euro 2024 ve copa america bitti. şimdi bahaneyi bırakın da eyleme geçin.
202
görevinin gerektirdiği vizyona sahip olmayan, kendi kişisel reklamını galatasaray’ın menfaatinin önünde tutan, hal ve tutumundan başarısızlık akan gs yöneticisi, yol yakınken bu işi uluslararası profesyonel kişilere bırakın, kendi pr’nızı bir şekilde yine yaparsınız.
203
nereli olduğu, medeni hâli veya dini inancı zerre kadar umurumda olmayan, galatasaray'ın transferden sorumlu yetkilisi.
benim galatasaraylılığımı ölçme haddini nereden buluyor önce bunu bir açıklasın. sonrasında da galatasaray muhabirleri kendisi hakkında güzel şeyler yazsın/ reklamını yaptırıp egebant'ta fazladan eldiven satsın diye saat başı kulüp hakkında bilgilendirme yapmaktan vazgeçsin.
işini yap ibrahim bey. söz verdiysen tut ya da söz vermekten vazgeç. beceremiyorsan istifa et ama biliyorum ki koltuk/makam sana da tatlı geliyor.
bakalım oyuncu almayı becerebilecek misin? becerirsen alacağın oyuncu copa america veya euro 2024'te yer almış mı onu da göreceğiz elbette.
204
2 aydır ilk 11’e alt tarafı bir sağ bek ve bir tane orta saha transfer etmeyi bile başaramamış bir yetkilidir.
2011 ve 2022’deki gibi tüm takımı sıfırdan kurması gerekse ne yapacaktı kimbilir…
205
kendisinin sözlerinin doğru mu yoksa yalan mı olduğunu ‘becerebilirse’ yaptığı transferlerden anlayacağız. euro veya copa america’da oynamayan veya erken elenmiş birini getirdiği an yalancı olduğu ortaya çıkacak.
elinde 10 milyon dolu çantayla, ali koç'un geçtiğimiz sezon bütün şehirleri gezdiği gibi avrupa'nın şehirlerini gezen yöneticimiz. bakalım 10 milyonu kime verecek?
208
hiç önyargım olmadan, sadece kendisi ile ilgili son 20 günde yaşananları anlatmak istiyorum:
oğuz aydın keşke bizde oynasa dedi adam fenerbahçe'ye gitti.
1. kampa transferlerden en az biri yetişir dedi şuan hoca inşallah 2.kampa 1 transfer yetişir diyor.
paris'e gitti geldi hiçbir şey olmadı.
tüm galatasaray muhabirlerine ''mc tominay için manchester'a gidiyor(bissaka için değil bak tominay için)'' diye haber yaptırtıp yemek yiyip döndü.
209
umarım hiç transfer yapmaz. ciddiyim bunu söylerken. dursun özbek başkanlığındaki bir takım erden timur gibi biri olmadan başarılı falan olamaz bari panik halde sağa sola milyon dolarlar sanmasınlar. cenk ergün için zaten 2.5 milyon avro yaban ucret, paşam altına hayatta imza attırmaz.
allah aşkına yapmayın transfer falan da bari para kasada kalsın, nasıl olsa gideceksiniz ve doğru düzgün bir yönetim gelecek.
210
bu adamdan acayip şekilde “transferleri yapamıyorum ama neden yapamıyorum bir sorun” ağlaklığı ve bahanelere sığınma vibe’ı alıyorum.
hayatında hiçbir transfer görüşmesi olmamış biridir muhtemelen. bu işlerde yol, yordam, usul, erkan nasıldır onun tecrübesizliğini yaşadığını düşünüyorum.
muhtemelen transfer görüşmesine gidiyor ve bir fiyat teklif etmekten başka bir şey yapmıyor. transfer yapmak biraz diplomasi yapabilme kabiliyeti gerektirir.
yakında çığ düştü, tsunami oldu, panik atak geçirdim ve bu nedenle transferlerimiz gecikti, ama transferin son gecesine kadar oyuncuları bulup getirmeye çalışacağız demesi muhtemeldir. bir onu demediği kaldı. sürekli konuşuyor ama sonuç sıfır.
211
"sağ bek bütçemizi 10 milyon euro'nun altında ayırdık" diyen yönetici. bu şartlarda ya 10 milyon euro'ya düşen doue, ya da 10-12 bandında fiyat çekilen jelert kalıyor ksımetimize.
transfer gorusmelerini yuruten yoneticimiz. kendisine olumlu veya olumsuz bir his beslemiyorum. oncelikle bunu soyleyeyim. tanidigim bir sima degil. gsyiad baskaniydi. hakkinda tum bilgim budur.
daha once erden timur icin de londra'ya gitti, milano'ya gitti, barselona'ya gitti diye bir suru haber girilip, gayet normal karsilanmisti. ki gayet normal bu. gorusmeye gidersin ve muhabirlerin de bundan haberi olur. cok zor degil bu isler. isinlanma yontemiyle gitmiyorsun sonucta. ucaga biniyorsun, rezervasyonlar yaptiriyorsun.
anlamadim ben sikinti nedir burada? gidip gorusecekler. anlasirsan alir getirirsin. anlasamazsan geri donersin. yani muzakere etmeden nasil bitecek bir transfer? facetime ile mi? mail ile mi?
215
davulla zurnayla transfer yapmaya giden yönetici. bir kere de yanıltın be da ters köşe haber yaptırın. ama yok, sizde ne o beceri ne de öyle zeka var. bu sene kesin bir grosskreutz vakası olacak net.
216
görüşmeler için farklı ülkelere gidilir. ancak x oyuncuyu almaya gitti diye haber yaptırılmaz, ikisi farklı şeyler.
bu sene ne hikmetse hangi oyuncu için nerede öğreniyoruz ki bu seyahatler transfer bitme aşamasına gelince yapılır ve oyuncuyu alır getirirsin, adam bu konuda da 4te sıfırla devam ediyor.
onu isteriz, bu keşke galatasaray’da oynasa. beke 11 milyon euro verecek değiliz. garip garip açıklamalar yapıp duran yönetici.
wendel transferi de bitmezse ne olacak şimdi ya da cidden scott mctominay için biz niye ingiltere’ye gittik bütçesel olarak çok uzak durumdaysak?
217
hiç para kazanamadığımız bir anlaşma ile yolladığımız, büyük ihtimal zarar ettiğimiz, maaşını da verme ihtimalimiz olan bir adam için yaptığı açıklama bu. önemli bir teklif ''0'', önemli bir teklifte para kazanamadık. kendisi lütfen bıraksın bu işleri, kaldıramıyor çünkü.
kendisi galatasaray'ı en az bizim kadar seviyor. ama kendisine verdikleri görev için uygun bir profil olmadığı çok açık. farklı görevlerde camiaya daha fazlı katkı vereceğinden şüphem yok.
219
sayesinde avrupada ne kadar oyuncu varsa türk youtuber scoutlar tarafindan videosu yapilacak. bu sayede guzel bir arsiv olusacak. bu adamlar para kazanacak ve ulkemize doviz girisi olacak. en nihayetinde vasat inceleme videolarini butun dunya türkiye kaynakli izleyecek. adam istemeden ulkeye ve dunyaya buyuk hizmet yapiyor.
220
kendi hatalarını başkasının üzerine atan birisi. transfer sürecinde taraftarı suçladı
kendisi için tek yol istifa etmek. liyakatsizsin. senin yüzünden oğuz aydını kaçırdık. transfer sezonunun sonuna doğru kanat rotasyonumuz azalırsa o zaman göreceğiz şovmenliklerini.
bakalım yine taraftarı suçlayabilecek misin
221
galatasaray'ı çok seviyorsa istifa edip görevi başkasına bıraksın. egebant, galatasaray'a çorap sponsoru falan olsun, yıllık 10 milyon euro versin. vardır parası eminim.
ne var yani ben de çok seviyorum galatasaray'ı. sevince oluyor mu öyle?
222
bu işler kendisine bir boy büyük geliyor belli, son yıllarda bu kadar amatör yönetilen bir transfer süreci görmemiştim.
223
bende şu an itibariyle son rötuşları yapılmış levent nazifoğlu izlenimi yaratıyor. istifa etmeli demek için henüz erken ama acemiliği de belli malesef oğuz aydın sürecini berbat yönetti. zaman inşallah bizi yanıltır.
224
gerçekten kabiliyetsiz olup olmadığını bilmediğim ancak şu ana kadar galatasaray'ın son 20 yılında transferler nasıl yürütüldüyse bire bir aynı şekilde yürüten yöneticidir. kendisine yöneltilen eleştirilerin birçoğu sırf erden timur'un ardından göreve başlamasından kaynaklı. bugün temmuz ayında transfer bitmedi yangını yapıyoruz -haklı olarak- bunun bir sebebi de iki senedir takımın eksiklerinin belli olmasına rağmen ısrarla kapatılmaması. işin komik tarafı ise bu bahsettiğimiz iki senelik sürecin çok çok küçük bir kısmında görevde ibrahim hatipoğlu vardı :)
bunları erden timur'a sallamak veya ibrahim hatipoğlu-cenk ergün ikilisini savunmak adına yazmıyorum kesinlikle. bu kulübün bir başkanı var ve o ne derse o oluyor. transfer görüşmelerini yürüten kişilere çok fazla anlam yüklememek gerekiyor. başkan bir bütçe verir ve onu kullanırsın. tabii ki kişisel ilişkilerinle bazı işleri daha ucuza çözebilirsin ancak yüzde seksen başkanın çizdiği sınırların içinde kalmak zorundasın. bu erden timur varken de böyleydi bugün de böyle.
işin özü, şu anda transferler bitmiyorsa bunun sebebi ne ibrahim hatipoğlu'dur ne cenk ergün'dür. bu kulübün tüm yönetiminden sorumlu tek bir kişi vardır ve ne hikmetse o kişi bugün taraftarımız tarafından en az eleştirilen kişi.
225
--- alıntı ---
ibrahim hatipoğlu: "mathias ross için önemli bir teklif var. onu da değerlendiriyoruz."
--- alıntı ---
şu cümleyi gerçekten kurduysa vizyonu ve yöneticilik duruşu hakkında çok ciddi bir bilgi verir kendisi hakkında. erden timur'dan sonra kendisini tam destekliyordum ama sanırım nazifoğlu familyasından bir beyefendi kendisi. yokluk yıllarına tekrar girdik sanırım.