• 3
    26 ocak 2019 göztepe galatasaray maçı sonrasındaki fatih terim beyanatı. daha önceki başkanlarla olduğu gibi yine, yeni, yeniden bir fatih terim - başkan krizi doğuran açıklama. cümlenin tercümesi ; "taraftar için bu yönetime katlanıyorum ve istifa etmiyorum."dur. ne anlamı kaldı ki? bunu söyledikten sonra yönetim ile nasıl sağlıklı dialog kurabilirsin? hadi sen kurdun diyelim; taraftar artık bu yönetimi rahat bırakır mı? her hatasında kapıyı göstermez mi? bu açıklama yönetim ve fatih terim'in tamamen ipleri kopardığını gösterir.

    hocayı ben de seviyorum ama bazen sözünün üstüne söz söylendiğinde egosuna yenik düşüp bütün gemileri yakıyor ve bu galatasaray'a zarar veriyor.
  • 4
    “ozan için gitmesini istemedim, teknik olarak ihtiyacım olduğunu söyledim ama sayın başkan ve bazı yönetici arkadaşlar idari karar olarak, ekonomik olarak vermeyi düşündüler. 2 tane şık vardı yapılacak; idari karara saygı duymak veya başka bir şey. o başka bir şey artık galatasaraylılara söz verdim, öyle bir şey yok artık. ” kendisi istemediği sürece hocayı o makamdan alacak "canlı" yok. kendisi de bize söz verdiğine göre artık patinaj yapmayacağız.
  • 5
    fatih terimden stratejik hamle.. yılların kurdu, camiada ki yönetim karşı olan memnuniyetsizliği sezip, olası yeni gelecek yönetime " ben mustafa cengize yakın değilim " mesajı veriyor. yoksa fatih terim ; faruk sürenle de ünal aysalla da ve diğer başkanlarla da geçmişte problem yaşadı, bu yeni birşey değil ama hiç böyle kameralar önünde hedefe koymadı. bunun yanısıra mustafa cengiz en yumuşak huylu ve onun rahat çalışmasını sağlayan bir başkan, bence hatalı.
    ama albayrağın car car car transferii düşünülen oyuncuları açıklayıp davul çalarak dubai'ye gidiş gelişini eleştiriyor ki orada haklı.
  • 6
    hocanın kendini tutamadığı için söylediğini söylediğim söz öbeği. ancak ben pek beğenmedim. istifa lafı bir kere insanın ağzına pelesenk oldu mu sıkıntılı döneme giriliyor. kesinlikle böyle bir şeyi istemiyorum. galatasaray yönetiminin de gereğini yapıp forveti almasını umut ediyorum. olmazsa 31 ocak 2019 00:00'dan sonra kıyamet kopacak gibi duruyor. allah korusun.
  • 7
    daha önce mustafa cengiz de bir dargınlık olduğunu söylemişti zaten. abartıldığı kadar büyük bir söz olduğunu düşünmüyorum. hoca çalışılması zor biri, kendisi de söylüyor. özellikle hocanın bizzat ozan'ın kalacağını açıklamasından sonra gönderilmesi elbette huzurunu kaçırmıştır. keza yönetim tarafında da 3 kuruşun hesabı yapılırken para edecek serdar'ı kadro dışı bırakması fatih hoca'ya bir tepki yaratmıştır. elbette iki taraf da galatasaray'ın iyiliğini düşünmektedir fakat yönetim galatasaray'ın iyiliğinin fatih hoca'dan geçtiğini anlaması gerek. hocayla inatlaşmayı bırakıp isteklerine cevap verirlerse bu dargınlığın uzun süreceğini sanmam. hocanın gönlünü yapacakları iyi niyetli icraatlerle alırlarsa hoca da elbette buna kayıtsız kalmayacaktır. bu birlikteliğin bozulmasının galatasaray adına hiçbir şekilde fayda sağlayacağını düşünmüyorum.
  • 8
    bence yersiz bi açıklamadır. yönetimi taraftarin onune atmak ne kadar dogru bilmiyorum. ozani satarak fatih terimi istifaya zorladilar falan deniliyor ama hic oyle olduğunu sanmiyorum. zaten fatih terim'i her zaman savunmuslardir tv'de ve gs'ye dolayli olarak da mustafa cengiz yönetimi getirmistir.

    bu tarz olaylarda olayin idari ve teknik kismi var. bu ikisi arasinda orta yol bulununca sorun kalmıyor. ozan'in satilmasini teknik heyet istememistir, olabilir ama idare satilmasini uygun görmüştür. olabilir böyle seyler. ama anlasamayinca tv'ye cikip hedef gostermek doğru değil. olmamali bence.

    ben mustafa cengiz'in cimbomun parasini kurusu kurusuna gozettigini düşünüyorum. insan kendini belli ediyor. ffp kiskacindan kurtarip kulubu artiya gecirdigi icin de ayrica tesekkur ederim. forvet alamadiklari için de elestiriyorum tabii ki. alamazlarsa kufur de ederim ama cok ugrastiklarini düşünüyorum. zaten fatih hoca da belirtti bunu.

    fatih terim'e gelecek olursa kendisini cok severim. sevmeyen yoktur diye düşünüyorum ama bazen egosuna yenik düşüp söylememesi gereken şeyleri söyleyebiliyor.

    bu açıklama hem tv'deki heriflerin sizi cekistirecek konu bulmasini ve kulüpte catlaklar olusmasini sağlayacak. bi kere en basta huzursuzluk çıkacak. en ufak sorunda olayi buna baglayacaklar. üzülen yine biz olacağız.

    edit: mobilden yazdim hatalar eksikliklrr olabilir
  • 10
    "terim istemeden yönetim oyuncu alıp göndermez" yorumlarına son vermiş sözlerden biridir. daha bir kaç gün evvel ozan transferinin bedeli terime yükleniyordu. elbette çıkıp konuşacak. konuşmayınca da susuyor diye eleştirilip sorumluluk yükleniyor.
    yönetimin kendisini savunuyor olduğu ise inanması güzel bir masaldan ibarettir. daha yaz transfer dönemi sonunda sayın başkan trt'ye çıkıp benim önüme oyuncu gelmedi demedi mi? terim'e bir ton laf söyleyen rakip takıp yöneticilerine nasıl muamele edildi? hangi idari kararla hocanın işi kolaylaştırıldı?
  • 11
    bir cümleden çok daha fazlası.

    hala hoca eleştiriliyor. ne hınçmış be arkadaş. 100 kisiysek 103ümüz her gece, her sabah, her molada, her fırsatta buraya bakıp forvet var mi diye bakmıyor mu? bu adamin 6 aydir forveti yok beyler.

    bu adam iktidar yancilariyla, federasyonla, hakemlerle, basinla savaşıyor geldiginden beri. yetmiyor simdi bir de kendi yonetimiyle ve ahi olanlarla...

    fatih hoca, baskanlarla anlasamaz.

    anlasamaz arkadaş. komforlu baskanlik isteyen adam gitsin hoca bulsun o zaman.

    bir adam düşünün secime giren iki baskan da onla calisicaz diyor.

    bir adam dusunun koca bir milletin futbol talihini bir kez degil birkac kez degistirmis.

    bir adam düşünün hocalik da yapsa baskan da olsa kimse "olur mu ya oyle sey" diyemiyor.

    boyle kac tane adam var dunya uzerinde?

    fatih hoca baskanlarla anlasamiyor.

    hoca asla makama saygisizlik yapmadi, yapmaz. o makama oturan da fatih terimi taşıyacak.

    ligi kacinci bitirdigimiz onemli degil. allah kerim fatih terim!
  • 12
    bu konu hakkında görüş belirtmeden önce bir adet bilgi edinilmesi gerekiyor. ozan kabak olayında fatih terim yönetimle konuşarak mı 2019 kış transfer sezonu başındaki instagram üzerinden yaptığı açıklamayı yayınladı, yoksa yönetimin haberi yok muydu?

    eğer yönetimle konuşulup böyle bir açıklama yapıldıysa suç yönetimindir ve fatih terim'i kameralar önünde rezil etmişlerdir.
    yok eğer yönetimle konuşmadan fatih terim kafasına göre bir açıklama yaptıysa ozan'ın satılmasına bir şey demeye hakkı yoktur ve suç hocanındır. bu bilgiyi öğrenmeden yorum yapmamayı tercih ediyorum.
  • 13
    amiyane tabirle "göte göt" demiştir.

    şimdi bu adam gomis gitmeden "1 forvet istiyorum" dememiş miydi? peki gomis gitmesine rağmen forvet alındı mı?alınmadı

    sesini çıkardı mı? çıkarmadı

    devre arasına takımı yine şampiyonluk potasında soktu mu?

    kalmış 5 gün, sen 1 forvet alamayıp "gönder" dediklerini tutup, "gönderme" dediklerini zorla gönderirsen sana müstehak.
  • 17
    gereksiz açıklama.
    bir taraftan taraftarın gerim gerim gerildiği konuda, "yapılanları çalışanları görüyorum taraftar 31 ocak'a kadar sabretsin" diyorsun.
    diğer taraftan "ya istifa edecektim ya duracaktım durmayı seçtim, taraftara söz verdim" gibi bir açıklama yapıyorsun.

    zaten genel kurul denen yer cadı kazanıydı, kendisinin bu açıklamasından sonra seçim yakındır diyebiliriz. bana sabret diyorsan sende sabredeceksin sayın hocam.
    son maç bitsin o zaman çıkıp bu açıklamayı yapacaksın.

    çok çok önemli bir maç kazanmışız, ne gerek var ? ne faydası oldu ? medya başladı bile yönetim ile terim'in arası bozuk istifa yakın muhabbetlerine. birbirinize ayar vermenin zamanı mı ? bu mudur ihtiyacımız olan ?
    şu açıklama ile mağlubiyet alsaydık oluşacak havaya yaklaştık.

    ekleme : milletin derdini normal anlatma yeteneği de kalmadı arkadaş herkes atarlı giderli. gülüp geçiyoruz tabi.
  • 18
    hakedene hakettiğini vermenin söze dökülmüş anlamıdır. sen aylarca hocanın arkasından iş çevirip kulis yapacaksın , hocanın gitmesi için her türlü pis icraati elinden geldiğince ortaya koyacaksın sonra hoca çıkıp haklı olarak açıklama yapınca vay efendim zamanı mıydı. size mi soracak hoca neyin zamanı olduğunu ? herkes dalgasına baksın cesur olsun bu saatten sonra giden gider terim bizimdir.
  • 19
    fatih terim'in yönetimi uyari cumlesi.

    mustafa cengiz yönetimine karşı hamlesini yapmış oldu hoca. taraftar tamamen fatih terim'in arkasında.

    ozan kabak ile ilgili video paylaşıp, #1likte diye foto paylaştıktan kısa süre sonra ozan gidince hocanın kafayı yediği net. adamı sallamamislar gibi oldu.

    terim bunu yer mi?

    eger abdurrahim albayrak bu gerginligi bitirmezse yeni bir eylül 2013'e hazır olun.
  • 20
    fatih hoca’nın maç sonu açıklamaları özellikle fenerbahçeli ve beşiktaşlı yorumcu ve yazarlar tarafından çarpıtılıyor. şimdi ben ne anladım açıklamalarından onları özetleyeyim:

    1-spor kulüplerinde iki karar vardır. biri teknik diğeri idari. ben serdar ve eren ile ilgili teknik açıdan aldığım kararları bildirdim. yönetim hayır biz idari olarak şöyle karar verdik derse buna saygı duyarım. bir daha tekrarlıyorum “buna saygı duyarım.” dedi. yani yönetim, eren ya da serdar veya her ikisi de kalacak derse ben de bu karara uyacağım. çünkü ben bu futbolcuları seviyorum.

    2-ozan’ın satılmasını istemedim ama idari ve ekonomik olarak satılması kararlaştırıldı ben de saygı duydum. zaten iki ihtimal var ya saygı duyarsın ya da başka bir şey yaparsın. (istifa edersin) o başka şey artık söz konusu değil çünkü galatasaray taraftarına söz verdim. yani artık yönetimin idari kararlarına saygı duyacağım istifamı bekleyenler avuçlarını yalarlar çünkü taraftara sözüm var diyor.

    3-galatasaray’ın transfer listesinin elden ele dolaşması yanlıştır. galatasaray bir dünya markasıdır ve transferlerin gizli yürütülmesi gerekir dedi. burada biraz sitem var listenin deşifre olması nedeniyle ama bugünkü iletişim çağında galatasaray’ın talip olduğu futbolcuların gizli kalması imkansızdır. çünkü sadece ulusal medya değil uluslararası medya anında haberi veriyor. yani listenin deşifre olması bence uluslararası medyadan kaynaklanıyor.

    4-ocak sonuna kadar süremiz var. yönetim de biz de samimi olarak çalışıyoruz. gereken yapılacaktır. bu kadar bekledi taraftarımız üç-beş gün daha beklesin. eğer sonunda transfer olmazsa o zaman hesap sorulur. ancak transfer yapılmadı diye oturup ağlayacak halimiz yok. bu takımla da yolumuza devam ederiz. yani diyor ki, sonunu bekleyelim ondan sonra konuşalım. her gün sosyal medyada ve yazılı basında saldırmanın bir anlamı yok.

    belki birkaç önemsiz noktayı atlamış olabilirim ama söyledikleri bunlar. şimdi bu cümlelerin hangisi tv’lerde iddia edildiği gibi yönetime gözdağıdır. hangi cümle yönetimi hedef alıyor. bence hiçbiri. ancak medyamız illa yönetimle fatih hoca kavga etsinler istiyor ya, illa fatih terim istifa etsin diyor ya onlara açık ve net olarak şu mesajları veriyor. istifa etmemi bekleyenler avuçlarını yalayacaklar. ben bu takımla da türkiye’de şampiyon olurum ama uefa için transfer istiyorum. yönetim de bunun için samimi olarak çalışıyor. bekleyelim 31 ocak’ı. bu yazılanların hepsi buhar olacak demek istiyor.

    (bkz: 26 ocak 2019 göztepe galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın