddi rakibi galatasaray'a karşı ?

    3)hastası olduğu için döndüğünü söyleyen abdurrahim albayrak'a taraftar baskısı ile zorla açıklama yaptırılıp tüm transfer stratejisi açık ediliyor.ben abdurrahim albayrak'ın ses tonunu, ruh halini iyi görmedim şahsen, kötü bir durumda olduğu belli. belli ki ya gerçekten "hastam" dediği kişi zor durumda yada uzun bir süredir uykusuz,dinlenmemiş.

    alan şöyle oldu, pato böyle oldu açıklamaları tamamen oluşan baskıdan. peki bu saatten sonra fb-bjk hatta başakşehir'in alan ve pato için devreye girip fiyat yükseltmeyeceği ne malum?

    son 24 saatte yapılan kar-zarar açıklamaları, demba ba transferi, "yönetim boş dönüyor" haberleri, abdurrahim albayrak'a deşifre ettirilen transfer stratejisi ve akşamına açılan #inanetmiyoruzistifaet hastag'i yönetimin elini kolunu bağlamaya yönelik bilinçli yapılan işler gibi geliyor.

    yangıncı taraftar da dahil herkes isyanında haklı ancak bizim baskımızı kullanıp yönetime yanlış yaptırmaya hevesli kişi-kurumların ekmeğine de yağ sürmeyelim.

    (bkz: kapalı tribün lütfen sakin olalım)
  • 14
    31 ocak'i beklemenin bir anlami yoktur. transferlerin yetismesi gereken son gun dundu. yarin degil, dun bile gecti aslinda.

    19.-21.* haftalar arasindaki goztepe(d)-alanya(d)-trabzon fiksturunden forvetsiz takim eger 3 mac da olaganustu sansla gecmezse 4 puanla cikar. bu surecte kadrosunu robinho ve demba ba ile guclendirmis basaksehir kasimpasa*, akhisar ve erzurumla oynayacak. 9 puan garanti sayilir. 31 ocak'ta transferler gelse bile ancak ikinciligi garanti altina alip gelecek sezona hazirlik yaparlar. 21. haftadan sonra 10 puan fark kapanmaz.

    isimiz sansa kaldi sadece. biz cok sansli olur basaksehir sanssiz oynar ve bir mucize eseri 1 eylul'den 23 ocak'a forvet bulamayan sozumona idareciler 2 tane kaliteli ve dusuk maliyetli oyuncu transferini bitirirlerse sampiyon olabiliriz. transfer ihtimali basaksehir'in uc macta 0 puan alip bizim ayni anda 9 puan almamizdan daha dusuk olasilik zaten, cunku idarecilerimiz niteliksiz. ozbek de oyleydi, aysal'in ikinci donemindeki yonetim de oyleydi, yarsuvat'a girmiyorum zaten, cengiz yonetimi de oyle, bu kulubun insan kaynagi fakir. bu kulubun insan kaynaginda yetenek havuzu sig.

    bu fakirlik ve siglik sebebiyle istifa falan da umrumda degil, cengiz gitse kim gelecek, kilicdaroglu mu? bu kulupten adam gibi yonetim ne zaman cikti ki simdi ciksin? aysal'in ilk donemi bir istisnaydi, zaten aysal da kuluple hasir nesir bir adam degildi. cansun'dan sonra ne zaman duzgun yonetildik ki simdi yonetilelim? galatasaray spor kulubu dernegi, galatasaray'in sporda yakaladigi buyuklugu idare edebilecek beseri sermayeden yoksundur.

    ek: bu yazilanlarin buyuk oranda negatif oylanmasindan hareketle icimdeki hincal uluc sormak istiyor, "biri bana anlatsin" diye, hangi noktaya katilmiyor insanlar. galatasaray muthis mi yonetiliyor? yonetildi mi 2002den beri? goztepe alanya trabzon maclarindan mevcut kadro rahat 9 puan cikarabilir mi? bizim ilk yariya gore guc kaybettigimiz mi yanlis, basaksehir'in eksiklerini kapattigi mi? 1 eylulde belli olan forvet ihtiyacini 23 ocak'a kadar cozemeyenlerin 8 gunde cozmesini beklemenin mantiksizligi asikar degil mi?
  • 15
    kafa karışıklığı yaratan hashtag.

    yaz transfer döneminde elindeki forveti satıp yerine sadece bir adamla* ilgilenmiş bir yönetim, ve ara transfer döneminde perşembenin gelişi çarşambadan bellidir tarzı bir işleyişle devam ediyor.

    bu hashtagi açan galatasaraylı değildir diyemiyorum kusura bakmayın. tepki için erken diyenlere de hak vermiyorum, özellikle susun gereken tepkiyi 1 şubattan sonra verelim diyenlere hiç hak vermiyorum onu da çok net belirteyim. iş işten geçtikten sonra, 1 dönemi daha forvetsiz geçirdikten sonra tepki versek ne olacak? efsane hocan bile yazdan beri bas bas bağırıyor forvet diye, bu adamın da mı çikeden çıkmasını bekliyorlar. gidince de gitti olcak.

    1 şubattan sonra verdik tepkiyi diyelim ve yönetim istifaya zorlandı, sil baştan olmayacak mı herşey? zaten amaç sistemi değiştirmek değil miydi, mustafa cengiz yönetimi bu hedefle gelmedi mi?

    bence geç bile kalınmış bir hashtagdir kendisi. yaz transfer döneminden* beri en başa sabitlenmesi gereken hashtagdir ki, ara transfer dönemi* geldiğinde daha ilk günden sıkı tutacaklardı işi.

    not: bunları yazıyorum diye kimseden para almıyorum, kimsenin paralı silahşörü değilim ve galeyana getirip panik transferi yaptırma gibi bir amacım yok. sen işini yapma, taraftara güven verme ki zaten mimlenmişsin, sonra da panik olcam yanlış transfer yapcam tribüne gir. kimse kusura bakmasın da yok öyle bir dünya. albayrakın havaalanındaki hallerine tavırlarına bakın, muhabir soru sorarken soruyu dinlemiyor, ne söylesem ne cevap vercem derdinde, yönetim transfer olmayacak diye açıklama yaptı mı söylediler mi hemen triplerinde. açıkça belli ki ellerine yüzlerine bulaştırcaklar. elimizde paramız var ama beceriksizlik yüzünden menejerlere peşkeş çekilcek ama bunun sorumlusu tepki gösteren taraftar değil, işini bilmeyen beceriksiz yönetim ve susan, tepki göstermeyen taraftardır.

    tekrar ediyorum yaz döneminden beri* en başta durması gereken, geç kalınmış bir hashtagdir.

    edit: amacım şimdi istifa etsinler değildir. ama işini yapmayanın ensesinde "gitme" korkusu olmalıdır. herkesin işini ciddiye alması açısından önemli bir durum bu.
  • 16
    şu aşamadaki yapılması gereken hareketin bu olduğuna katılmıyorum. evet benim açımdan da kredilerini tükettiler. dursun özbek'in gidişi sonrası yarattıkları sempatiyi hiç ettiler. ancak mevcut yönetim içerisinde görev dağılımında değişiklik ve düzenlemelerin yapılması, bence ilk adım olmalı. abdürrahim albayrak ile bu iş yürümez. kişilerin galatasaray sevgisi, iktidar ile ilişkileri, maddi durumu vs. başka şeylerdir. ama uluslararası düzeyde beşeri ilişkiler yürütebilme, kavramsal becerilere sahip olma, belli bir kültürel düzeye erişebilme ise bambaşkadır. abdürrahim albayrak bunlardan yoksun bir insan. o halde doğru kişiyi doğru noktada değerlendirmek lazım. diğer taraftan şükrü hanedar isminde birisi daha var. transferden sorumlu olduğu belirtilen idari koordinatör. kimdir bu adam? fatih terim ile olan bağı dışında ne gibi yetkinliği var? geçmişte neler başarmış? doğru adam bu değilse ona da yol vermek zorundasın. hoca da bu konuda tepki göstermeye kalkmamalı. ben kendi ekibimle çalışırım anlayışına katılmıyorum. vedat inceefe'ye genç milli takımlar sorumluluğu, müfit erkasap'a galatasaray altyapısı emanet edilirken de liyakat gözetilmemişti.

    işin özü; yönetim herkese sınırları çizmeli, doğru insanları doğru noktalarda değerlendirmeli. mustafa cengiz'in son şansı; otoriteyi sağlayıp revizyonu gerçekleştirmesine bağlı.
  • 17
    zamanlamasını yanlış bulduğum hashtag. diyelim bu gece mustafa cengiz istifa etti. her eksiklikte başvurduğumuz gibi transferi de taffarel ile mert çetine mi yaptıracağız? transferin bitiş günü taraftar tatmin olmamış ise bu hashtagi açmak, destek vermek herkesin hakkı. ama şu anda mustafa cengiz yönetiminin bu transferleri gerçekleştirmesini ummaktan başka şansımız yok ne yazık ki.
  • 20
    onaylamadigim hatta galatasaray'a zarar vermek isteyenlerin bilinçli bir şekilde ortaya attığını ve yönetimin beceriksizliği yüzünden transferlerin aksamasina haklı olarak kızan taraftarimizi kullanmaya çalıştıklarını düşündüğüm hashtag.

    sezona forvetsiz başlamak , şampiyonlar liginde karsilasilabilecek en kolay grupta 3. olmak ve liderden 6 puan geride olmamıza rağmen halen daha bir forvet alinamamasi yönetimin beceriksizligidir. buna tepki vermek kadar da doğal birşey olamaz. ama bu tepki istifa talebi olmamali arkadaşlar.

    bu adamlar mali yapiyi titizlikle örüyor. galatasaray menfaatleri için deli gibi çalışıyorlar. istifa su an için zarardan başka bir şey getirmez kulübe. sakin olup şubat 1 'i bekleyelim.
  • 21
    erken bulduğum hastag. ayrıca yüksek maliyetli transferlerin olmadığına da ayrıca sevindim. tetteh ya da benzeri düşük maaş ve potansiyeli olan oyuncuları tercih ederim. başka bir yönetim olsa bu baskı altında her türlü komisyonu ödeyip alan ı alırdı. belli ki kulübü kolluyorlar ama bugüne kadar alternatif oluşturmayıp son gün masada dik olmamaları ve süreci yönetme şekilleri çok yanlış. hele o açıklama, bariyer falan. abdurrahmim bey'in beden dili,açıklamaları sağlıklı değil. çık galatasaray'ın sokağa atılacak parası yok, anlaşılan rakamları artırdılar de, alternatiflerimiz var de. olmazsa da hocamızla görüşup gerekirse oyuncu almayacağız de. bu çakallara para yedirmeyeceğimizi anlasınlar diye açıklama yap ayakta alkışlıyayım. mesele transfer değil insanları beklentiye sokmak. yoksa bu sene ligi üst sıralarda bitirip yeniden yapılanacağız, ozan gibi oyuncular çıkaracağız bakın kar etmeye başladık bunu bozmayız deseler zil takar oynarım.
  • 22
    ben bu kadar başarı odaklı arsız bir taraftar topluluğu olduğumuzu bilmediğim için beni şaşırtmış olan hastag.

    yönetim transfer konusunda elbette hatalı davranıyor bunu görmemek mümkün değil ancak 2 durum gözden kaçırılıyor ilki henüz transfer döneminin bitmesine 8 gün var ve bu süre bitmeden yönetimi istifaya davet etmek apaçık sabotajdır. mali tablolar incelendiğinde ortada başarısız bir yönetim olmadığı açık, kaliteli ve şartlarımıza uyan forvet bulabilmek oldukça zor çünkü ffp kısıtılaması olduğunu ve elimizde ki transfer bütçesini tüm menajerler biliyor ve bu yüzden beklenti ve isteklerini çok yüksek tutuyor bu da bizim elimizi oldukça zayıflatıyor.

    kaldı ki ortada fiko'da olduğu gibi kayıp bir para durumu da yok. gelirlerin nerelere gittiğini çok net şekilde gösteriyor mustafa cengiz yönetimi. ayrıca biz son şampiyonuz en yakın takipçimiz ile aramızda 2 şampiyonluk var ve onların da bu yıl şampiyon olma ihtimali yok yani bu yıl şampiyon olamasak bile 2. olup ş.ligi ön elemesine katılabiliriz. her yıl şampiyon olacağız diye bir kural yok.

    başarı ve transfer odaklı galatasaray'lı olunmaz. bu takım iyi yönetilsin, dursun gibi çapsızların eline kalmasın gerekirse bir kaç yıl şampiyon olmasın. böyle her aksamada istifa et diye başlık açılmaz, hastag yapılmaz. bize yakışan tavır bu değil.
  • 23
    eğer biz bir anonim şirket olsa idik, mali tablolara bakarak yönetimin çok başarılı olduğunu söyleyebilirdik.

    eğer ligde rakiplerimiz olarak gördüğümüz ve taraftar gücü ile az da olsa şampiyonluk refleksi olan takımlar inanılmaz puanlar (14/17-13/17) ile devreyi kapatsalardı ve yarıştan kopsa idik yine transfer yapılmamasına, daha doğrusu forvet alınmamasına laf etmeyebilirdik.

    kadromuz genç, potansiyelli bir kadro olsa ve 2-3 oyuncu değiştirmemiz halinde seneye net şampiyon oluruz diyebilseydik yine yapılamayan forvet transferi üzerinden yönetime yüklenilmezdi.

    hatta hepsini geçtim, ffp baltası üstümüzde sallanmasa idi dahi bir sene durulalım, para biriktirelim yazın hocamızın istediği adamları alalım derdik.

    nitekim, hiçbirimiz gerizekalı değiliz. hepimiz hem mali olarak futbol piyasasının geldiği noktayı, hem de devre arası transfer döneminde hiçbir takımın as oyuncusunu satmayacağını biliyoruz. bir kere daha tekrarlamak istiyorum; biz gerizekalı değiliz.

    ancak somut duruma baktığımızda

    a) bir rakibimiz borçtan sahaya çıkacak adamı zor buluyor ve yıllardır satmalarına rağmen o borç makası kapanmadı (sentetik tiner tayfa)

    b) bir diğer rakibimiz küme düşmeme mücadelesi veriyor.

    c) ortada bize “gel al amk” denen bir şampiyonluk var; zira kırılma anlarında arkasında destek olacak taraftarı olmayan bir takımla çekişiyoruz.

    d) sene sonu kiralık gidecek adamlarla birlikte kadromuz şu şekilde oluyor:

    muslera (ismail) - mariano (sözleşmesi uzatılırsa linnes) - maicon (ahmet) - marcao - nagatomo (emre-ömer) - fernando (donk) - belhanda - emre a. - feghouli - yine sözleşmesi uzatılırsa sinan.

    görüldüğü gibi 2019-20 yaz transfer dönemine, orta saha rotasyonunda 3, kanat rotasyonunda sinan kalırsa 2, forvet rotasyonunda ise 0 adamla giriyoruz. yine 19-20 yaz transfer döneminde, eksik yerleri doldurmak için 1 stoper, 2 orta saha, 2 kanat ve 2 forvet almamız gerekiyor. yani en az 7 tane oyuncu alacağız ve bu oyuncuları almak için de oyuncu satmamız gerekiyor. bütçeyi 3 oyuncu satarak yaratırsak 7 rakamı da 10 oluyor. bir başka ifade ile, yazın 3 oyuncu satarsan, ideale yakın bir kadro kurmak için 10 tane adam alman lazım.

    biz başından beri hazır elinde gönlünce kullanabileceğin 14 m euroluk bir cap varken, alman gereken bu 7 oyuncunun 2-3-4 tanesini al ki yazın gerim gerim gerilmeyelim diyoruz. sonuçta “iyi niyetli” olsalar bile kaleci - bek - stoper - orta saha - kanat - forvet pozisyonlarından sadece 1 tanesine odaklanmasına rağmen 6 ayda 1, yazı ile bir tane adam alamayan bir yönetimin, yaz ayında 4 farklı mevkiye bölümerek transfer yapma imkanı yok.

    e) mali konular çok güzel bir husus. şampiyonlar ligi geliri, şampiyonluk geliri, satıp adam almamana rağmen bu gelirlerin + yazdığı eylül - kasım döneminde 2 milyon tl kar yapmışsın; yani mali devamlılığın için sportif başarı şart. mevcut kadro ile sportif başarı sağlaman mümkün olmadığı gibi, altını çizerek, büyük harflerle söylüyorum, bu transfer dönemindeki cap’i doğru düzgün kullanmazsan daha başlamadan 2019-20 sezonunu kaldırıp çöpe atarsın. hem sportif, hem de çok enteresan şekilde maddi anlamda.

    f) ayrıca kimse 6 aydır dünya yıldızı beklemiyor. ya bir şey soracağım, forvetsiz bir takım olabilir mi? yani, neyi savunuyorsunuz? ya amk takımında forvet mevkiinde adam yok. yok! iyi, kötü, kör, topal, ampüte fark etmeksizin o mevkide adam yok. forvetsiz takım mı olur?

    g) yine düz bir hesap yapıyorum, forvetsiz takım, bütçesi olmadığından seneye de forvet alamayacağından 1.5 senelik periyotta kazanması gerekenden 10-15 maç eksik kazanacak. maç başı 2.6 m tl (yaklaşık 400 bin euro) dan hesaplasan, sana 10 maçı alacak bir forvet senelik maaşı olan 3 - 4 m euroyu çıkartıyor zaten.

    lan forvetimiz yok ya. forvetimiz yok, takımın 18 kişilik kadrosu yok halen mali başarı diyorsunuz. satıp satıp almayacağız, çer çöp sözlemesi biten adamları alacağız, selçuk ile sözleşme uzatacağız ve 1.5 sene sonra başarısızlık nedeniyle yeniden transfere abanmak zorunda kalıp ffp ile uğraşacağız. çünkü günün sonunda mali başarı var istifa etmesin diyen adam da 12. olmayı istemeyecek.

    net söylüyorum; bu yönetim anlayışı ile fatih terim’i tutamayız. tutamazsak bugün taşak geçtiğimiz fenerbahçe yerinde buluruz kendimizi.
  • 24
    cengiz yonetimi mali acidan basarili oyleyse istifa etmesin diye karsilik verilen hashtag. cengiz'in mali basarisina atifta bulunanlar hesap kitap bilmiyorlar. basari tumuyle terim'in. cengiz'in ek bir mali basarisindan soz etmek icin cl gelirleri disinda gelir yaratildigini gormemiz gerekirdi. galatasaray'in 2018-2019 sezonu 6 aylik bilancosunda kar gostermesinin tek belirleyicisi sampiyonlar ligidir. bu da terim'in gecen sezon yarattigi mucizenin sonucudur. 2019-2020 sezonunda sampiyonlar ligi olmazsa eger takimin mevcut gelirleri, mevcut operasyon maliyetini, yani faiz giderlerini dahi hesaba katmaksizin, karsilamaya yetmemektedir.

    su anda yapilamayan transferler sampiyonluga ve sampiyonlugun kacmasi dolayisiyla gelecek yilin bilancosunda yasanacak zarara mal olacak. cl ile el gelirleri arasindaki 20 milyon euroluk fark, faaliyet zarari vermekle faiz giderleri oncesi kar etmek arasindaki farka tekabul ediyor. ffp kapsaminda bilancomuzu duzeltmek icin bu durumun arz ettigi onemi tekrar tekrar anlatmaya gerek var mi? mali tabloyu duzeltmek icin sampiyon olmak zorundayiz, ve tarihin en kolay sampiyonluklarindan birini alabilecekken yonetimin beceriksiz olmasi sebebiyle kaybediyoruz.

    ortada bir basarisizlik var, istifa bunu cozecek mi derseniz, elbette ki cozmeyecek. 23 ocak itibariyle forveti olmayan takim buyuk ihtimalle yonetim degisimiyle de sampiyon olamayacak, ki olursa da bu yine terim'e yazar, terim'in mucizesi olur. ama yonetim olarak istifa etmeseler de herhangi bir sorunu cozemeyecekler, ve bu basarisizligin sorumlulugunu ustlenmek zorundalar.

    basarisizligin sorumlulugunu ustlenip, yetersizligini kabul edip istifa etmek de asaletin geregidir. noblesse oblige.
App Store'dan indirin Google Play'den alın