• 2
    epey mantıklı bir iş. tabii bilhassa öğretmenlerin de bu öncelik grubu içerisinde olması muhakkak.

    sadece futbolcular değil, basketbolcular, voleybolcular ve olimpik sporcular da bu öncelik kategorisine dahil edilmeli, en azından en üst seviyedeki grup. spor bilhassa futbol ve basketbol büyük endüstriler, haliyle hem ekonomik açıdan hem de sağlık açısından bu kadar aktif olan grupların öncelikli olarak aşılanması teoride ve pratikte* bir yanlışlık içermiyor. bu noktada tek önemli olan detay, sporcularla beraber öğretmenler gibi ciddi risk altındaki meslek gruplarının da aşılanma sürecini hızlandırmak.

    hata bana kalırsa en başta yapıldı. zaten evde olan 80 yaş üstü kitleyle başlamak yerine sağlık çalışanlarının hemen ardından öğretmenlerle, askeri personelle, sporcularla devam edilmeliydi. önce esas risk altındaki grupları temizlemek idi doğrusu ama maalesef...
  • 3
    bir yıldır eğitim hakkımızdan yararlanamıyorken futbolcuların aşı listesinde önceliklendirilmesi gerçekten üzücü, kimse online eğitim var demesin, mimarlık öğrencisiyim, online eğitimle aşırı verimsiz geçiyor bir çok ders, motivasyon sıfır, mezuniyet aşamasına geldik ama bir yıldır adam gibi bir şey öğrenemiyoruz. eğitimciler ve öğrenciler dururken, sağlık çalışanlarının aileleri dururken, sosyal mesafenin olmadığı ortamlarda çalışmak zorunda olan bir dünya işçi varken, kronik rahatsızlığı olup hala aşı olamayan bir dünya insan varken milli takımdaki "irfan can kahveci düğün skandalı" sonrası futbolcuların tff başkanı nihat özdemir tarafından aşı listesinde önceliklendirilmesinin önerilmesi tam anlamıyla facia, aslında şaşırmıyorum artık, yaşadığımız ülkede bu gibi durumlar gayet normal şeyler haline geldi.

    --- alıntı ---

    yürü bre hızır paşa
    senin de çarkın kırılır
    güvendiğin padişahın
    o da bir gün devrilir...

    --- alıntı ---
  • 4
    bana hem mantıklı hem mantıksız gelen olaydır.
    yani insani açıdan bakınca hiç birimiz ailemiz dışında tanımadığımız insanlarla futbolcular kadar yakın temas etmiyoruz.
    her hafta farklı takım ve oyuncular karşılaşıyorlar.
    diğer yandan bu işi yaparken bizim hayalimizde göremeyeceğimiz paralar kazanıyorlar.
    yani bir tarafım da o kadar da risk alsınlar diyor.
    ayrıca hasta olsalar bile hepimizden çok daha iyi tedavi imkanları olacak.
    valla bilemedim şimdi:)
  • 5
    daha saçma bir önerme çıkabileceğini düşünmüyorum.

    hala pandemi döneminde çalışması "zorunlu" olan işler ve bunlara bağlı meslek gruplarının adı bile geçmiyorken top tepmek için -bazıları tepmeden de primlerle- milyonlarca tl kazanan kişilerin öncelikli olarak sayılmasının önerilmesi saçmalığın daniskası.

    futbol endüstrisi çok büyükmüş de, dönen paralar çok fazlaymış da ... bana ne kardeşim hepsi kırıp dizlerini lig bitene kadar takımlarının tesislerinde kalsınlar izole olsunlar.

    hastane imkanlarının dibini sıyırıyorlar zaten bir de aşı sırasında mı öne geçecekler !
  • 6
    tabiki öncelik listesi yapsam ilk sıralara futbolcu grubunu yazmam ama sayı bakımından çok düşük adetlere denk geleceği için bir problem de görmüyorum. her kulüpten 30 futbolcu 10 tesis çalışanı 10 idari personel dersek bir kulübe 50 doz aşı verilirse süper lig takımları için 1050 adet x 2 doz dersek 2100 adet ediyor bir o kadar da ptt 1. lig ve alt liglere verilirse toplam 10.000 doz civarina denk geliyor .

    tabiki benim dediğim gibi olmaz bu işler alakalı alakasız herkes araya kaynar bu da su istimal edilir. nasıl sağlık çalışanı adı altında tribünlere adam doldurulduysa bunun da suyunu çıkarırlar.
  • 12
    sağlıkçılardan başka 'öncelikli' meslek olduğuna inanmıyorum. sonrasında sağlık açısından kimler risk grubundaysa ona göre düzenlenmesi mantıklı olandır. meslek gözetmeksizin.

    sporcuları aşılamak öncelikli olamaz. futbolun ülke ekonomisine katkısı olduğunu düşünmek de fanatizmin bir boyutu. milyonlarca euro borçları, vergileri silinen kulüpler mi ekonomiye katkı sağlıyorlar?

    ayrıca öğretmenler risk grubu da tezgahtar, manav, otobüs şöforleri değil mi? onlar daha çok insanla muhattap oluyorlar. memur mu olmaları lazım illa?

    yine, hakkı savunulamayan milyonlar varken popüler azınlığın faydası için yapılan bir eylem. başka bir şey değil.
  • 13
    benim aklıma yatmayan, vicdanımı da rahatsız eden bir önceliklendirmedir. kendileri öncelikle yaş kategorisi sonrasında meslek grubu ve bir de sosyoekonomik seviyeleri düşünüldüğünde nasıl riskli sayılıp da sırada öne geçmiştir, bunu anlamak zordur. ayrıca bu arkadaşların canı can da diğer yine geçimini yaptığı spordan sağlayan arkadaşların canı patlıcan mıdır? basketbol, voleybol, hentbol var da var yani...
  • 14
    bir öğretmen olarak kesinlikle bu kararı alanlara hakkımı helal etmiyorum. her türlü güvenlik önleminin sağlandığı, aktarılan paraların milyar dolarları bulduğu şu sektöre yapılan bu yatırımlardan kim pay alıyorsa haram zıkkım olsun o paralar.

    rantınız batsın rantınız. daha hala aşı olmayan sağlık çalışanları varken, devlet memurları, kamu görevlileri varken sıra futbolcularda. yatacağı yataktan giyeceği ayakkabıya, uçakta oturacağı yerden koca tarlada top peşinde koşarken temas edeceği herkesin bile önceden belirlendiği, temizlendiği, ayıklandığı ve test yapıldığı futbolcularda.
  • 16
    asgari ücret ile geçinmeye çalışan, toplu taşımayı bolca kullanan işçi sınıfı yerine milyon dolarlık olan toplu taşıma deyince yüzüne bön bön bakacak olan futbolculara aşı önceliği tanımak ancak bizim gibi 3. dünya ülkelerinde gerçek olabilir zaten.
    hafta sonu alış veriş yapmak için markete gidenler bulaş fazlalığını arttırırken futbolcu arkadaşların çoğu ya düğünlerde ya da gece hayatında çapkınlık yaparken yakalandığı illet için öncelik kazanacakmış.
    bu ülke hiç bir mantıklı karar almaz mı arkadaş? yakın temas sadece futbol sahasında mı var? sen gel de bir sanayiyi gör. aklın durur.
    adamlar zaten haftada 2 kere test oluyor halk özele gitse 200-250 tl arası para isteniyor, devlet hastanesine gitse yoksa bile orda kapacak olma korkusuyla sıra bekliyor. çok değişik ülke olduk vesselam.
  • 18
    rezalet ötesi bir karardır. özel araçlarıyla antrenmana gidip gelen, özel uçaklarla yolculuk eden, sürekli test olan, seyircisiz maçlar oynayan ve her daim kendilerini izole etme lüksüne sahip olan; kısacası krallar gibi yaşayan futbolcular mıdır yani öncelik?

    53 yaşındaki astım hastası annem ve 56 yaşındaki babam aşı olmadı daha. çoğumuzun bu yaştaki akrabaları ve tanıdıkları aşı olmamıştır. öğretmenlere de keza aşı yapılmadı. futbolcular mıdır öncelik?
  • 21
    tabi ki kendilerinden once asilanmasi gereken bir cok meslek grubu vardir ancak bu konuyu ayirirsak belli bir mantigi olan karardir. olay sadece sporcu sagligi olarak dusunulmemeli. bu insanlar her hafta bir sehirden baska bir sehire gidiyor, minimum havaalanlarinda, otellerde insanlarla karsilasiyor. yani bir sehirde artan oranlarin diger sehirlere yayilmasi icin cok uygun bir arac bu deplasmanli sporlar. bu acidan da dusunulmeli.
  • 23
    milyon liralar kazanan adamlar o kadar profesyonelse dikkat etsin özel hayatına, hem liglerin kapanmasına az kalmış hem de oturdukları evler de lüks malikaneler yani çok zor olmasa gerek. aşı önceliği olması gereken milyonlar yaşlısı var kroniği var yüzlerce kişi arasında çalışmak zorunda olanı var. tek yapmaları gereken profesyonelce davranıp bir süre dikkat etmeleri lazım bir zahmet de etsinler.
  • 24
    vicdanları yaralayan kararlardan sadece bir diğeridir. vicdanımız yaralana yaralana yaşayamaz olduk artık. öğretmenlerin değil de futbolcuların öncelik sırasına alınması günümüz türkiye'sinin göstergesi gibi.

    ligin bitmesine 1 ay kaldı. birçok futbolcu pozitif olup belli bir süre bağışıklık kazandı zaten. nedir bu acele? yabancı futbolcular gidip kendi ülkelerinde de vurdurabilir pekala. yerli futbolcularda sırası gelince olur.

    futbolcuların ailelerine de yaparlar aşıları oh mis gibi.

    o değil de mesela çin aşısı gibi bir aşı yapılırsa maçlardan önceki testlerde herkes pozitif çıkar. çünkü kontrollü olarak içimize virüs veriyor o aşı. diğer aşılar da buna sebep olur mu bilmiyorum. maçlar öncesi çok ciddi karışıklıklara neden olabilir bu.
  • 25
    benim kız kardeşim öğretmen olduğu halde aşılanamadı ve covid'e yakalandı, şimdi evde inim inim inliyor. doktor eşleri, öğretmenler, 60 yaş üzeri, fabrika çalışanları, risk gruplarında çalışanlar, market çalışanları henüz aşı olmamışken futbolcuların olması konuşuluyor. onlar da olsun, olacak tabi ama öncelik sırası böyle mi dizayn edilir? evet eğer türkiye'de yaşıyorsanız böyle dizayn edilir.
    yazıklar olsun böyle sisteme.
    edit: imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın