• 1
    içinde bulunduğumuz 2020-2021 sezonu yaz transfer döneminde yaşanan ve oyuncu gönderemediğimiz için transfer yapamamamıza sebep olan durum. taraftara açık açık anlatılmayıp umut pompalanması, fenerbahçe kaldırılmasını isterken limitin savunulması da olayın ayrı bir dramatik boyutu.

    mustafa cengiz yönetimi fenerbahçe ile birlikte yerle bir etmeye çalışmak yerine fenerbahçe’nin üstüne yıkmaya çalıştığı limit duvarının altında kalmış durumda.

    bu limite bu kadar yüksek iken bile takıldığımız halde limitin varlığını savunmak hangi aklın ürünü o da irdelenmesi gereken bir diğer konu. muhtemelen önümüzdeki yaz çok çok daha az bir limitimiz olacak ve orta sahaya ek olarak 2 sol bek 1 yedek sağ bek transfer etmemiz gereken bu dönemde çok çok daha zorlanacağız. çünkü ve biz mevcut limite bile takılmış durumdayız.

    edit: kaynak soranlar okuyabilir. bütçe yaratmak değil limit açmak diyor. tescil edemeyiz diyor. emre akbaba'yı aldığımızda eksiye düşmüş ona rağmen tescil ettirmiştik. sorun ffp değil yani. https://www.ensonhaber.com/...adan-oyuncu-alamayiz

    ayrıca; https://twitter.com/...081496064978944?s=20
  • 2
    galatasaray değil yönetim kafa olarak belli bir limite takılıyor. fazla işleve takılıyorlar. hak,hukuk, adalet falan bunlar beceriksizliğin savunma mekanizmaları. 200 milyon tl transfer limiti olan takım 16-17 tane futbolcu aldı koydu takımına hani nerede limit? yönetim hatayı başta yaptı. fener'in limiti aşacağı hatta yıkıp geçeceği dünden belliyken ama olmaz böyle şey olur mu ya hani kural falan diye ağlayacağına madem öyle biz de limit tanımıyoruz demesi gerekirdi. şu an sen limitlere sadık kaldın ee ne oldu? ne geçti eline? şike yapmış takımın as başkanı şu an federasyon başkanı siz bu adamın fenerbahçe'ye ceza verebileceğini önünü kesebileceğini nasıl düşünebiliyorsunuz?

    uefa limitine gelince de devre arasına kadar hatta devre arası transferde bile + bakiyeye geçtiysen sorun olmuyor diye biliyorum.
  • 6
    önceki girdilerse de bahsedilmiş, tekrar etmek gibi olacsk ama takıldığımız konunun tff harcama problemleri değil likidite olduğunu düşünüyorum. kasada para yok. oyuncu maaşlarını ödem e konusunda sorun yaşayacaklarını biliyorlar. kimsenin de cebinden para koymak istediğini düşünmüyorum. cunku secilmeyeceklerini biliyorlar. yapılandırma ile kredilerdeki kefalet yükümlülüklerini kaldırdılar. diagne ve falcao'ya parayı gömerken yenen hurmalar şimdi tırmalıyor... hurmayı yiyen başkası ama tırmalamam galatasaray'ımız oluyor...
  • 7
    işin gücün içinde muhasebe şapkamızı taktık.

    geçen sezonun harcama limiti: 368 milyon tl
    bu senenin harcama limiti: 429 milyon tl

    hadi aradaki farkı kur farkı sayıp geçelim.bonservis olarak çok ufak olsa da artıdayız.

    giden hatrı sayılır maaşlar (milyon euro):
    mariano: 2.3
    nagatomo: 2
    seri: 2.8
    lemina: 2
    onyekuru: 0.65
    andone: 2.5
    toplam: 12.25

    gelen hatrı sayılır oyuncu maaşları (milyon euro) :

    etebo: 1.2
    emre: 1.25
    omar: 1.3
    babel: 2.5
    diagne: 2.35
    toplam: 8.6

    bunlar dışında arda, oğulcan, fatih, kerem, taşdemir gibi gelenler olsa da, yine giden selçuk, jimmy, ahmet çalık, adem büyük gibi isimler varken çok büyük fark oluşmayacaktır. donk'un maaş indirimi de vardı bir miktar.

    gelirler azaldı evet ama burası giderlerin limiti olduğu için nasıl bir sıkışmada olduğumuzu en azından gelen giden oyuncu üzerinden açıklayamıyorum.

    bu arada döviz kuru geçen seneye oranla neredeyse %50 artmış, oradan patlıyor olabiliriz ama böyle bir durumda rakiplerimizin de transfer yapması ne olursa olsun imkansız duruyor. aynı şekilde fenerbahçe'nin geçen sezon 200 milyon tl civarında olan limitini aşmamış olması da ihtimal dahilinde değil.

    tff listesinde limit olarak en rahat gözüken takım olan galatasaray'ın limite takılıp diğer hiçbir takımın bu denli takılmaması
    da doğruysa gerçekten trajikomik.
  • 8
    anladığım kadarıyla bu tff harcama limitleri sadece bize çalışıyor. diğer takımların hepsi çatır çatır transfer yapıyor limitleri bizimkinin yarısından da az olmasına rağmen. sadece fenerbahçe de değil, parasızlıktan antrenman tesislerini satıp halı sahada idman yapacak hale düşen, neredeyse sergen yap bi kupon da maaşları ödeyek diyecek durumdaki beşiktaş bile halen transfer kovalıyor. gaziantep gidip mirallas'ı alıyor, çaykur mevsimlik işçi alır gibi her gün adam alıyor ama bir tek biz transfer yapamıyoruz 500 milyonluk limitimizle. kusura bakılmasın da bu başarısızlık tamamen yönetime yazar. sezonu belhanda-feghouli ikilisinin keyfine bırakarak daha baştan kaybetmeyi kabullenmiş oluyoruz. istedik ama gönderemedik-alamadık bahane olamaz. bu limitle bu işi beceremiyorsanız seneye limit yarı yarıya azaldığında hiç beceremezsiniz.
  • 10
    --- alıntı ---

    yusuf günay: "rakiplerin transferleriyle ilgili konuşmamız doğru olmaz. limit konuları tff ile ilgili. federasyon limit konusunda gereken incelemeleri yapacaktır. biz 30 milyon tl artıdayız. telles'in manchester united'a transferinden gelecek para buna dahil değil..."

    --- alıntı ---

    tff harcama limitlerinden dolayı transfer yapamadığımız ortaya çıktı, hani şu değil transfer yapmak, kadrosundan oyuncu çıkarmak zorunda olan fenerbahçe'nin, hocasına bile imza attıracak limiti olmayan fenerbahçe'nin takılmadığı limit...

    bu bütçe ile doğal olarak kimseyi alamıyorsun, yönetim becerisi dediğimiz olay da bu limiti bir şekilde atlatmaktan geçiyor. 200m tl harcama limiti olan takım 18 (on sekiz) transfer yaptı.
  • 11
    doğru olmayandır. galatasaray'ın transferde tff limitlerini yerine getiremediği gibi bir durum yok, konu tamamen uefa ile yapılan ve 2021 sezonunda bitecek olan 'sattığın kadar alabilirsin' ile alakalı. evet, satmadan alamazdık. veya şimdi alırdık, eksiye düşen bakiyeyi yıl sonu satacağımız bir oyuncudan gelen parayla kapatırdık. ancak bugün satamıyorken yarın satacağının garantisini kim verebilir? uefa nezdinde eksiye düşmemek ve yapılan anlaşmayı son yılında ihlal etmemek için yönetim bu topa girmedi. bunu anlayabilirim. ancak pekâlâ bonservisi elinde olan veya hiç bir ücret ödemeden kiralık oyuncular da kadroya katılabilirdi. ya da en kötü transfer yapılamayacağı uygun bir dille camiaya izah edilebilirdi. sonuç olarak manevra şansları azdı ama kimse ellerinin ve kollarının bağlı olduğunu iddia da edemez.
  • 13
    limiti asalım, enfazla 3 puan silme cezası verirler
    o da yerse. verilen cezaya karşılık. tahkim de birşey yapmaz, ancak bu diyorum katılabilecek bir konu olmadığından mahkemelere dava konusu edilebilir. bu durum fenerbahce'nin limitlerindeki usulsuzlukle4i de ortaya koyacaktır. is buralaraa gitmeye kalkarsa konu uzamasın diye siyasiler araya girecek ve ceza filan da verilmeyecektir. o tren fenere acılan yol ile kaçtı. oyuncularına ceza ödemekle yükümlü fenerbahce limiti var, besiktaş'ın limiti var ama bizim yok. yemezler.
  • 14
    gerçekleşmesi halinde türkiyede ilk kez galatasaray'ın cezalandırılacağı durum olabilir.

    zira nihat özdemir denilen şahsın başında olduğu futbol federasyonu ve kurulları göreve geldiklerinden bu yana galatasaray'a karşı aleni bir çifte standart uygulamaktadır. tff ve kurulları aldıkları, almadıkları tüm kararlarda galatasaray'a hiç bir şekilde acımazken diğer takımlara ise bunun tam tersi bir görüntü vermekteler.
  • 23
    galatasaray taraftarının bu kafasıyla takılmayı hak ettiği limitlerdir.

    federasyon bir limit kuralı getiriyor ;

    rakiplerinden biri mesut özil'in falan dahi maliyetini buraya bildirmeye gerek duymuyor, 20 yıllık başkanının sözüne göre 11 milyon euro verdiği irfan can kahveciyi 7 milyon euro gösteriyor.

    beşiktaş desen başkanı çıkıp utanmadan biz avrupaya gideceğiz federasyonun bize kıyak geçmesi lazım limit konusunda diyor.

    böyle bir ortamda galatasaray taraftarı çıkıp alınan kap kararına kızıyor. biz neden her şeyi kap'a bildirmiyoruz diye.
  • 25
    düzgün bir yapıyla gerçekleşmeyecek durumdur. yahu biz şeffaflık ilkesini bir şey olsun diye mi yapıyoruz ? şeffaf olurken rakiplerimiz mesut özil'i almasın, irfan can'a o kadar para vermesin diye mi şeffaflığı tercih ediyoruz ? bunların cevabı koca bir hayır. biz doğru olanın şeffaflık olduğuna inandığımız için şeffaf oluyoruz. bizim kültürümüzde eleştiriye açıklık olduğu için şeffaf oluyoruz. biz demokratik bir kulüp olarak kaldığımız için şeffaf oluyoruz. onun için şu veya bunu elde etmek için şeffaf olmamalıyız, doğru olanın bu olduğuna inandığımız için şeffaf olmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın