resim
Hakan Şükür
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:54
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 4093
    eski futbolcu, ama her daim terörist diyebiliriz. kendisi olmasaydı şampiyonluk sayısında şu kadar bu kadar aşağıda olurduk tarzında konuşmalara sebep olması rasyonel her galatasaraylıyı üzecektir. bu takımın geninde şampiyonluk ve kupa var. isimlerden bağımsız şampiyonluk sayımız var. dolayısıyla kendisi terörist olduğu sonradan ortaya çıktığı için tarihimizden atılmıştır. yerine x bir futbolcu oynasaydı dahi biz yine aynı şampiyonluklara ulaşır belki de fazlasını kazanabilirdik. kişilerden bağımsız ve çok üstündedir galatasaray.
  • 1751
    sosyalistim, kendisini sevmiyorum. sevmememin baş sebebi de, evet, akp'de siyaset yapması. birilerine mi danışmam lazım dünya görüşümü belirlemek için?

    öte yandan, saygı da duymuyorum kendisine ki esas sıkıntı bu. bu takım çok cemaatçi futbolcu gördü. ben kimisinde, galatasaray futbolcusu olma vasfını kullanarak bunun bayraktarlığını yapmadığı için bu özelliği geriye atabildim ve çok sevdim onları. saygı da duydum. ama meclise bile gitmeyen, kendi fikri "büyüklerimiz bilir"den ibaret olan bir adam ne "fikrü hür vicdanı hür" bireylerin kulübünün gerçek efsanesi ve kralı olabilir, ne de benim kendisini sevmem gerekir.

    önce kazandığı paranın hakkını verecek.
  • 3170
    kendisini ne kadar sevdiğimi sabaha kadar anlatabilirim. çocuğum olsa adını hakan koymayı bile düşünürdüm küçükken. hagi'den daha fazla kişiyi galatasaraylı yapmıştır muhtemelen. taraflı tarafsız herkes severdi. sevgim azalsa da bitmiş değil. hala seviyorum. kendisini silinemeyecek kadar yer edinmiştir türk futbol tarihine. gelmiş geçmiş en iyi türk forvettir.

    nasıl ki yanlışları bu başarılarını yok saymamızı gerektirmiyorsa, başarıları da yanlışlarını örtmemeli. kendisinin yanlışı nedir peki? kendisinin yanlışı ne siyasete atılmasıdır nede cemaatten yana tavır almasıdır. 15 temmuz'dan beri twitter'de hep aynı şeyleri tekrar edip durmakta. ''darbeye kim girişmişse allah belasını versin''. e kral, saf mısın salak mısın, sağır sultan bile biliyor kimin girişimi olduğunu diye cevap verecek olsan da yanıtlamaz. dikkat ettim, kendisi ancak sevgi mesajlarına ya da kendisine küfür edenlere cevap veriyor. bu kadar ucuza kaçması hiç hoş değil. adam gibi soruların hiçbirine cevap verdiğini görmedim. en fazla, kitap yazınca okursunuz diyor. yahu ne kitabı ya, ne kitabı? senin gibi adamın kitabında futbol hayatı anlatılır, özel hayatı anlatılır. siyasetin saçmalıkları değil. vatan hainliği ile suçlanıp bu kadar aptalca davranması zoruma gidiyor. onun yerine ben sinirleniyorum. biz kendisine toz kondurmazken o hocasına toz kondurmuyor.

    diyor ki rica üzerine siyasete girdim. eh iyi tamam hoş. spordan gelmiş biri siyasete farklı bir bakış açısı getirebilir vs.. yani açıklanabilir. türk futbolunun yetiştirdiği en büyük futbolcu spor atılımlarında söz sahibi olmayacak da kim olacak, değil mi? sonra cemaat-iktidar kavgası başlıyor. kendisi cemaatten yana taraf alıyor. bakın siyasete rica ile giren kişi şu durumda istifa eder. partisinden değil ama, milletvekilliğinden. ya da partisinde kalır. zira bağımsız olarak girdiği seçimde aldığı oy oranı belli. neyse, hadi buna da tamam. sonrasında, siyasete zorla girmiş adam twitter'da 7/24 siyaset konuşmaya, bol bol muhalif tweetler rt'lemeye başlıyor o tarihten sonra. hatta öyle bir boyuta varıyor ki, adım gibi eminim ki hakan şükür ile birlikte başka biri de hesabı kullanıyordu. artık muhalif yazıları geçtim, aşırı sol örgütlere ait tweet'lerden milliyetçilere, dindar kesimden ulusalcılara kadar her türlü tweet'i hakaret küfür fark etmeksizin paylaşmaya başladığında hesabını sessize almıştım. çekilir gibi değildi. kendisini unfollow etmek, bugün genel kurulda hakan şükür'ü üyelikten atmak gibi bir şeydi benim için. yapamadım. keşke kendisi 15 temmuz sonrası yine muhalif kalsaydı ama cemaat ile bağım kalmadı diyebilseydi. bunca olaya rağmen hala amerika'da yaşayıp hocasına tek kelime edemeyip '' darbeyi kim yaptıysa allah belasını versin'' diyerek ancak milleti aptal yerine koymuş olur. çok mu zordu şunu yapmak? yapmadı. kendisini sevenleri üzmeye devam ediyor. hatasında hala ısrar eden birine üzülecek değilim. 45 yaşında adam doğruyu yanlışı ayırt edecek yaştadır bana göre. bu yüzden üyeliğinin iptal edilmesi gayet normal. cezasını da kulüp değil türk yargısı verecektir. umarım suçsuz bulunur ve sadece aptallığından böyle davranmaya devam ediyordur. ama benim için samimiyetini kaybetmiştir. buna rağmen seviyorum. ah ulan kral, ah! kendine, kariyerine, galatasaray'a ve bize ihanet değil de nedir bu?

    bir de arif erdem var. kendisine daha çok üzülüyorum aslında. kaçması şüphelendirse de, kendisinin ilişkisi tamamen geçmişteki yardımlar ve toplantılardan ibaret olduğunu sanıyorum. bir futbolcu bu kadar karanlık yüzü olan kuruluşlarla ne işi olabilir? adamlar bunları medya yüzü olarak kullanmış yıllarca. bizim kral da utanmadan hala kullandırıyor kendini. bunun adı dram. başka bir şey değil.
  • 665
    vaktiyle bahadır boysal'ın bir karikatüründe şöyle bir diyalog görmüştüm, sanırım modern zaman gençliğini, değer yargılarını, ve ilişkilerini tiye alan. kız oğlana sorar: "aşkım, michael jackson gelse, beni s.kse kızarmısın?" oğlan cevap verir: "olur mu hiç sevdiceğim, hatta isterse gelsin benide s.ksin."

    işte hakan şükür'ü kayıtsız şartsız savunanları gördükçe, çok seversin, sevgin geçmez tamamda, hala toz kondurmayanları gördükçe, aklıma bu karikatürdeki bu diyalog geliyor...
  • 2357
    türkçe kullanımına çok dikkat eden biriyim. ufak tefek hatalar yapabilirim ama bu harf ve ek düzeyinde olur semantik açıdan yanlış yapmam pek.
    o yüzden yazdığım yazıda şunu söylüyorum "seni çekemeyen bütün ibnelerin suratına tükür" bu cümle şu demek değildir: "seni sevmeyen ibnelerin suratına tükür"
    şu sözlükte bu adamı kimsenin "çekemediğine" inanmıyorum. sevmeyene de saygım sonsuz.
    zaten ben sana sev demişim, sev ya da sevme sen bilirsin ama çekemiyorsan bu adamı bil ki ibnesin. hem de önde gidenisin.

    bu adam efsane değilse kim efsane?
    carrusca mı?

    efsane anlayışı nedir yahu bana bir anlatın.
    cantona da ayyaşın tekiydi, maradona da öyle keşin teki. bu mu yani? böyle mi diyelim?
    sen adamın siyasi görüşü var diye adama efsane değil diyorsun.
    e kardeşim senin her yerin doğru mu ya?
    burak yılmaz atamadığı bir golden sonra, vermediği pastan sonra tepki alınca "n'oluyoruz ya?" diye tribe girerken bu adamın yaşadığının haddi hesabı yoktu ancak yine direndi yine direndi.

    hem efsane demek gandalf olmak demek mi? yoksa bileğini örümcek ısırıp binadan binaya tırmanması mı gerek?
    türk futbol tarihi'nin en çok golünü atan, milli formasıyla, galatasaray formasıyla dünyada tanınan en ünlü türk futbolcuya (daha dünya kupası rekorlarını vs. bahsetmiyorum) sen efsane değil diyorsan, yazık ediyorsun.
    efsane demek bir insanın her yönüyle mükemmel olması demek değildir. sen o adam kulübe ne vermiş ne almış ona bakmalısın. hakan şükür de inan bana bu kulübe en çok emek vermiş 2-3 insandan biri. ve bir galatasaray efsanesi...
    millet siktirboktan adamları 10 gol attı diye efsane ilan ediyor ya... sende efsane dolu ama görmüyorsun.

    tekrar edeyim.

    " hakan şükür'ü sevmeyen ibnedir " demedim. çekemeyen ibnedir dedim. hala da diyorum. çekemeyenin kim olduğunu bilmiyorsanız büyüklerinize ya da eşinize dostunuza sorun size 2006 yılını anlatsınlar.
    ibnedir çünkü hakan şükür'ün her attığı gole, mutluluktan döktüğü gözyaşlarına benim gibi sevinip üzülmemiştir.
    demek ki aynı galatasaray'ı sevmemişiz.
  • 2360
    kendisi gol krallıkları yaşarken recep tayyip erdoğan adını duyanların sayısı binleri bulmuyordu. hakan şükür uefa finalinde yada koreye o golü atarken kazanacağı parayı düşünmüyordu. hakkında belli ki bir karalama kampanyası başlatılıyor. hakan şükür 15 yıl önce kimin yanındaysa bugünde onun yanındadır. seversiniz sevmezsiniz ama hakan şükür bugün tam tersi durumda olabilecekken inandığı kişilerin yanında kalmıştır. gömlek değiştirmemiştir. hakan şükür her yönüyle eleştirilebilir futbolculuğu, golcülüğü, siyasi tercihi eleştirilebilir. ama adamlığı tartışılmaz. tıpkı imkanı varken daha fazla kazanabilecekken fenere gitmemesi gibi belli ki yine çok zorlanacağı bir tercih yaptı. ileriki süreçte çok üstüne gidilecektir. umarım ki ailesi ve kendisi bunları en hafif şekilde atlatır.

    edit:bu entryi dün gece geç saatte girdiğim için tarihlerde hata yapmışım hepinizden özür diliyorum.hakan şükür ilk gol krallığını 96/97 sezonunda kazanmışken rte 94'te istanbul belediye başkanı olmuştu.ancak bu konudaki görüşüm hala aynı. (bkz: vbesen) e teşekkürler.
  • 3065
    babam anlatır; kendisi torino ya gönderilip geldikten sonraki dönemde gene gönderilmeye çalışılmış fakat bu süreçte 'istediklerini yapsınlar içimdeki sevgiyi sökemezler, takım elbisemi giyer tribünde otururum' diye demeç vermiştir.

    önceliğinin galatarasay olmadığını hepimiz biliyoruz. şahit olduk. ama içinde ki sevgiden şüphem yok... onu alamazlar işte.
  • 3254
    38 gol atarak rekor kırdığı ve şampiyon olduğumuz 1996-1997 sezonunda üç büyüklere karşı toplamda sadece beşiktaş'a karşı olmak üzere bir maçta 2 gol atmış olan oyuncu.

    ne yapacağız şimdi bu işi? zaten diğer takımlara o golleri babam da atardı mı diyelim mesela?

    şaka şaka sahi hakan şükür kimdi ki ya? öyle biri mi vardı cidden? :(

    edit: zaten onlardan biri de boş kaleyeymiş;

    https://youtu.be/d2aROrupg58?t=48

    tüh :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın