• 4
    biraderimdir. neredeyse öz gibi. o kadar benzeriz ki, birileriyle "biraderim" diye tanıştırdığımda "iyi ki söyledin, hiç belli olmuyor" diyecekleri kadar. birlikte hem kel, hem solağız. yetmez mi kardeş olmaya?

    yıllar sonra tribünlere dönmemi sağlayan.
    16 dakikayı ali sami yen kapalı'da beraber geçirdiğim.
    birlikte futbol oynadığım.
    kendi köşeme kapandığım zamanlardaki tek dostum.
    beraber rakı, bira içtiğim.
    sokakta fenere birlikte küfür ettiğim.
    kapalı'da saldırıya uğradığımda da yanımda olan.**
    sözlüğe yazması için 1 senedir dil döktüğüm.
    durmayı seven.
    benim gibi babası sayesinde değil, kendi başına galatasaraylı olan.
    beni buralarda yalnız bırakıp giden.
    sokakta, "bizim başımız kel mi, bize de vermen gerek" diye bağırınca gözlerin üzerimize döndüğü.

    umarım tembellik etmez de, sözlükte yazar diye umduğum, kardeşim, dostum, sırdaşım.
    *
    *
  • 5
    (bkz: tembel yazar)

    ayrıca; bu tembelliği sadece ve sadece yazarlık konusuyla sınırlı kalan yazar. kendisiyle tam 9 gün beraberdik. öncelikle belirtmeliyim ki; çok misafirperver ve çok sevimli bir adam. captano jr desek yeridir. ali sami yen stadı onun için deplasman, her iç saha maçına anadolu'nun en ücra köşelerinden gelmiş hasta galatasaraylı ve tribün çocuğu. evlendikten sonra bira, göbek, evcil hayvan, ticaret, hizmet sektörü gibi her şeyin tadına bakmış. biraz keyif adamı gibi ama çok çalışkan ve çok içten bir adam. böyle ağzı var dili yok tarzı adamlar hiç (bkz: captano) stili değildir ama captano sağolsun telefonda açıkladı;

    ''ben böyle düzgün adamları dost ediniyorum ki arada sönük kalmayayım''

    tam kelimesi bu herhalde; düzgün adam. hayatımın en güzel tatilini yaşattı desem yeridir. tam manasıyla kusursuz bir konaklama yeri var alanya'da. misafirperverliği de eklenince bize sadece tatilin tadını çıkarmak ve onun maç anılarını dinlemek kaldı. hepsi de efsaneydi. yalnız maç hafızası kötü. 3-3'lük manchester maçının 1994 yılında olduğunu iddia edince, iddayı kaybedip gecenin bir yarısında elbiselerle havuzun tadına baktı.

    idolüm oldu 10 günde. ve yarın doğum günü. 32 yaşına basıyormuş yarın. şimdiden yeni yaşını huzur, mutluluk, zenginlik içinde geçirmesi dileğiyle. kendisinde galatasaray sözlük yazarlarının ayrı bir yeri var. bundan sonra alanya'da geçireceğim her tatil kendisine misafir olacağım, tavsiye de ederim çünkü bu tarz adamlar şans eseri çıkar insanın karşısına. bu da bir şans olsa gerek ve yine galatasaray sözlüğün tanıdığı bir şans.

    bu senesi umarım ona ve eşine bol mutluluk, bize de onu daha çok görme fırsatı tanır. şu sözlükte tanıştığıma memnun olduğum adamları saysam karakter sınırı yetmez galiba ama onun adı en başlarda olur. iyi ki tanışmışız gsalanya ve iyi ki varsın, iyi ki doğdun...
App Store'dan indirin Google Play'den alın