• 1
    bu sene güney üst kombinemi 850 lira civarı bir fiyattan yeniledim. ligde 17maç, şampiyonlar liginde en az 3maç, kupa maçlarını falan sayarsak minumum 25 iç saha maçı izleyeceğim kesin. yani böldüğüm vakit maçın tanesi bana 35 liraya falan geliyor. şimdi benim oturduğum yerin osmanlı maçında ki fiyatı 80 lira olarak belirlenmiş. şimdi ben burada gişe fiyatından verirsem kombinemi kim bana karaborsacı dese haklıdır kusura bakmayın. şampiyonlar ligi veya kupa maçı farketmez benim için. geçen sene gidemediğim maçları bedava olarak verdim sözlükte. inter maçında sağolsun izmir'den gelecek yazar arkadaşlar için poena, wrongdoer ve baranakcok kardeşim ücretsiz şekilde yardımcı oldular. bu maç içinde bir bilete ihtiyacımız vardı, onda da yine poena abimiz yetişti. cüzzi miktarlara verilen kombinelere kimse kalkıp birşey söylemez ama gişe fiyatından vermek ayıptır beyler. hele de bu platformda ki gibi güzel insanların olduğu bir ortamda daha ayıp.
  • 2
    sezon başı yeniden patlayan muhabbet. sezon sonu takımdan bir bok olmayacağı anlaşılırsa veya bir iddiamız kalmazsa 'kombinemi bedavadan devredeceğim' diyen iyi huylu yazar arkadaşları görebiliriz iyi birer çocuk olursak.

    edit: üç maç şampiyonlar ligi desen 420 lira eder. hadi trabzon maçını saymasan iki derb i fiyatlarını 100 liradan versen sana 620 lira eder. benim bu fiyatları verdiğim yerden kombinem 850 civarı bir şeye alındı zaten. yani ben kalan 17 lig maçı ve kupa maçların 200 liraya getirmiş oldum. pardon beyler karaborsa yapmamış oluyorum. olurda şampiyonlar liginde bir üst tura çıkarsak o zaman düşünebilirim yapıp yapmadığımı.
  • 4
    lig maclari degil ama sampiyonlar ligi ve derbi maclarinda gise fiyatini mantikli buluyorum. bir cok insan kombineyi sampiyonlar ligi ve derbiler icin aliyor. zaten bu 5 macin gise fiyatini toplayinca kombineyi cikartmiyorlar. o yuzden normal karsiliyorum.

    edit: bazi arkadaslar dedigimi sacma bulmus hatta salak yerine koymak olarak dusunmus.

    takimi desteklemek icin kombinemi aliyorum. bazi zamanlarda gidemedigim oluyor. (mesela su an yurtdisindayim ve mersin atletico maclarina gidemiyorum) genellikle gidemedigim maclarda arkadaslarima devrederim kombineyi. hatta burada bedava verdigim de oldu. ama parasiyla bilet arayan adama lig-kupa maclarina gise fiyati altindan veririm.(henuz hic nasip olmadi ama olsa veririm.) sampiyonlar ligi ise benim asil kombine alma sebebim. o maclardan birine gidemiyorsam(ilk defa olacak) o maci gise fiyatina satarim. cunku benim icin o mac kombinenin 5te 1idir.(2 derbi 3 samp ligi) tabii ki ust tura cikarsak 5te 1 olmuyor ama her sene de ust tura cikmadigimiz bir gercek. hesabi ben kafamda bu sekilde yapiyorum. sonucta kimseye ekstra iyilik yapmak gibi bir zorunlulugum yok. zaten biletler tukenince samp ligi macini gise fiyatindan birakmak -maalesef bu karaborsa ortaminda- iyilik gibidir.

    bir arkadas da aslinda kombinede o maca gise parasi kadar para vermiyorsun. boldugunde cok daha aza geliyor, gise fiyatlari normalden yuksek demis. o yuzden haksiz kazanc elde ediyorsunuz demis. bunun da yanlis bir bakis acisi oldugunu dusunuyorum. oncelikle ben o kombineyi o mactan asagi yukari bir 6 ay once aliyorum. ve gidip gidemeyecegim belli degilken parasini oduyorum. gidemedigim, cezali oldugumuz maclari hic saymasan bile sadece paranin zaman degeri uzerinden bile gise fiyati o kadar mantiksiz degildir. ayrica kisiye gore degisen bir durum da var paranin zaman degerinde. belki de haziranda o nakit parayi verirken o parayla 2-3 katini kazanacakken vazgecip oraya veriyorum veya tam tersi vs.

    ayrica gise fiyatindan satanlar yerine daha ucuza almaya calisanlara neden saldirmiyorsunuz? bu adamlar gidip kulube para kazandirmak yerine o maca gidemeyecek olan kisinin o anki müskül durumundan faydalanip mezarcilik yapmis olmuyor mu?

    not: kombineyi sirf satmak icin alan serefsizleri ayri tutuyorum.
    not2: evet bankaciyim ve bir cogunuzdan muhtemelen daha buyugum.
  • 5
    geçen senelerde o kadar mücadele verdik. burasının ultraslan'ın karaborsa dükkanı olmaması gerektiğini anlatmaya çalıştık ama dinletemedik. modlarla kaç kere tartıştım. hagi ile gs ile konuştum. sanki kendim için istedim amk. gene aynı tas aynı hamam devam ediyoruz.

    kim, nerede, ne zaman, kime ne satıyorsa satsın ama bu sözlükte olmasın şu arkadaş. forum mu burası ? facebook mu ? twitter mı ? sözlük burası. tamam kaynaşalım edelim yardımcı olalım da sen burayı ranta çeviriyorsun. maça gidemiyorsan devret kombineni. ya da git sat nerede satıyorsan ama şurada alım-satım olmasın. 1000 kere yazdık 1000.

    kombineyi ne için alıyorsun kardeşim gişe fiyatından satmak için mi ? yoksa takıma destek olmak ve maça gitmek için mi ? abidik gubidik tezler savunup gelmeyin şuraya. insanı salak yerine koymayı da bırakın. yemin ederim görünce midem bulanıyor. insanlar para kazanmak için sözlükte yazarlık yapıyor.
  • 7
    gise fiyatindan devredilmesi bana gore dogru degil, ancak makul ucretler talep edildiginde sozluk cok yararli bi yere donusuyor arkadaslar. ben osmanli macina kardesimi 30tl ye goturdum gectigimiz hafta, gisede karsilastigim adam ayni bileti karaborsacidan 100tl ye almisti. bence ortalama lig maclari icin 30 tl iyi bir rakam. sampiyonlar ligi ve derbi maclarina bir sey diyemem ama gise fiyatinin altina verilen kombineler bence oldukca faydali oluyor.
  • 10
    karaborsa falan değildir. ben sene başında kombinemi alıp yağmur çamur demeden her maç takımı destekleyeceğim paşam senede bir maça gidecek o da illa derbi olacak kusura bakmayın ama gidemiyorsam bırak gişeyi nerden denk getirirsem satarım. ha bugün işim çıksa beleş veririm o ayrı. gitsin bi kardeşim stad boş kalmasın. bugün bu yağmurda gidip sesimizi bırakacağım mesela. eskisiden olduğu gibi biletleri kapatıp ya da kulüpten peşkeş çekilip bunları satanlar için geçerli değil yazdıklarım
  • 13
    kombine alıp maçlara gitmenin suç olduğunu da öğrenmiş olduk.. stadın ilk açıldığı yıllarda keçi gibi patikalarda staddan çıkmaya çalışan insanlara sor anlatsın sana rahatlığı. burada hepimiz evimizin önünden metroya binip stadın kapısına kadar gitmiyoruz güzel kardeşim. bazen ben stadtan eve gidene kadar sen ankara'ya uçakla varıyorsundur emin ol..bu kadar rahat ve karlı bir şey olduğu için kulüp bir tarafını yırtıyor değil mi kombine satabilmek için.. adamlar geçen sezon çeyrek sezonluk kombine çıkardı çaresizlikten. şampiyonluğa giden bir takım için son üç beş maçta bile stada gelmeyen adam gelip burada ahkam kesiyor. onu da geçtim 40.000 kombinenin satıldığı sezonlarda bile çoğu maç 20.000 kişilere oynandığını hepimiz biliyoruz. defalarca insanlar çağrı yaptı, gidemiyorsanız biletlerinizi birilerine verin diye..

    sadece galatasaray'ı izlemek isteyene (derbi izlemek için değil) burada ben de dahil birçok kişi gidemediği maçlarda biletini ücretsiz verir, veriyoruz. burada hemen hemen her maç biletini ücretsiz devreden arkadaşların entrylerini-bu maç da dahil- görüyoruz.

    bak aslan kardeşim eskiden olduğu gibi biletlerin gişeden satıldığı, daha satışa çıkmadan birilerinin biletleri parsellediği ya da yönetimin peşkeş çektiği durumlar için geçerli olmadığını yazmışım. ama onun dışında kendine sezon başında bir tane kombine alan kişiye sırf bir maçta gişe fiyatından biletini sattı diye karaborsacı diyemezsin..

    herşeyden önce karaborsanın ekonomide ne anlama geldiğine bir aç bak. karaborsadan bahsedebilmek için bir malı spekülatif amaçla ve ihtiyacın olmamasına rağmen ve başkalarının ona ulaşmasını engelleyecek şekilde stoklar ve değerinin çok üzerinde satarsan buna karaborsa denir. yine karaborsadan bahsetmen için bunun insanın temel ihtiyaçlarına ( un, buğday, şeker, yağ vs. gibi) yönelik olması ve ikamesinin olmaması gerekir. keyif için yapılan şeyler için karaborsadan bahsedilemez. aynı zamanda ikamesi de hazırdır zira evde, kahvede..vs izleme alternatifin olduğundan fiyatı biraz abartılı bulursan vazgeçer gider başka yerde izlersin..

    senede bir iki kere, o da denk gelip gelmeyeceği belli olmayan bir şey için en fazla ranttan bahsedebilirsin ki bu da suç değildir. ben derbilerde neredeyse yarım sezonluk kombine parasını verdiklerinde bile biletimi kimseye satmadım satmam da ama satanı da hiçbir zaman (yukarda saydığım kişiler hariç) suçlamam. dediğim gibi arz talep meselesidir. gidemediğim dönemde bakarım maça ilgi azsa ücretsiz veririm, derbiye falan denk gelirse talebe göre gişe mi olur altı mı olur üstü mü olur bilmem ama istediğim fiyata satarım kimse karışamaz.. bu mesele millete niye tasa olur onu da anlamış değilim..

    edit: ben de bankacıyım sanırım biz bankacıların bakış açısı daha kapitalist oluyor..
  • 14
    benim geçen sezon yapmaya utandığım hadiseydi. ki yapmadım.

    şimdi; kombine alacak ekonomik gücüm yoksa zaten almam. alıp da gidemediğin maçlara "şu fiyattan veriyorum, ben de buna şu kadar para verdim." demek ticarete girer bence. aldın gidemiyorsun. ver bir arkadaşın faydalansın. gönlün elvermesi için bir öğrenci, durumu olmayan birini bulabilirsin. senin bu kombineyi almaya gücün varsa, olmayana ver ki hem o mutlu olsun, hem sen birini mutlu edebilmenin huzuru yaşa.

    geçen sezon 1.800 tl'ye 9 taksit kombine aldım. taş çatlasın 4-5 maça gitmişimdir. sonra işten ayrıldım. gidemedim. kazandığım bir para yoktu ama kart taksitleri duruyordu. istisnasız bütün maçlara kombineyi bir kişiye tanımladım. genelde hep farklı kişilerdi. açıkçası ben gişe fiyatına veya altına kiralanmasına anlam veremiyorum. bana resmen ticaret gibi geliyor kusura bakmasınlar. "gidebildiğim maçlara giderim, gerisini satar kombine parasını çıkartırım. "
  • 15
    (bkz: donanım haber ölücüleri)

    öncelikle şunu belirteyim geçen sezon gidemediğim maçlar için biletleri okuldan arkadaşlarıma ücretsiz verdim gelecek kimse bulamadıysam burada gişe fiyatının altına sattım ya da yine ücretsiz verdim. hatta ücretini ödemeyenler bile oldu.hiç kimsenin sana bedava bilet verme zorunluluğu yok kardeşim. kombine fiyatı/maç sayısından çıkan ücretle türkiye kupası bileti alır mıydınız çok merak ediyorum. eğer siz bu adamlara karaborsacı diyorsanız siz de ölücüsünüz hiç kusura bakmayın. kombine almayıp da her maça beleş bilet kovalayan adamları önce bir eleştirelim sonra sıra bu arkadaşlara da gelir.

    aga ayrıca böyle de bir yüzsüzlük yok. bu takım şampiyonluğa koşarken gidemeyenler vip biletleri bile ücret talep etmeden devretti. o yüzden tkm ktü giderse vrrlr :s falan demek gerçekten ayıp.
  • 16
    bu işlem net karaborsadır arkadaşlar. işi çıkanı, gidemeyeni anlarım fakat ne olmuş yani gişe fiyatından satıyorum işte kafasında olup bilet satanlar karaborsacıdır. büyük maçları gişe fiyatından devreden zaten kombine parasını çıkarıp kâra geçiyor. hadi bunu da geçtim sen kombine almasan o koltuk kulüpte kalsa senin yaptığın kâr kulübe kalacak. galatasaray üzerinden para kazananlar ve ama gişe fiyatı şeklinde savunma yapanlar midemi bulandırıyor.

    not: tekrar söyleyeyim işi olanlar, gidemeyecek durumda olanlar, hastalığı olanlar vs hariç tutuyorum. kimlere demek istediğimi anladınız.
  • 21
    karaborsa satışa hayat görüşü olarak karşı değilim. ama, bi insan tuttuğu takımın kombinesini neden satmak için alır hiç anlamıyorum. hem de şampiyonlar ligi maçı için. ulan o kombine bilet almanın sana getirdiği avantaj zaten bu tarz maçlarda haldır haldır bilet aramamak. şampiyonlar ligi diye bi turnuva var, değil avrupa tüm dünya maçlarını izliyor. paşam, takım iyi değilmiş de, brugge köy takımıymış da diye kombinesi olan maça gitmiyor. bu taraftarlık değildir, bencillik ve üç kuruşun hesabını yapmaktır. siz taraftar olmayın abi size ihtiyacımız yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın