• 38801
    25/26 sezonu oncesi klasik puanlamamizi yapalim. bu sene cl senesi, puanlar o seviyeye gore.

    (bkz: #2473095)

    (bkz: #3531629)

    (bkz: #3531629)

    kale: artik kaptan yok :( ve bu gercek en az 6-8 ay oncesinden belli iken, isi son gune birakip ugurcan cekmek acikcasi icime sinmedi. gunay - ugurcan ikilisiyle 7.5

    defans: patron-apo-singo-kaan-metehan-arda unyay. fena rotasyon degil kagit ustunde ama cl tecrubesi cok az. 7.5

    bek: singo-eren-jacobs-sallai-kaan ve gerektiginde kaydirilabilecek metehan-arda. singo’nun daha cok burada oynayacagi varsayimiyla 7.75

    eren bu formunu devam ettirirse 8

    orta saha: torreira-lemina-sara-ilkay-berkan-kaan. gerekirse yunus da kayabilir. 8

    kanat: geldik zurnanin zirt dedigi yere :(

    yunus-sane-sallai-baris. gayet iyi rotasyon ama malesef barisin tekrar kazanilmasini dusuk ihtimal goruyorum. sara-ilkay-kutucu-eren/jacobs alternatifleriyle barissiz 7.5 barisla 8

    forvet: osi-kaptan-(baris)-ilkay-kutucu. world class 8.5

    yaklasik 8 ortalama yapiyor. 2000 uefa+super kupa kadrosunun 8.5 oldugunu hatirlamakla beraber, biraz sans biraz formla beraber cl’de basari
    az da olsa ihtimal dahilinde..
  • 38802
    transfer sezonu sona ermeden rotasyonu genişletmesi gereken takım. şampiyonlar ligi, türkiye ligi, türkiye süper kupası ve formatı değişen türkiye kupası maçları derken minimum 47 resmi maç yapacağız. bu sayı göstereceğimiz performansa göre 55'i bulabilir, hatta geçebilir. ancak maç programını incelediğimde büyük ihtimalle bu sayı 50'yi geçecek. şampiyonlar ligi'nde en az 8, türkiye ligi'nde en az 6, süper kupada en az 1 ve türkiye kupasında da en az 1 olmak üzere toplamda bunların en az 16 tanesi üst düzey ( zorluk seviyesi yüksek) maç. son eklemelere rağmen mevcut kadronun bu maç trafiği için zayıf ve bazı mevkiilerde alternatifsiz olduğu kanısındayım. mesela sağ bek, sol stoper, sağ açıkta, orta saha ve hatta forvette bile "tamam" değiliz. bu nedenle türkiye'de transfer tahtası kapnmadan yönetimin en azından türkiye'deki maçlar için rotasyonu genişletip bazı pozisyonları koruması gerekiyor.
    ekleme : güncel kadromuz içerisinde 14 futbolcumuzun aktif olarak ülkelerini ulusal takımlarda temsil ettiklerini de unutmayalım.
  • 38803
    yunus akgün’den başka net çilingir oyuncumuz yok malesef. sane biraz daha kanat forvet gibi. barış da gücüyle oynuyor. sara forvet arkasında hiç yaratıcı değil. ilkay daha etkili olacaktır sara’ya göre bir de sahada görmek lazım. kısacası dar alanda ne yapacağı kestirelemeyen bir yunus’umuz var. beşiktaş’ta bile rafa silva&cerny ikilisi oldu. devre arasında sol kanat ve forvet arkası oynayabilen sağ ayaklı tahmin edilemeyen bir hücum oyuncusu ileri hatta tam taşları yerine oturtur. onun dışında yunus’u pamuklara sarmamız lazım yoksa ileride çok kısır kalırız.
  • 38804
    2025 yazinda yaptigi transfer operasyonunda toplam 135m€ civari bir bonservis yukunun altina girmis, bonservis ve zorunlu opsiyonlar icin 20m€'nun uzerinde gelir elde etmis takim. bu surecte maas butcesinde yaklasik 15m€ artis yapilmis, uzerine de bazi oyuncularla sozlesme yenilenerek bu artis 20m€'ya yakinsamistir.

    gelen oyuncular maas toplami: 45m€
    osimhen - 21m€
    singo - 5m€
    ilkay - 4.5m€
    ugurcan - 2.5m€
    sane - 12m€

    giden oyuncular maas toplami: 30m€
    kerem demirbay - 1m€
    muslera - 3.5m€
    mertens - 3m€
    frankowski - 1.7m€
    osimhen - 6m€
    morata - 6m€
    nelsson - 2.5m€
    kohn - 1m€
    cuesta - 1.5m€
    zaniolo - 2.5m€
    jelert - 1.3m€
  • 38805
    uğurcan-günay-jankat-batuhan
    singo-sallai
    davinson-metehan
    abdülkerim-arda
    eren-jakobs-kazımcan
    lemina-kaan-gökdeniz
    torreira-berkan-eyüp
    sara-ilkay
    yunus-yusuf
    sane-barış-kutucu
    osimhen-icardi

    yıllar sonra bir transfer döneminde büyük takım gibi davrandık. eldeki değerler korundu. az ama öz transfer yapıldı. yabancı limiti boş diye gereksiz transferler yapılmadı.

    kazımcan, eyüp, gökdeniz, yusuf ve jankat’ın da gelişimini devam ettirebilecekleri takımlara kiralanması durumunda her şey kusursuz olacak. benim bu seneki sürpriz beklentim ahmed kutucu.
  • 38807
    transfer döneminin bitmesine 5 gün kala kadrosu şekillenen takım. açıkçası oyuncularının çoğunun birden fazla mevkide iyi oynadığını da düşünürsek iyi bir kadroya sahibiz. hakan çalhanoğlu, bir stoper ve 3. forvet transferini çoğu kişi istese de elimizde herkesi yedekleyecek isimler var.

    https://galatasaray11.com/e/wn30k8xn

    https://galatasaray11.com/e/knz90q3y

    yukarıdaki ilk kadro ilk 11, ikinci kadro da yedek isimler. hepsi ligde kullanabileceğimiz isimler. avrupa’da daha kısıtlı bir kadro ile mücadele ederiz ama ilk 11 seviyesinde 17 oyuncumuz bulunuyor.

    singo sağ bek ve stoper olarak, kaan stoper ve orta sahada, sallai sağ bek ve kanat olarak, jakobs ve eren hem sol bek, hem de sol kanat olarak, sara hem 8 numara, hem de 10 numara, ilkay 6, 8 ve 10 numara, icardi 10 ve 9 numara olarak, yunus ve sane hem kanatta, hem de 10 numarada, ahmed hem kanatta, hem de 9 numarada ve barış hem bekte, hem kanatta, hem de forvette oynayabiliyor.

    maçına göre oyuncularımızı farklı pozisyonlarda değerlendirebiliriz. ilk 11 seviyesindeki topçu sayımız fazlasıyla yeterli. ligde yedek isimleri çok rahat kadroya alabiliriz. arda gibi çok iyi bir potansiyele sahibiz. her transfer de bu isimlerin dakikasından çalmak oluyor. keşke 22 oyuncumuz da ilk 11 seviyesinde olsa, hatta bir de o seviyede bir 3. forvetimiz olsa ama bu hem gerçekçi değil, hem de beraberinde sorunlar da getirir. elimizdeki sayı bile hocanın işini zorlaştıracak. herkes oynamak istiyor.

    burada belki son 5 gün kiralık isimlere gidilebilir. ya da sözleşmesi olmayan isimlere de gidilebilir. uygun maliyet ve kısa sözleşme ile rotasyon zenginleştirilebilir ama çok da gerek olduğunu düşünmüyorum. yabancı hakkımızın saklı kalması devre arası da işimize yarayabilir.

    kısaca iyi durumdayız. bu paraya daha iyisi kurulabilir miydi, bilmiyorum ama iyi isimleri kadroya ekledik ve geçen seneye göre çok ilerideyiz. artık avrupa’da başarı zamanı…
  • 38812
    dogan alemdar ve bertug yildirim gibi turkiye'de yetismis, 23 yas altinda, genc yas performanslariyla avrupa'nin scouting konusunda en ust duzey takimlarindan rennes'e transfer yapmis, ve a milli seviyeye cikmis iki turk oyuncuyu dusunmeden almasi gerekirken, toplamda 5 milyon euro gibi komik bir paraya goztepe'ye gitmelerine seyirci kalan takimim.

    bir yerli kaleciye daha ihtiyac olmadigi savunulabilir ancak bertug'a galatasaray'in ihtiyaci var.
  • 38813
    söylenenlere göre fb, bir 8 numara bir tane de genç yetenek almaya çalışıyormuş. her ne kadar dengesiz kadro planlaması olsa da bize göre fazla oyuncuları var yine de.

    bizde ise sara, lucas, lemina ve ilkay dörtlüsü var. bu oyunculardan birine bir şey olsa üç kulvarı üç oyuncu ile sürdüreceğiz.

    tabii ki şampiyonluk yaşamış kadro çok bozulmaz. az ve öz oyuncu alınır. lâkin kalite anlamında kaan ve berkan zor durumda alternatif olabiliyorlar sadece.

    en azından bir tane dinamik bir 8 numara şart. hem orta saha dörtlüsü ile rotasyona girecek hem de gerektiğinde ilk 11 oynayabilecek kalitede oyuncu şart. görünen o ki böyle bir çalışma yok. her şey ortada. ocakta bir tane orta saha arayacağız.
  • 38816
    dar rotasyon tehlike sinyali taraftarın çoğunluğu tarafından ifade edilen takım.

    ortalama bir sezonda bu kadro tamam ama şampiyonlar liginin çok yüksek yıpratıcılığı biraz göz ardı edildi. avrupa’nın geniş kadrolu üst düzey takımları bile çok yıpranıyor.

    inanmak istediğim nokta ise; kışın ara transferde, boş olan yabancı kontenjanlarının tam ihtiyaca göre nokta atışlarıyla giderme planlarının olma ihtimali.
  • 38818
    daha derli toplu bir kadroya sahip oldugundan, gecmiste lucescu'yla ozdeslesen "mantikli rotasyon" seklinde yonetilmesini bekledigim takim...

    2001/2002'de galatasaray sampiyonlar ligi'nin iki grupla yani 12 mac oynandigi duzende mucadele etmisti, bu da takima korkunc bir yuk yuklemisti. oyle bir yogun mac temposu vardi ki o sezon galatasaray'in bursaspor'a 5-0 yenildigi bir mac bile vardir, oyuncularin kosacak halinin olmadigi... lucescu bu sezon, hafta ici sampiyonlar liginde kullanmak istedigi oyunculari, onceki lig macinda yedek oturtur ancak form dusuklugu de olmamasi icin 60. dakika civari oyuna alirdi. benzer bir sekilde hafta ici maci sonrasi lig macinda da onceki maci 90dk oynayan oyunculari 60 gibi cikarir, yuklerini azaltirdi...

    gecen sezonu dusundugumuzde de galatasaray'in en buyuk sikintisi buydu... daha ocak ayi gelmeden torreira-sara ikilisinin artik pestili cikmis, galatasaray maclari tutamaz hale gelmisti. berkan-kerem ikilisi malesef cok vasat performanslar gostermis, galatasaray 3-0'dan, 3-1'den puan kaybeder hale gelmisti. bu sebeple bu sezon, genel olarak cok onemli maclar disinda oyuncularin bir haftada 3 macin hepsinde 90 dakika oynamasini beklemiyorum.

    galatasaray takimi bu yaz uzun sure sonra rahatca dinlendi- ne euro, ne kulupler kupasi, ne kisin oynanan bir dunya kupasi gibi meseleler vardi, ve takim dinc dondu. eylul ayinda henuz agir bir yukten bahsetmek mumkun degil, ancak simdiden "load management"a isaret eden 11 tercihleri gorebilecegimizi dusunuyorum.

    misal, frankfurt'un tempolu ve gecisi agresif oynayan bir takim oldugu, ve sag kanadi doan'in ne kadar etkili bir isim oldugu dusunulunce, okan buruk'un atletizmi en ust seviyeye cekmek isteyecegini dusunuyorum. bu yuzden merkezde lemina, sol bekte jakobs'la baslamak istemesi beni sasirtmaz. bu sebeple eyupspor macina eren ve ilkay'la baslayip, 60'tan sonra jakobs ve lemina'yi oyuna almasini bekleyebiliriz. benzer bir rotasyonu sallai-yunus-sane ucgeninde de bekliyorum.
  • 38819
    lemina sara icardi osimhen ve sane'nin katıldığı fc26 videosunu aşırı beğendim. dikkatimi çeken bazı noktalar, icardi aşırı mütevazı ve oturaklı ayrıca hızını 80 beklerken 67 çıkınca üzüldü kral biz de üzüldük. tam bir kaptan. ayrıca ingilizcesi biraz zayıf anladığım kadarıyla.* osimhen takımın nazlı çocuğu ama arkadaşları onun nasıl bir yetenek olduğunu biliyor. sara ile savaş halinde.* sara komik adam ve zeki aynı zamanda makul bir karakter. hızıyla baya dalga geçildi özellikle oyunda icardiden hızlı olmasıyla.* sane takıma yeni adapte oluyor ama sanki ekiple iyi anlaşacak gibi duruyor. çok hafiften egosu var sanki. lemina videoda da belli oluyor tam bir görev adamı. tutkal işlerini iyi yapıyor. ve son olarak dikkatimi çeken, takım birbirini ve diğerler oyuncuları iyi tanıyor belli ki. saradan ölümcül paslar bekleniyor, saneden delici dribling, osimhenin sahada genel olarak dominant olması, icardiden bitiricilik ve leminadan defansif karakter. velhasıl ben baya eğlendim izlerken, onlarda oynarken eğlenmiş baya. bu tarz içerik ve organizasyonların devamı gelir umarım.
  • 38820
    lig ve şampiyonlar ligi maç tarihleri: (ilk yarı)

    eyüpspor (13 eylül cumartesi)
    eintracht frankfurt (18 eylül perşembe)
    konyaspor (22 eylül pazartesi)
    alanyaspor (26 eylül cuma)
    liverpool (30 eylül salı)
    beşiktaş (4 ekim cumartesi)
    başakşehir (18 ekim cumartesi)
    bodo/glimt (22 ekim çarşamba)
    göztepe (26 ekim pazar)
    trabzonspor (1 kasım cumartesi)
    ajax (5 kasım çarşamba)
    kocaelispor (9 kasım pazar)
    gençlerbirliği (22 kasım cumartesi)
    union sg (25 kasım salı)
    fenerbahçe (1 aralık pazartesi)
    samsunspor (5 aralık cuma)
    monaco (9 aralık salı)
    antalyaspor (13 aralık cumartesi)
    kasımpaşa
    gaziantep fk
    atletico madrid (21 ocak 2026)
    karagümrük
    manchester city (28 ocak 2026)
    kayserispor
  • 38822
    tff'nin açıkladığı fikstür ile 2025 takvimi ortaya çıkmıştır takımın. ben eski yöntem olan masa takvimime pilot kalemle işaretledim maçları. milli maç arasının olmadığı en yoğun viraj şu kısım gözüküyor.

    17 günde 5 maç.

    özellikle konya maçı pazartesi, alanya dep cuma günü ilginç olmuş. derbiden sonra milli ara var. önce liverpool'a, ardından fbjk'ye çaksak o milli ara tadından yenmez. allah yardımcımız olsun.

    (bkz: 18 eylül 2025 eintracht frankfurt galatasaray maçı)
    (bkz: 22 eylül 2025 galatasaray konyaspor maçı)
    (bkz: 26 eylül 2025 alanyaspor galatasaray maçı)
    (bkz: 30 eylül 2025 galatasaray liverpool maçı)
    (bkz: 4 ekim 2025 galatasaray beşiktaş maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın