• 3
    ligin ilk 3 haftasında görünüyor ki bencillikleri bize çok şey kaybettirecek. 19 ağustos 2022 ümraniyespor galatasaray maçının ilk yarısında yunus’un seferovice çıkarmadığı top sonrası seferovic de daha uygun pozisyonda arkadaşları varken yay üstünden etkisiz bir şut çekiyor. beraber oynayabilmek konusunda sıkıntıları olduğu sürece biz de gol atma konusunda sıkıntı yaşayacağız
  • 5
    renktaşlarımın transfer taleplerini anlayabiliyorum. hak da veriyorum. fakat ben düşünürken dönüp dolaşıp kendimi aynı yerde buluyorum. derdimi kayserispor’dan onur bulut’un bu hafta giresunspor’a attığı golle anlatmaya çalışayım:

    https://www.beinsports.com.tr/...por/onur-bulut-28949

    çok basit, ve çok güzel değil mi? 3 futbolcu topa dokunuyor, sağ bek içeri koşu atıyor… ve bitti. mesele kaplı savunmayı açmaksa bu da kapalı savunma, giresunspor zaten afyonkarahisar ile bile oynasa kaleye otobüs çeken bir takım.

    kanıma en çok bu dokunuyor benim. elimizdeki futbolcular ne kadar formsuz olursa olsun, yerleşik savunmaya karşı şu kadar basit bir set hücumunu görememek beni acayip sinirlendiriyor. bu işin uzmanı değilim ama uzun yıllardır hücumda aldığımız aksiyonların tamamı maç içerisinde belli bir plana değil futbolcu insiyatifine göre şekilleniyor gibi hissediyorum.

    kayserispor’un campanharo ile, onur bulut ile yapabildiğini ne kadar formsuz olurlarsa olsunlar mertens, seferovic, yunus, kerem, oliveira ile yapamadıktan sonra transfer konuşmak benim için anlamını yitiriyor.
  • 6
    harit, hazard, icardi, evander da silva ferreira çekip dolu dolu hucum hatti yapılabilir.

    harit'e bonservis istenmese ve yılık 3.5 maas
    hazard 0 kiralama 4 maaş
    icardi 0 kiralama 3.75 maas
    evander 6.5 bonservis 1.5 maas.

    maas tablomuz +12.75 artıyor. bonservis icin de 6.5 daha veriyoruz.

    hepsini birden almak zaten aşırı lux. ama 1 2 tane maliyeti cekebildigimizin en aşağısina cekip zorlanabilir.
  • 7
    inanilmaz derecede uyumsuz gorunen ve bunun da sonucunu bariz sekilde yasadigimiz oyuncu grubumuz. benim kendi adima sabrim var, mevcut oyuncularin hicbirinden umudumu kesmis degilim, farkli varyasyonlar denenebilir sadece. sadece soyle bir eksikligimiz var gibi, pozisyonu yaratici oyuncu yerine herkes tamamlayici gibi geliyor bana. yani topu verip al bize pozisyon yarat diyebilecegimiz hucum oyuncularimiz malesef pek yok, malesef boyle bir olaya da mecbur oyun oynuyoruz aslinda. yani kerem gecen sezon kariyer sezonunu gecirirken de hep dogru zamanda dogru yerde dogru vurusu yapabilen bir oyuncu oldugunu gosterdi. emre akbaba bizden once de oyle bir oyuncuydu. mertens yine oyle bir goruntu veriyor, hucum aksiyon halinde olmali ki yeteneklerini gostersin. gomis mevcut yasi ve fizigiyle zaten bitirici forvet rolunde. seferovic henuz aramiza hicbir ozelligiyle katilmis degil. sadece yunus'da var bu ozellik, ama o da tek basina galatasaray gibi sampiyonluk hedefleyen takimi tasiyacak tecrubede degil, bunu ona yuklemek iyi olmaz.

    trabzonspor boyle bir oyun oynuyor, gecen sene topa hakim olup rakip sahaya yerlestiklerinde nwakaeme'ye veriyorlardi topu, al bize pozisyon hazirla diye. o da calim yetenegiyle bunu yapiyordu. veya bakasetas, hamsik gibi dikine pas yetenegi veya sutu olan oyuncular yapabiliyordu bunu. besiktas ghezzal'e verdi benzer sorumlulugu, cogu macta is yapti. fenerbahce boyle bir oyun oynamiyor. biz oynamaya calisiyoruz malesef, rakip sahaya yerlesip paslasmayi seviyoruz. e rakip de 11 oyuncu diziliyor zaten, dogru yerlesmeyi beceren rakip olunca da 2.lig takimi bile olsa acamiyoruz cogu zaman. zira acman icin farkli isler yapan oyuncular lazim, herkes yan pas geri pas yaparken bir aciklik yakalaman icin, rakipten birinin hurra diye kendi yerini kafasina gore bosaltmasi veya kayip dusmesi falan gerekiyor. dedigim gibi sadece yunus, ataklarda yerlesik vaziyetteyken topu alinca calim atabilen, dikine gitme niyeti gosteren oyuncu konumunda. kerem de mertens de akbaba da bunu becerebilecek goruntude degil, bu adamlara biri topu getirecek, pozisyon hazirlayacak, ataklara dinamikligi katacak, bu cok net ihtiyacimiz.
  • 9
    süper lig 2022-2023 sezonununda şu ana kadar;

    mertens= 8 maç, 487 dakika: 0 gol, 0 asist
    yunus= 9 maç, 740 dakika: 0 gol, 1 asist
    kerem= 9 maç, 640 dakika: 2 gol, 0 asist
    seferovic= 7 maç, 362 dakika: 0 gol, 0 asist
    oliveira= 9 maç, 616 dakika: 1 gol, 1 asist

    mata, yusuf, icardi ve rashica'yı saymıyorum çünkü bu 4 oyuncu toplamda 300 dakika falan forma giymiştir. hadi bunlarında toplam istatistiği 0 gol, 0 asist dersek, ileri hattımızdaki 9 oyuncunun sadece 3 gol 2 asist yapmış olduğunu görürüz. eğer 37'lik gomis'in 2'si son dakikada atılan 4 golü olmasaydı, kafadan en az 6 puanımız olmayacaktı. başka bir açıdan bakarsak da, hem gazintep maçında* hem de konyaspor maçında* rakibin kendi kalesine attığı 2 gol olmasaydı, şu anda belki de en az 4 puanımız olmayacaktı. hani nereden bakarsak bakalım ciddi derecede sinir bozucu bir tabloyla karşı karşıya kalıyoruz.

    bazı maçlarda iyi oynayıp skor bulamama gerçeğimizde var ama gomis'in bireysel çabaları ve rakibin kendi kalesine attığı gollerle buraya kadar gelebildik. yani topladığımız puanlar tamamen ilizyondan ibaret. 9 hafta boyunca 2'si kendi kalesine olmak üzere toplamda 10 gol attığımız bu süreçte, hücum hattımızın acilen toparlanması gerekiyor. defans hattımız nasıl ki üzerlerine düşen görevi yerine getiriyorsa, hücum hattımızın da bir zahmet onlara ayak uydurması lazım.
  • 10
    23-24 sezonunda sos veren hücum hattı.

    - icardi, zaha, ziyech sakat. benim için bu adamlar 2 aydır yok hükmünde.
    - mertens müthiş iyi niyetli ama 37 yaşında o bölgeyi kaldıramıyor, fark yaratamıyor.
    - tete'nin oyun karakteri oturmamış, bizim plansızlığımızda iş yapamıyor.
    - kerem'in pozisyonu ve mentaliyle bu sene çok oynadık.
    - bir hazır kuş barış var, o garibimi de sol bekte harcıyoruz.

    buna rağmen devreye iyi kapattık ama bu takım bu haliyle sezon sonunu görmez. orta saha ve sol bek ile birlikte hücum hattına da devre arasında revizyon şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın