• 1
    yillardir gerceklesmeyen, kulubumuzun bu manada cok geride oldugunu gosteren durum.

    simdi biliyorum ki mesele yuksek fiyata oyuncu satmak degildir ama satabilmek bu isi bilenlerin yapabilecegi istir. bizim kulubumuz bu manada malesef bir hayli geride.
    bu yanlis transferler yaptigimizin bir gostergesi mi (bruma) yoksa sermayemizin yuksek olmasindan kaynakli, para eden oyunculari elimizde tutup onlari son hucrelerine kadar kullanma istegi mi tam karar veremedim. (muslera, sneijder bu kategoride)

    okocha (fenerbahçe - paris saint germain) = €18m
    balic (fenerbahçe - real madrid) = €18m
    demba ba (beşiktaş - shangai shenghua) = €14m

    daha yeni emenike (herkes gibi ben de bulent uygun'un kiyak yaptigini dusunsem de) 14 milyon'a satildi.

    bizim 12 milyon euroluk arda turan disinda uzun yillardir aklimda kalan sadece fernando meira, onu da 5-6 milyon euro gibi bir fiyata satmistik yanlis hatirlamiyorsam.
    elden kacan ribery ve elde patlayan hajrovic meselelerine hic girmedim bile.

    edit: imla
  • 2
    bu gün istese 20 milyon eu'ya okutacağı 2 futbolcusu vardır. ancak ne muslera'yı, ne de sneijder'i göndermek galatasaray'ın hedefleri ile bağdaşmaz.

    bakmayın. arda'yı göndermek de bağdaşmıyordu. bana göre ünal aysal tecrübesizliği nedeniyle böyle bir hataya düştü.

    bu gün beşiktaş demba ba'yı 13,5 milyon eu'ya okutmuş. onlar okutur. çünkü transfere harcayacak bir kuruş paraları yok. kaynak yaratmaya mecburlar. o paranın 3-4 milyon eu'suna demba ba'nın kötüsünü alıp oynatacaklar önümüzdeki sezon.
  • 8
    dogru ve üzücü bir önermedir.
    bunun birinci sebebi oyuncuya katma deger katamamamiz, ikinci sebebi de iyi bir satis yönetimimiz hic olmadi. arda'yi bile 12 milyona sattigimizi dusunursek?!
    muslera baska bir kulüpte olsa 20milyona, wesley de devre arasinda 15 milyon civarinda satilirdi, he satmadik iyi ettik o ayri. ama büyük takimlarin her zaman bazi oyuncularin yerine b hatta c planlari olmak zorundadir. yolladigin gibi yenisini alirsin, hem taraftar susar hem oyuncunun yeri dolar. her futbolcu degeri gelince satilabilir bence. bizimkilerin bir b plani olmadigi icin buna cesaret edemediler.
  • 9
    galatasaray ortalama üstünde fiyatı olan oyuncuları elinde tutuyor. bu doğrusudur. burak+sneijder+muslera'dan 40 milyon da kazanabilirsin bir şekilde ama o paralar yanlış yere gidiyor.

    burda doğru soru; (bkz: galatasaray'ın yerli oyunculara ödediği anlamsız paralar) olmalı.

    olcan, tarık, telles, koray, amrabat gibi piyasası nerdeyse olmayan oyunculara tavan fiyattan kontratlar yapıp, bu oyuncuları satamayacağını bile bile bu soruyu sormak sadece zaman kaybıdır bana göre.
  • 11
    yeni yabancı kuralı sayesinde 4-5 yıla kadar az biraz geride kalacak eylemdir.

    bugüne kadar kaliteli yerlileri elinde tutmak zorundaydın, satsan yerini yenisiyle doldurman çok zordu, fener'in de yaş ortalamasının 30 küsürlerde olmasının sebebi buydu. yabancı aldın mı da riske giremiyordun. satamıyor olmamız gayet normal ama bu ilerde -doğru hamlelerle daha kısa sürede- değişecek.
  • 12
    - en büyük sebebi futbolculara hayvan gibi para vermemizden kaynaklanıyor. ne futbolcu gitmek istiyor ve bu sayede menajerine takım aratmıyor. ne de diğer takımlar teklif dahi yapmıyorlar aldığı yüksek ücretten dolayı.

    - en basitinden dany baş başlarıyla 1,5 milyon euro' yu geçiyor. vergisiz temiz para. fransa' da dany' ye 3 milyon euro versinlerki eline bu para geçsin. o sebeple iyi oynasa dahi kimse almıyor.

    -anadolu topçularına hiç girmiyorum bile. ozan tufan 300 bin tl garanti para 10 bin tl maçbaşı alıyor. kimseye euro' y la ödeme yapılmıyor. en fazla maaş alan 1 milyon tl civarı alıyor. biz en dandik oyuncuya 700 bin euro veriyoruz. maç başıyla 3 trilyonu buluyor. adam niye gitsin. anadolu takımları niye alsın. olay bence bundan ibaret.

    - burak yılmaz milan' a transfer olsa milan' ın burak' a 8 milyon euro ödemesi lazım. niye ödesin ki..
  • 13
    piyasası az olan oyuncular aldığımız için olduğunu düşündüğüm hadise. örneğin huntelaar'ı, van persie'yi ya da soldado'yu alsak 1-2 sene sonra kaça okutabiliriz. kimse almaz. bir ihtimal katar'dan ya da demba ba'da olduğu gibi çin'den hallenirlerse olabilir. çünkü bizim gibi lig kalitesi ve biraz da mali durumu böyle transferler yapmaya elverişli başka ülke pek yok. çek cumhuriyeti, polonya, hırvatistan, ukrayna ve bunun gibi ülkeler bizim verdiğimiz paraları veremezler.

    onun dışında satabileceğimiz kalitede oyuncular ya çok önemli ya da bizim elden çıkarmaya çalıştığımız oyuncular. misal pandev, dzemaili öyle. pandev hala ufak tefek piyasası olduğu için para kazandırarak gidebilirdi ama o da 2-3 milyon eurodan fazla olmazdı. zaten bedelsiz gitti sanıyorum. ayrıca daha elimizdeki çöpleri postalayamıyoruz, para kazanması kalsın.

    hatırladığım son iyi para kazandığımız transferler keita* ve meira**. onlar da çok büyük paralar kazandırmadılarsa da* galatasaray tarihinde kulübe hatrı sayılır paralar kazandırmış oyunculardı.

    bu arada sneijder, muslera istisna* gerçi ama onlar satılmasın zaten. hayatta her şey para değil.
  • 14
    galatasaray kar amaçlı bir ticari şirket değildir. dolayısıyla elindeki yıldız futbolcuları satarak kar etme politikası uygulayamaz. galatasaray yıldız futbolcularını sadece iki nedenle gönderebilir.
    1-heyecanını kaybetmesi
    2-uyum sorunu yaşaması
    ben taraftarım ve edilecek kar beni hiç ilgilendirmiyor. sadece aşırı ve gereksiz borçlanmaya girilmesin yeter.

    büyük takımlara bir bakın. sürekli yıldız alırlar ve cl'den, ürün satışından, kombine satışından, reklam stad isim hakkından vesair gelirlerden elde ettiği gelirlerle çarkı döndürürler.

    unutmayalım marka değerini yükselten yıldız futbolculardır ve takım ne kadar iyi ise o kadar çok gelir elde edersiniz.

    bjk demba ba'yı satmakla hata etmiştir. eşiti bir futbolcu'yu aynı fiyata asla alamaz ve uyum sorunu da cabası. demba ba bjk'nin 5 yılını garanti edecek bir forvetti. şimdi arasın da bulsunlar. futbolcu makina değildir. at eskiyi koy yeniyi tıkır tıkır çalışsın olmuyor öyle.

    fenerbahçe'nin panikle bu kadar transfer yapması da göreceksiniz ters tepecek. siz takımın kimyasını bozuyorsunuz. uyum, takım ruhu, yeme içme alışkanlığı, kültürel yaşam derken bir yıl geçer. dünyanın ilk on takımına bakın hangisi bir sezonda bu kadar transfer yapıyor.

    biz neden üç futbolcu istiyoruz. çünkü uyum problemini daha kolay aşmalıyız. gelecek sezon iki yıldız daha monte ettik mi değmeyin keyfimize.
  • 17
    --- alıntı ---

    galatasaray sportif aş, ndiaye'nin stoke city'ye transferini kamuyu aydınlatma platformu’na (kap) bildirdi.

    açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    profesyonel futbolcularımızdan papa alioune ndiaye'nin transferi konusunda stoke city fc kulübü ile 16.000.000 euro transfer bedeli karşılığında anlaşmaya varılmıştır.

    buna ek olarak futbolcunun gelecekte başka bir kulübe transfer olması durumunda stoke city fc satış karının 15%'ini şirketimize ödeyecektir.

    kamuoyuna saygıyla duyurulur.

    --- alıntı ---

    --- alıntı ---

    galatasaray sportif aş, profesyonel futbolcu ozan muhammed kabak’ın vfb stuttgart’a transfer olduğunu kamuyu aydınlatma platformu’na (kap) bildirdi.

    açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "profesyonel futbolcumuz ozan muhammed kabak'ın transferi konusunda vfb stuttgart 1893 ag kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. yapılan anlaşmaya göre vfb stuttgart 1893 ag kulübü şirketimize 11.000.000 euro transfer bedeli ödeyecektir."

    kamuoyuna saygıyla duyurulur.

    --- alıntı ---
  • 21
    marcao, nelsson kerem aktürkoğlu ve belki de mostafa mohamed ahmed ile zincirin kırılıp tarihin tozlu sayfalarında yer almasını umduğum somut gerçek.

    isterim ki marcao ve nelsson bizde efsane olsun, o bölgeye yıllarca bir yatırım yapmayalım. ama devir çarkı aynı güçte tutma devri değil, çarkı hem çevirip hem de daha güçlü hale getirmenin elzem olduğu bir devir.

    son olarak olası marcao ve victor nelsson satışında yerine koyulabilecek 3 aday önerisiyle noktalayayım. ilk zamanlarda " kuzeyli servet ", " esmer semih " gibi yakıştırmalara maruz kalacaklarını bilsem de çok yüksek potansiyel barındırdıklarını düşündüğüm 2 kuzeyli.

    - becir omeragic: 20, fc zurich, 7 milyon €
    - leonidas stergiou: 20, fc st. gallen, 6 milyon €

    biraz daha ucuz olsun biraz riske girelim derseniz de adı 1 sene önce takımımızla anılan tomas ribeiro.(22, grasshoppers, 1.5 milyon €.)

    aynı ülkeden üç stoper.
  • 24
    bu durumun bu yazın sona erebileceğini düşünüyorum. daha önceki tecrübelerden salt olarak yola çıkılarak çıkarsamada bulunmak doğru değil. nelsson, marcao ve kerem bu yıl oldukça güzel vitrin yaptılar. bu adamlar yalnızca ligde veya bir iki maçta iyi performans sergilemediler. rekor kıracağımızı düşünüyorum. hatta bence marcao'da değil nelsson özelinde rekor kıracağız.

    bir diğer husus ise bir futbolcunun fiyatını talep belirler. birden çok kulüple masaya oturduğumuzda ki duyumlar tamamiyle tek bir kulübün değil birçok kulübün oyuncularımıza talip olduğu yönünde, fiyatının satıcının istediği noktaya evrilmesi gayet mümkün.
  • 25
    son 10 senede olması normaldir.
    neden derseniz; elini sallayana 2-3 milyon euro verdiği içindir. ya riera dediğimiz adam bile 3 alıyormuş ben unutmuşum.
    4.5 verilen sneijder, yıllık 4 civarı alan melo, daha o yaşta 1.8 alan telles, 3 alan fernando, 4 alan feghouli, 2.8 alan diagne; bu adamları kim nereye nasıl satacak? avrupa kulüpleri bizim kadar salak değil.

    yıllardır genç, potansiyelli adam almayıp parayı sürekli kaliteli, yüksek maaşlı adamlara basa basa günü kurtarıp geleceği kararttık.
    bu sene de günü kurtaramadık ama gelecek parlak.

    o sebepten bu sene o sene. ben uzun zamandır hem genç, hem ucuz maaşlı hem avrupa'da kendini göstermiş galatasaray futbolcusu görmemiştim. ya yaşlı olurdu, ya yüksek maaşlı ya da avrupa'da hiçbir işe yaramamış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın