• 6835
    çelişkiler barındıran sözlük. alabildiğine çelişki.

    - en çok siyaset yapanlar "ama siyaset konuşmayalım beyler" diyenler mesela.

    - bir yazarın fikri yüzünden linç edilmesine karşı olanlar beğenmedikleri bir yazının akabinde soluğu o yazarın nick altında alıyorlar hala daha.

    - kümelenmeye, gruplaşmaya karşı olanlar "gezi parkını savunanlar selçuk inan'a bile laf söylediler" diyerek genelleme yaparlar. sözüm ona ötekileştirirler.

    anlaşamadığımız bir konu var. hala anlaşılamayan bir nokta var.

    siyasi kurumlarımızın şikeyi örtbas etmek için yaygara yapmalarını kişileri kurumlardan ayırmalarını ve sürece bir şekilde müdahil olmalarını, gerçekleştirilen spor faaliyetlerinin ve tesis/stat açılışların siyasi propaganda unsuru olarak kullanılmasını, hangi meslekten olursa olsun hükümeti eleştirenlerin/protesto edenlerin tek tek içeri alınmalarını, kendilerine bağlı kurumları eleştiren cenk akyol'un en iyi sezonunda milli takım'dan uzaklaştırılmasını, galatasaray efsanesi şimdilerin milletvekili hakan şükür'ün ne galatasaray taraftarının ne de milletin geneline hitap etmeyecek şekilde söylemlerde bulunmasını ortamı germesini, milli formamızı giyen güreşçimiz rıza kayaalp'in milletimizi bölecek şekilde söylemlerde bulunmasını, daha burada sayamadığım pek çok saçmalığı/hukuksuzluğu/yanlışlığı eleştiren yazarlar varsa bu insanların hepsi bir siyasi partiye üye olan ya da belirli bir siyasi görüşe sahip olan insanlar değiller. zaten öyle olsaydık bu kadar kalabalık olmazdık. lütfen öncelikle bunun ayırtına varın.

    hangi partiye oy verirseniz verin hangi siyasi görüşe sahip olursanız olun, gezi parkını sevin veya sevmeyin istanbullu olun veya olmayın, bugüne kadarki hükümet politikalarını eleştirin veya eleştirmeyin hiç fark etmez yazar kardeşlerim, abilerim. 5 tane 20'li yaşlardaki vatandaşımız katledildi. katilleri serbest. 12 vatandaşımız gözünü kaybetti. bunu yapanlar buradaki herkesin cebinden ödediği vergilerden maaş alan ve bizim güvenliğimizi sağlamakla görevli polisimiz. devletin değil bize ait olması gereken polis yani. sayısını hatırlamadığım kadar yaralı var. sivil vatandaşlar olarak polis şiddetine maruz kaldık kalmaya devam ediyoruz. belki içimizde göz altına alınanlar oldu. ben dahil bir çok galatasaray sözlük yazarı arkadaşım biber gazı yedik günlerce. sizi temin ederim ne polise fiili bir müdahalede bulundum ne hayatımda elime molotof almışlığım var ne taş atmışlığım var. türkiye'nin pek çok köşesinde 1-1,5 aydır insanlık suçu işleniyor. abartısız saptırmasız insanlık suçu işleniyor yanı başımızda. anayasal haklar çiğnenmeye devam ediyor. ve biz bu olanlara karşı sokağa çıkmaktan başka bir şey yapamıyoruz. biraz fazla ses çıkartanlarımız şu anda nezaretteler. fişlenmeler artık profesyonel sporcular boyutuna kadar ulaştı. kulübümüzün bu konuda açıklaması dahi var.

    bunları anlatıyorum, çünkü tüm bunlardan haberi olmayanlar var, kulak tıkayanlar var, sansürlü medyanın tahriklerine kapılarak yanlış yönlendirilenler var. olayı sen şöylesin ben böyleyim yani "siz vs biz" boyutuna indirgeyenler var. bu yanılgıya düşenler var hala. görüyorum ve üzülüyorum inanın.

    son olarak şunu söylemek istiyorum ne siz ne de profesyonel sporcularımız protesto etmek zorunda değiller elbette. protestocular bizdendir etmeyenler koyundur diye bir şey yok. bence bu söylemin kendisinin de yukarıda saydığım çelişkilerden bir diğerini ötekileştirmekten bir farkı yok. ama vicdanlarınıza sesleniyorum; hayatını kaybeden 5 vatandaşımıza üzülmediniz mi? bunların katillerinin cezasız kalmalarına hatta bir kısmının ödüllendirilmesine bile söyleyecek sözünüz yok mu? bugün bir yazarımızın kuzeniydi, yarın başka bir konu için sizin kuzeniniz ya da sizin kardeşiniz olamaz mı?
  • 5164
    her şey güzel giderken takıma çomak sokmak isteyen yazarları barındıran oluşum. geçtiğimiz sezonun şampiyonu süper kupa'nın sahibi türkiye'nin en iyi kadrosuna sahip bir takımımız varken siz değerli sözlük yazarları hala engin baytar, hakan balta, milan baros, sabri sarıoğlu derdindesiniz. aydın yılmaz'ı da katabilirim buna. hatta hamit için bile ne olumsuz eleştiriler var. elinizi vicdanınıza koyun. kupa töreninde burak yılmaz yokmuş o yüzden bıdı bıdıymış. gülüyorum sadece glüyorum.

    artık okuyup zevk almaktan çok girip sinir oluyorum.

    ve karar aldım. ne zaman ki gündem konusunda takımın tüm bireylerine gereken saygı gösterilir o zaman ben tekrardan burada yazmaya başlarım. misafir olarak yine takip edeceğim elbette. ama fikrimi beyan etmeyeceğim.

    şunu da söyleyeyim takıma zarar veriyorsunuz. aykırı olacağım ayağına hagi'ye bile laf söylüyorsunuz. ya da bilmeden konuşuyorsunuz. hagi'ye laf söyleyeni allah çarpar.

    dediğim gibi bir süreliğine misafir olarak takip edeceğim, hala takımı ve bireylerini olumsuz etkileyen deli saçması yorumlar devam ederse tamamiyle unutacağım bu sözlüğü.
  • 6498
    işin cılkını çıkaran bir moderasyona ve bir kaç yazar dışında yapılan terbiyesizliklere ve haksızlıklara tepkisiz kalan bir yazar topluluğuna sahip sözlük. misal bir adam fatih terimi eleştirince bu sözlükte yemediği küfür kalmaz ama o entryler bile silinmezken fatih terim istifa etse üzülmem dedi diye yazarlar uçurulur.

    burası terimsözlük değil galatasaray sözlük. herkesin ortak tek noktası galatasaray. onun dışında terbiye sınırları içerisinde herkesin düşüncelerini yazmaya hakkı olmalı. ben "fatih terim bilmem ne maçında şu adamı neden oyundan alır anlamıyorum" yazarım, sana saçma geliyorsa cevap verirsin veya kaale almazsın olur biter. onun yerine "zekası geriye çalışan bilmem ne çocukları da terimi eleştiriyor, ulan sen kimsin", gibi entrylerle yazarlara hakaret edenler el üstünde tutuluyor malesef. bir kardeşimiz de terim ve istifa kelimelerini aynı cümlede kullandığı için uçuruldu sözlükten.

    öncelikle şunu belirtmek lazım burası bir sürü galatasaraylının entry girerek masturbasyon yaptığı bir yer. ben "yine sneijder dakikası geldi, hoca alır oyundan" yazdığımda fatih terim açıp "vay helter skelter böyle yazmış, almamam mı lazım acaba?" demiyor heralde. işin masturbasyon boyutundan paylaşım boyutuna gelebilmesi içinse önkoşul saygı. biri fikrini beyan ettiğinde hakarete uğrarsa, tek yöne çalışan düşünceler sadece saygı görürse, masturbasyon yapmaya devam ederiz. bir yazar fatih terim istifa etsin yazdığında onun da mutlaka cümlesinin arkasını dolduracağı birşeyleri vardır. ya kaale alma, ya da otur terbiye sınırları içerisinde tartış. ama nickaltı linç başlıyor burada. moderasyon desen hiçbir fikre saygısı olmayan, kendi bildiğinden başka herşeyi yanlış gören bir grup insandan oluşuyor (istisnası mutlaka vardır). hakaret dolu entrylere fikirleri ile örtüşüyor diye dokunmazken, terbiye sınırları içerisinde yapılan ama kafalarına yatmayan yorumlarda ise işi yazar uçurmaya kadar götüren bir topluluk.

    heralde sözlüğü hala kendi üç, beş kişi kurdukları ve istedikleri gibi borularını öttürebilecekleri bir yer zannediyorlar. tabi gerçek de bu olabilir. o zaman üzerlerine düşen, "bizim istediğimizi düşünmeyenler sözlükten defolup giderler, aslan sabri, büyük fatih, kral arda, süper melo, büyük başkandan gayri düşüncesi olanlar boşuna zahmet etmeyin bu sözlükte size yer yok" derler masturbasyonlarına devam ederler. zannederim o iş moderatörken daha da bir zevkli oluyor.
  • 46
    ilk zamanlardaki duruma kıyasla çağ atlamış sözlüktür.

    son günlerde yazılan entrylere göz attığımız zaman format dışı olarak kabul ettiğimiz rakipleri rencide edici söylemlerin gitgide azaldığını görüyoruz. bu da bir gelişmedir. çünkü ilk günlerde ben dahil çoğu yazar fenere beşiktaşa saydırıp duruyorduk. ama şimdi fenerbahçeye sözlükte fenerbahçe denilebiliyor. fenev febeş gibi söylemlerden sıyrılabildik. bu kolay bir şey değildi ama başardık bir şekilde. bu da gelecekten daha çok umutlanmamız içinbir neden değil midir? tabii ki bazı eksiklikler hala varlığını sürdürse de düzeltilen bunca şey bunların da giderileceği ve her şeyin harika olacağı yönünde izlenim uyandırıyor.
  • 6751
    bu ülke ilk defa direniş, aydınlanma görüyormuş...

    arkadaşlar anlamıyor musunuz bu protestoyu direniş olarak görmeyen taraf da var. bu olay bildiğin kabul etmeseniz de siyasete dönüştü ve evet fikir çatışması var. işte sen bu tarafı görmeyip, hiçe sayıp gelip burada particilik, parti karşıtlığı diyelim, yapıyorsun. alakasız başlıkları siyaset konularına yönlendiriyorsun. suskun kalmayalım diyerek burada görüşlerini ifşa ediyorsun.

    moderatörler n'apıp edip sözlükteki bu karışıklığa son vermeli.
  • 16103
    içlerinde bir grup var ki, gerçekten arada bir bi dışarı çıkıp, bir nefes alıp ne bileyim bir toprağa basması falan gerekiyor. dünyadan kopmuşlar çünkü tanrı sendromuna falan yakalanmışlar bunlar.

    mesela bugün başımıza gelen bir olaydan örnek verelim;

    malumunuz arkadaşlar 23 ağustos 2023 molde galatasaray maçımız yarın ve şüphesiz bu sezonun en önemli maçlarından biri. molde takımının teknik direktörü de bir basın açıklaması yapmış. bu basın açıklaması sonrası bütün sosyal medyada kendisinin "galatasarayı yeneceğiz , onlara soğuk duş aldıracağız" minvalinde bir şeyler söylediği yazıldı çizildi. e doğal olarak sözlüğe de yazıldı bu. burası amatör bir platform. herhalde burada kimsenin gidipte haberin doğruluğunu kovalamak gibi bir kaidesi olamaz. nasıl ki her gün yüzlerce oyuncu ile ilgili şöyle olmuş, böyle olmuş diye ne duyuyorsak paylaşıyoruz ve bunların yarısı kolpa haber, bu da öyle bir şey. neyse, tabi molde hocasının böyle dediğine dair bir haber paylaşılınca klasik havaya girdin mi galatasaray çakar sana sinerjisi baş gösterdi sözlük içinde. klasik ve keyifli cevaplarla gülüyor, eğleniyor millet. ama ve lakin bir kaç tane enteresan arkadaş konuyu öyle yerlere getirmiş ki, hoca öyle demedi her habere atlamayın diyenler, millete ergen, leş diyenler, hatta bir tanesi çıkmış enayi falan yazmış galatasaray taraftarına. sebebi de molde hocasının aslında böyle söylememiş olması.

    bravo arkadaşlar molde hocasının onurunu korudunuz, en büyük , en acayip adamlar sizsiniz. siz takmayın ergen irisi , leş , enayi galatasaray taraftarına , siz görevinizi yaptınız, bu akşam rahat bir şekilde yatabilirsiniz artık molde hocasının namusunu koruduğunuz için.

    ya sabır.
  • 2932
    futbolun bir takım oyunu olduğunu bilen, takımın içinde lincoln gibi yetenekli adamlar oldukça takımın güzelleştiğini bilen, oyunun güzelleştiğini bilen, disiplin sorunu olan adamları yönetmenin de teknik direktör ve ilgili yönetim birimlerinin işi olduğunu bilen, bu tip adamları kullanamayıp postalayan görevlilerin ne işe yaradığını sorabilen yazarları da barındıran sözlüktür.

    özellikle ve iftiharla not: bu satırların sahibi olan yazar 1982 doğumludur.
  • 6000
    ilgi çekmek isteyenlerin galatasaray mağlubiyetleri sonrası fink attığı sanal ortam.
    içinde desteklediğini iddia ettiği takımının futbolcusu hakkında espriyle karışık aşağılama bulunan birkaç entry gir , sonra hemen koş fatih terim başlığı altına birkaç iğneleyici entry gir, hemen galatasaray futbol takımı başlığı altına git eskinin ruhsuz eşşekler tadında birkaç enrty gir, ideal onbir başlığına dayan ve cm serilerinden kazandığın bilgeliği konuştur , rakip takımın iyi bir futbolcusunu yad et , takımdan ayrılmış bir eski futbolcumuzun ruhunu çağır.
    sonra arkana yaslan tatmin ol.
App Store'dan indirin Google Play'den alın