• 4
    lig maclari degil ama sampiyonlar ligi ve derbi maclarinda gise fiyatini mantikli buluyorum. bir cok insan kombineyi sampiyonlar ligi ve derbiler icin aliyor. zaten bu 5 macin gise fiyatini toplayinca kombineyi cikartmiyorlar. o yuzden normal karsiliyorum.

    edit: bazi arkadaslar dedigimi sacma bulmus hatta salak yerine koymak olarak dusunmus.

    takimi desteklemek icin kombinemi aliyorum. bazi zamanlarda gidemedigim oluyor. (mesela su an yurtdisindayim ve mersin atletico maclarina gidemiyorum) genellikle gidemedigim maclarda arkadaslarima devrederim kombineyi. hatta burada bedava verdigim de oldu. ama parasiyla bilet arayan adama lig-kupa maclarina gise fiyati altindan veririm.(henuz hic nasip olmadi ama olsa veririm.) sampiyonlar ligi ise benim asil kombine alma sebebim. o maclardan birine gidemiyorsam(ilk defa olacak) o maci gise fiyatina satarim. cunku benim icin o mac kombinenin 5te 1idir.(2 derbi 3 samp ligi) tabii ki ust tura cikarsak 5te 1 olmuyor ama her sene de ust tura cikmadigimiz bir gercek. hesabi ben kafamda bu sekilde yapiyorum. sonucta kimseye ekstra iyilik yapmak gibi bir zorunlulugum yok. zaten biletler tukenince samp ligi macini gise fiyatindan birakmak -maalesef bu karaborsa ortaminda- iyilik gibidir.

    bir arkadas da aslinda kombinede o maca gise parasi kadar para vermiyorsun. boldugunde cok daha aza geliyor, gise fiyatlari normalden yuksek demis. o yuzden haksiz kazanc elde ediyorsunuz demis. bunun da yanlis bir bakis acisi oldugunu dusunuyorum. oncelikle ben o kombineyi o mactan asagi yukari bir 6 ay once aliyorum. ve gidip gidemeyecegim belli degilken parasini oduyorum. gidemedigim, cezali oldugumuz maclari hic saymasan bile sadece paranin zaman degeri uzerinden bile gise fiyati o kadar mantiksiz degildir. ayrica kisiye gore degisen bir durum da var paranin zaman degerinde. belki de haziranda o nakit parayi verirken o parayla 2-3 katini kazanacakken vazgecip oraya veriyorum veya tam tersi vs.

    ayrica gise fiyatindan satanlar yerine daha ucuza almaya calisanlara neden saldirmiyorsunuz? bu adamlar gidip kulube para kazandirmak yerine o maca gidemeyecek olan kisinin o anki müskül durumundan faydalanip mezarcilik yapmis olmuyor mu?

    not: kombineyi sirf satmak icin alan serefsizleri ayri tutuyorum.
    not2: evet bankaciyim ve bir cogunuzdan muhtemelen daha buyugum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın