• 5102
    matematiği zayıf olan taraftar grubu. 6 şubat 2021 fenerbahçe galatasaray maçı özelinde konuştuğumuz fenerli taraftarların hepsi verilmeyen golü söylüyorlar ve gol olduğunu savunuyorlar. ancak verilmeyen 2 penaltımız olduğunu söylediğimde hakem verseydi diyorlar. bu adamlar paradoksu seviyor. amaç sadece inat ve zıtlık yoksa futboldur çizgidir sistemdir umurlarında değil.
  • 5103
    taraftarımızın dalasmaktan vazgecmesi gereken topluluk. mac bitmiş en çok sahibi olduğumuz kupadan elenmisiz, takim zafer sarhoşu ve hem mental hem fiziksel anlamda yorgun. fakat mactan sonra bir yangın çıkıyor sebeb ne ? bence mac bittikten sonra fenerlilerin makara yapması. takim iyi yoldaymis, yeni transferler cok iyiymiş, dunya kadar pozisyona girip elenmis kimsenin umurunda değil. bu mu taraftarlık ? tek derdimiz bu adamlarin bizimle makara yapması mi ? bayern munich'in bile dalga konusu oldugu zamanlar oluyor. gözünüzu seveyim bu kadar büyütmeyin.

    (bkz: 10 şubat 2021 galatasaray alanyaspor maçı)
  • 5108
    akıl sağlıkları yerinde olmayan taraftar grubu. (bkz: #3100642) şu entry'de söylemiştim dün kendi hocalarına yaptıkları gibi fatih hocamıza tag çalışması yaptıklarını. kaan kural çok güzel bir tivit atmıştı birkaç gün önce ''spor değerlidir ama hiç önemli değildir'' biz bu düsturla kimseye ne kötülük yapıyoruz ne iftira atıyoruz. bunları gördükçe tekrar tekrar iyi ki galatasaraylıyım diyorum.

    https://twitter.com/.../1357306342738960385
  • 5112
    fake hesaplardan galatasaray futbolcularına küfür eden kişilerin olduğu taraftar grubu.

    bu durumda izlenmesi gereken yol bence şöyle olmalı; yönetim futbolculara küfür eden her hesabı siber suçlara şikayet etmeli. bulunmaları gerçekten hiç zor değil. zaten aralarında 16-17 yaşında olup kapıya mahkeme kağıdı geldiği anda anne babasına salya sümük ağlayacak çokça ergen var. birkaç kişi bu şekilde uğraşsa bir daha böyle bir şerefsizliğe imza atamazlar.
  • 5113
    bir türkiye ligi şampiyonluğu için neticesini satacak kıvama gelmiş güruh. oğlum bir numarası yok. valla bak. orta halli bir kupa veriyorlar. irem derici gelip bet sesiyle iki şarkı söylüyor. olaysız dağılıyorsun. bir de şampiyonlar ligi'ne gidiyorsun. ona zaten seni almayacaklar. sen topuna bak. oyununu geliştir. bir bakmışsın son hafta sen lider olmuşsun. alır kupanı gidersin. biz de tebrik ederiz. nasıl? olmaz mı?

    olmaz tabi. postmodern bir dünyada yaşıyoruz, kabul. ama sen, fatih terim'in sahip olduğu donanımları taşıyıp taşıyamayacağını analiz etmediğin, her önüne gelen yeni yetmeye "yeni fatih terim" tanımını yapmaya kalkarsan, sonunda böyle kudurursun. çünkü fatih terim'i başarılı kılan öğeleri mehmet ağar'a, fetullah'a indirgemiş durumdasın. "siyasi desteği alırsam ben de yaparım" kafasındasın. uyan ulan artık. uefa kupası, süper kupa, dünya üçüncülüğü, avrupa üçüncülüğü bunlar nasıl geldi? o kadar da postmodern değil dünya. bunlar sistemli hazırlıklarla, zor şartlarda uzun çalışmalarla, çok tekrarla, vazgeçmeden yılmadan mücadele edilerek kazanıldı. antu'daki ergenden üniversitedeki profesöre kadar, "zaten taratora bu başarılar hediye edildi" diyor. iyi al işte. cumhurbaşkanı fenerli, tff başkanından kurullarına kadar silme fenerli. anadolu kulüplerinin başkanları bile fenerli. olmuyor usta işte. başarıyı network getirmiyor. maç, sahada kazanılır. öğrenin artık şunu.

    ama yok. dolarize olmuş türk ekonomisi gibi galatasarayize olmuş koca fenerbahçe. cimbomla yatıp cimbomla kalkıyorlar. ilk yarının ortalarında bir anda dolu dizgin puan toplamaya başlayınca bu sünepeleri şimdiden gelecek yılın transferleriyle meşgul eden galatasaray, iyi oynamadığı konya* ve beşiktaş* maçlarını kaybedip tökezleyince ve kendileri de ufaktan bir serinin üstüne irfan can ve mesut gibi transferler yapınca aslında azalmış olan umutları alevlenmiş, iyice gaza gelmişlerdi. şimdi* kendi evlerinde üst üste ikinci yıl da tokadı yiyip, ağızlarının payını alınca sindirim sistemlerinde ciddi bir hasar oluştu. ligin boyu da kısalmaya başladığı, galatasaray'ın ilk yarı çıktığı önemli deplasmanlara (başakşehir, beşiktaş, trabzon gibi) henüz çıkmadıkları için yarışta geçilme ve dolayısıyla şampiyonluk hasretinin 8. yıla uzamasının oldukça muhtemel olduğunu çakozlamış vaziyetteler. cimbom umudu bir veriyor, bir alıyor. verir gibi yapıyor, vermiyor. böyle maraş dondurmacısı gibi. manyak oldu çocuklar, yazık. 20 yaşında tansiyon hastası oldular.

    bu internet taraftarı, 12numara.org falan yaş ortalaması 14 olan, höt desen yatağın altına kaçacak bebişlerden oluşuyor. büyünce geçer diyorsun. olgunlukla karşılıyorsun. ama büyümüş haline bakıyorsun ali koç, alper pirşen, gürcan bilgiç, ahmet ercanlar, serdar ali çelikler falan çıkıyor karşına. adam(!)lar göz göre göre körpe çocuklara kötülük, harislik, nefret aşılıyorlar. galatasaray tarafı ise sükunetini ve terbiyesini bozmadan dimdik duruyor. futboluna bakmaya, hatalarını gidermeye çalışıyor. yorumcusu (ılgaz çınar) bile asil. verilmiş sadakamız varmış da cimbomlu olmuşuz.
  • 5116
    allah'ıma şükürler olsun ki ne siyasi ne de hayata dair hiçbir ortak görüşümün bulunmadığı topluluk. başarı için her türlü ahlaksızlığı göze alan, bir dedigi bir dediğini tutmayan, kayrilmadiklari sürece bir yerlerde ağlayan bir güruh bunlar. çok şükür hak etmediğim şeyleri isteyecek kadar ahlaksız olmadım.

    fatih terim'in cok sevdiğim bir sözü vardır: "ben fatih terim olarak hayatımda hiçkimse tarafından kayrılmadım. çalıştım, didindim. çabaladım geldim bu günlere. hiçbir zaman kayrılan tabakadan olmadım."

    allah insana düşmanın bile ahlaklısını versin. sirazesini kaydırmış, ortada dayanılacak bir başarı olmamasina kendilerini en büyük kulüp olarak gören, utanmadan fenerbahce cumhuriyeti*gibi ifadeler kullanan, her dönem siyasi rüzgar hangi tarafa eserse ona göre konum alan insanlardan ahlak beklemek ne kadar mümkünse tabi.
  • 5117
    kazandığımız her maçtan sonra birilerini suçlayan topululuk. belki de bugün 14 şubat 2021 galatasaray kasımpaşa maçında penaltı olduğunu iddia ettikleri pozisyon olmasaydı aytaç kara' yı maç satmakla suçlayıp tiyatro falan yazacaklardı. o kadar çirkinleştiler ki, artık insanlar birbirine nefret duymaya başladı. ben gördükçe utanıyorum ama bu adamlar yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali bağırdıkça bağırıyorlar. ben hayatımda kayrılmayı bu kadar isteyen, bu kadar aymaz bir topluluk daha görmedim.
  • 5120
    uzun süredir başarısızlık sebebiyle güdülmesi kolay taraftar topluluğudur.

    sezon başı para yığdıkları o kadar transferlere bir göz atacak olursak karşımıza şöyle bir tablo çıkıyor:

    tisserand -> 4.00 mil. €
    lemos ->1.50 mil. €
    samatta -> 750 bin. € kiralama + 6.00 mil. €
    ademi -> açıklanmadı. min. 3.00 mil. €

    geri kalan transferler ücretsiz.

    şuan bu oyunculardan verim alamıyorlar. direkt bonservis bedelinden +15 mil. € zarardasın.
    diğer ücretsiz takıma katılan ama 0 perfomans aldıkları transferler de şunlar:

    mert hakan yandaş
    sinan gümüş
    perrotti
    cisse
    novak
    gökhan gönül

    üstteki bonservis parası verilip aldıkları ve alttaki bonservissiz oyuncuların maaşlarıyla rahat +20 mil. € zarardasın. türk lirasına çevirirsek 160 milyon zarar ediyor.

    düşünseler 'bu ne saçma transfer planı' deseler belki bir yerlere gelirler. belki 'oooo hepsini aldık' şovundan vazgeçerler. ama napıyorlar ? ta en başta 'düşünme' kısmında sınıfta kalıyorlar.
  • 5122
    torbacilari bizzat yöneticileri olan güruh. insan o powerpoint çalışmasından sonra siz ne yapıyorsunuz der, sorgular. videolar, fotoğraflar var, takım top oynamıyor, yıllardır gelen giden oyuncunun haddi hesabı yok ama takım sürünüyor der. ama sağolsun yönetimleri hemen suni, akıl ve mantık dışı teorileri ile taraftarin öfkesini bir başka yöne çekmeyi başarıyor. sonuç mu? yıllardır gelen ve gelecek olan başarısızlıklar. bir 10 yıl daha böyle devam lütfen.
  • 5123
    20 şubat 2021 alanyaspor galatasaray maçının orta hakemi zorbay küçük üzerinden galatasaraylı algısı kasan topluluk. bunun en büyük sebebi ise hiç şüphesiz korku. 7 senedir göremedikleri için şampiyonluğu hayat memat meselesine haline getirdiler ve iyice gözlerini karartmış durumdalar. fenerbahçe* ve kasımpaşa* gibi 2 zor maçı (kasımpaşa zeminden ötürü zor hale gelmişti normalde kolaydı) kayıpsız geçip lider olunca kuvvetle muhtemel bir galatasaray şampiyonluğunun ayak seslerini bizden daha fazla hissetmeye başladılar ve maçımızı yönetecek hakem aleyhimize hata yapsın diye algı kasıyorlar. kalan 15 haftada bu saldırılar daha da artacak ama tabii ki fatih hocam bunlara kulak asmayacak ve saha içerisinde işi bitirecek. futbol saha içerisinde oynanır, suyun karşı tarafının yaptığı gibi saha dışında kazanmak için çaba gösterirseniz hiçbir şey elde edemezsiniz.
  • 5124
    aslında ham madde tüm futbol kulüp taraftarı ile aynı. türk futbol izleyicisi. ancak yoğrulma tarafı farklı. bizde ahmet ercanlar'a karşılık, emre bol'a karşılık, bülent uslu'ya karşılık gelen adamlar evren turhan, süleyman rodop gibi isimler. bu adamların da nasıl eleştirildiği biliniyor zaten galatasaraylılar tarafından. bir tarafta sırf fanatizm üzerinden yarattıkları nefret ile para kazanan sözde gazetecilerin önemsenmesi, değer görülmesi taraftar tarafından, diğer tarafta resmen kulüp basın sözcüsü olan adama mevcut yönetimi çıkarı doğrultusunda savunduğu için verdiği tüm bilgilere rağmen yerin dibine sokan taraftar.

    fenerbahçe tarafında bu eleştiri yok. kanaat önderleri ali koç*, emre belözoğlu, ahmet ercanlar. biri hariç diğerlerinde fanatiklik boyutunda takımını sevme var ancak olgunluk yok, yapılan hatalar da kendilerine ders çıkarma yok, oklar kendilerine dönmesin diye düşman yaratma hat safhada. böyle profillerin tüm bu yaptıklarını toplayınca şuan ki fenerbahçe taraftarı ortaya çıkıyor.

    bu uzun zamandır böyle. isimler değişiyor ancak zihniyet birebir aynı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın