bugün yeni bir sezonun ilk resmi maçına çıkacak olan en bir sevdiğim takım. iki sezon önce 3 kupayı kaldırıp futbol takımının sıçıp sıvadığı sezonu kurtarınca gözbebeği olmuştu bir anda. bugün abdi ipekçi'de sezonun ilk resmi maçı var. yönetimin riga maçını ve erkek basketbol takımımızın iki maçını kapsayan 4 maçlık bilet uygulaması dışında ufacık bir haber bile yok. resmi sitade takım kadrosuna dair bilgileri güncelleme zahmetinde bile bulunulmamış. maçın tbf tv'den dahi olsa yayınlanıp yayınlanmayacağı hala meçhul. hafta başında oynanan maça gidenlerin söylediğine göre daha yeni sezon formaları bile hazırlanmamış. öyle bir ruh haliyle başlıyor yeni sezon.
moriah jefferson: kağıt üzerinde takımın en büyük hücum gücü durumunda bulunan guard. 1994 doğumlu. wnba draftında 2. sıradan seçildi, yaz boyu da çılgın atıp çaylak sezonunda ligin en iyi ilk 5'inde yer buldu. takımda alternatifi bulunmuyor, bu da her maç 30-35 dakika arası forma giymek durumunda olması anlamına geliyor. lakabı bonn bonn.
ışıl alben: takımın en yaşlı ve en kariyerli oyuncusu konumunda. kaptanlıktan öte bir misyonu olacak bu sezon. tecrübesinin yanında enerjisi ve hırsıyla takıma liderlik etmek ona düşecek. geçen sezon nuria ile bir türlü ritim tutturamadılar. yine de rio'da çok iyi maçlar çıkardı. sayı yükünü üzerinden alacak bir jefferson onu da rahatlatabilir.
yvone anderson: 1990 doğumlu, vasatın az biraz üzerindeki basketbolcu. 2 numara olarak da bilinen şutör guard pozisyonunda oynuyor. jewell loyd seviyesinde olmasa da zaman zaman ritmini bulup yüksek istatistikler yakalayabiliyor. hazırlık maçlarında ümit vaadeden performanslar çıkardıysa da uzun lig ve avrupa maratonu için bekleyip görmek gerek.
pınar demirok: 1991 doğumlu boşnak göçmeni basketbolcu. ligi tanıyan yerli kontenjanından kadroya dahil edildi. her sezonu başka bir takımda geçirmesinden de anlaşılabileceği üzere rotasyon olayı için biçilmiş kaftan. benim gibi salonları bok eden futbol taraftarı deyimiyle bir solkjaer değil tabi ama guard rotasyonundaki isimlere gönül rahatlığıyla benchte soluklanma imkanı sağlayabilecek bir oyuncu.
seda deniz: 1997 doğumlu genç oyuncu. geçen sezon belli süreler alıp hatırı sayılır katkılar verdi. alacağı süreyi aynı verimlillikte kullanmaya devam ederse gelişime açık.
cansu köksal: bu sezon ciddi bir patlama yapması yönünde yoğun beklentiler bulunuyor. aslen 3 numara olsa da kısa kadromuzdan sebep hazırlık döneminde 4 numarada denendiği söyleniyor. geçen sezonun sonlarına doğru ilk 5'i zorlar hale gelmişti. iyi niyeti ve çabasıyla elinden gelen katkıyı sağlıyor olsa da 4 numara pozisyonunda mecazi tabirle epey dayak yiyeceği aşikar. başarabileceği herşey kocaman bir artı olacak hem takım hem kendisi için. 1994 doğumlu.
deniz çolakoğlu: tıpkı pınar gibi ligi bilen yerli oyuncu kontenjanından kadroda yer alıyor. 1987 doğumlu, 3 ve 4 numara pozisyonunda görev yapıyor. çok bir beklentiye girmek haksızlık olur.
maryia papova: tam anlamıyla kapalı kutu. 1994 doğumlu, 1.88 boyunda. belaruslu. hazırlık maçlarında istatistik anlamında fena olmayan sinyaller verse de izleyip görmek gerek. 4 numara oynuyor.
kristine vitola: tam anlamıyla "kumaşı iyi" letonyalı pivot. 1994 doğumlu, boyu 1.96 m. amerika'da kolej liginde öne çıkan ilk letonyalı oyuncu oldu. 2 senedir ispanya'da, geçen sezon şampiyonluk yaşadı. uzun boyu, hızlı ayakları ve asistleri öne çıkan özellikleri. hot prospect for future döneminin sonlarına geldi. ortalama üstünden yıldız seviyesine çıkabilmek için son şanslarından biri galatasaray. defansif yönünü geliştirebilirse büyük bir yıldız olabilir. nevriye ile beraber idman yapabilmesini isterdim açıkçası. sezon başına az bir zaman kala yapıldığı göz önüne alınırsa iyi bir transfer.
inci güçlü: 2.05'lik boyuyla yaş gruplarında maç başı 20 küsur ribaund ile oynayan 1999 doğumlu pivot. çok yolu var. bir kadın için çok çok uzun. hareket kabiliyetini son derece sınırlıyor. geçtiğimiz sezon bir diyetisyen ile çalıştığını biliyorum. eminim fiziki anlamda da bireysel çalışmalara aynı oranda özenle yaklaşıyordur. sahada durmasıyla bile çoğu oyuncuya üstünlük sağlayabilir ribaund konusunda. ama atletik yönü güçlü oyuncular karşısında ezilmemek için kuvvet ve çabukluk çalışması şart. mevkisi gereği fark yaratmak, üst seviye oyuncular arasında girebilmek için orta mesafe şutunu geliştirmeli. ileriye vakitlice çıkacak kadar hızlanıp bileğini biraz düzeltebilirse maç başı 15-20 sayıdan aşağı düşmez kolay kolay. zira en uzun oyunculardan bile 8-10 santim daha uzun.
melisa brcaninovic: geçtiğimiz sezon tutturduğu maç başına 30 sayı ortalaması ile hırvatistan ligini sallayan 1999 doğumlu uzun forvet. 1.92 metre. bosna ligi ne kadar ciddi bir gösterge olur bilinmez ama ciddi bir hot prospect for future olduğu yönünde yorumlar mevcut. 2 sezondur marina hocanın radarında olduğu ayrı bir rivayet. kapalı kutudan bir tık ötede. yine de üst seviye basketbolda neler yapabileceği merak konusu.
eda şahin,
irem naz topuz,
yağmur kübra taşar: kadroyu tamamlamak için a takıma alınan üç tane gencecik oyuncu. irem 1997, eda ve yağmur 1999 doğumlu. üçü de 1-2 numara oyuncusu. a takım seviyesinde tecrübeleri henüz yok. onlar için heyecan verici bir sezon olacak. marina hocanın gençlere bakış açısını düşününce kendileri için bir şans...
meltem yıldızhan: sezon başı hazırlıklarının ilk günlerinde dizini parçaladı. bu sezonu muhtemelen rehabilitasyon ve kuvvet antremanları ile geçirecek. cansu ile birlikte bu sezonun sıçrama yapabilecek oyuncularından biriydi. talihsizlik yaşadı. umarım önümüzdeki sezon başında nasıl bomba gibi döndüğünden falan bahsederiz...
uzun lafın kısası: amansız bir skorer, efsane olmuş bir kaptan, sürrealist bir hoca ve bol bol potansiyelden ibaret bir takım var bu sezon. belki de her zamankindan daha fazla taraftar desteğine ihtiyaçları var. sezon öncesi en gerçekçi hedef sanırım 6-8 arası. netice ne olursa olsun bolca hikayesi olacağı kesin tabi ama bir peri masalına da kimse yok demez sanırım...
(bkz:
yakışır sana bütün kupalar)