resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Ön Libero
Yaş:42
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 8776
    şampiyonluk gecesinde ortadan kaybolmasını abdurrahim albayrak ve ali dürüst'ün unutulmasından kaynaklanan üzüntüsüyle açıklayarak bilmeden kendisine sallamak için eli klavyede bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmış aslan. siz adama sözleşme teklif edilmediği için çocukça davranıyor diye giydirirken adam takımdaki en olgun futbolcu olduğunu gösterdi. çok büyük futbolcu, çok büyük karakter. helal olsun kendisine.
  • 8777
    futbolcuların ve teknik heyetin şov gecesinde abdürrahim albayrak'ı aramış gözleri. o yüzden üzgünmüş. demek ki eğlenen, gülen diğer futbolcular nankör ve kıymet bilmez futbolcularmış. insan bir abdür abi nerde diye sorar? değil mi ama? melo da açık açık sözleşme uzatmak için ayak oyunları yapıyorum diyecekti. galatasaray başkan'ına "çocukça davranıyor" deyip sonra özür dileyen adam değil mi bu melo? valla süper zeki bir futbolcu. taraftara nasıl oynaması gerektiğini çok iyi biliyor. takdir etmek lazım valla. ulan yoksa aksaray'ı beğenip türk vatandaşı olmak isteyen sen miydin melo? hani abdür abin demişti ya.

    edit: ulan hakikaten çok komik lan. adam "ali dürüst ve a.albayrak gelmediği için hayatımın en üzgün günlerinden biri yaşadım" dedi lan. şaka gibi. (bkz: derdini seveyim butonu)

    melo'cum artık bu ikili yönetimde değiller. boşuna sözleşme yenilemek için zarf atma bunlara. d.özbek dışında yönetimden kimse yoktu zaten. ulan resmen dalga geçiyor milletle.
  • 8779
    çok açık söylüyorum bu adam galatasaray'dan ayrılırsa ve yerini aynı çapta bir adamla dolduramazsa önümüzdeki sezon çok zor günler bizi bekler. isterseniz 'aynı çap'tan kastım ne? açalım biraz.

    şimdi galatasaray futbol takımının ilk 11'de oynaması muhtemel 15 oyuncusunu baz aldığımızda yetenekli, bir o kadar da pasif oyunculardan kurulu olduğunu kimse inkar edemez. profesyonel olduğu kadar her koşulda sahada ve saha dışında galatasaray'ın haklarını savunacak futbolculara da ihtiyacımız var. 4 yıl üst üste şampiyon olduğumuz döneme baktığımız zaman, kaptan bülent, hagi, hasan şaş, emre, hakan ünsal gibi yetenekli bir o kadar da sert futbolculardan kurulu olduğunu biliyoruz. yenilgiye tahammülü olmayan, sıkıştığımız zamanlarda takımı ve taraftarı motive edebilecek futbolculara ihtiyacımız var. bu bahsettiğim olay fair dışı davranışlar sergilemek değil. agresif olmak, topa sert olmak, rakibi futbolunla olduğun kadar hırsınla da korkutabilmek. hep söylüyoruz özellikle stopere, lider vasıflı futbolcu lazım diye, neden acaba?

    direk aklıma gelen örneklerden birisi, 20 kasım 2012 galatasaray manchester united maçı. hatırladınız değil mi attığımız golü? korner pozisyonu öncesi melo'nun tepkisi ve taraftarın golü getirişi. belki aynı anda yükseldikleri için belki de melo'nun korner öncesi taraftara reaksiyonu sonrası maçı anlatan ercan taner bile etkilenip golü atanı melo olarak anons etti. bu gol tam da anlatmak istediğim şey işte. galatasaray'a nasıl sakin, soğukkanlı futbolcular lazımsa melo gibi maçı yaşayan, heyecanlı ve agresif futbolcular da lazım.

    diğer bir örneği de ispanya'dan vereyim. barcelona'nın çılgın attığı, real madrid'i içeride dışarıda yendiği dönemleri biliyoruz. daha sonra takıma mourinho geldi ve yetenek olarak barcelona ile başa çıkamayacağını anladı. çünkü gerçekten barcelona, real madrid'den çok daha yetenekli takım. daha sonra oyunu farklı oynamaya başladı. pepe'yi orta sahaya çekti ve rakibi adeta sindirdi. çünkü real madrid'de de öyle futbolcular var ki pepe, ramos, xabi, ronaldo, arbeloa gibi neredeyse maçı döve döve alan futbolcular. bazen yetenekli olmak yetmez bir o kadar da sert ve cesur olmak gerekir. işte o hezimetleri bir nebze de olsa durdurmaya başlaması bu şekilde oldu. yoksa sen xavi'nin, iniesta'nın karşısında top oynayım diye beklersen onlar seni top diye oynar.

    tekrar galatasaray'ın o bahsettiğim 15 oyuncusuna dönersek, melo dışında reaksiyon gösteren, sahada varlığını rakibe hissettiren, adeta "ben buradayım" diye göz dağı veren futbolcu; biraz sneijder, biraz sabri. onların da fizikleri ortada. belki bu anlattıklarım, verdiğim örnekler bazı arkadaşlarımıza yanlış gelebilir, sonuçta "spor yapıyoruz bu şekilde kazanacaksak kazanmayalım" diyebilirsiniz. ama geçmişe dönüp, tarihe baktığımızda kazanılan başarılarda bu tarz futbolcuların payı asla inkar edilemez. hatta bu tarz isimlerin bir numarası, sevseniz de sevmeseniz de fatih terim'dir. 2012-2013 sezonunda mersin ve ordu maçlarını nasıl çevirdiğimizi hatırlayalım. bazen takımı ayağa kaldırmak için gerekirse tribüne çıkmak gerekir.

    neyse fazla uzatmayalım. biz basının yönlendirmelerine uymaya devam edelim, kırmızı kartları konuşalım. "ya atılsaydı, ya şampiyonluk gitseydi" üzerinden melo'ya vurmaya devam edelim. sanki oynadığımız ligde herkes centilmen, pirüpak bir melo çirkef. ne diyim melo, inşallah bu forma altında futbolu bırakırsın. gidersen de canın sağ olsun, yolun açık olsun. yalnız bu camiada gerçekten seni çok seven insanlar da var, bunu unutma...
  • 8780
    belli ki kariyerinin son 3-4 senesini sağlama almak için kontrat alma çabasında. istediğini alana kadar spekülasyonlar devam edecektir. eğer istediği sözleşmeyi alamazsa inter'e gitmek isteyecek ve giderayak huzursuzluk çıkaracak, basına saçma sapan demeçler verecek ve kendini bilmez tivitler atarak büyük bir kaosa sebep olacaktır. demedi demeyin.

    not: bu entry'den melo'yu kötülediğimi anlayıp ona kötü topçu dediğimi çıkarmayın. onda bir problem yok.
  • 8781
    gidecek mi kalacak mı belli olmayan futbolcu. basına saçma sapan konuşmaya başlamıştır. sosyal medyada istediğimi takip ederim ya da etmem, abdurrahim albayrak, ali dürüst falan. sen bunları konuşamazsın buna hakkın yok. seneye de bu takımdayım de mesela. he bunca gidecek kalacak polemiğine rağmen seneye buradayım diyemiyorsan, güle güle. vazgeçilmez değilsin. uyuz etti arkadaş.
  • 8784
    kendisine bundan 2 sene önce, twitterdan, menejerinin 5 milyon istediğini duyduktan sonra menejerinin de futbolcu mu olduğunu, ortasahada mı oynadığını sordum. blokladı beni. pişmanım! melo engelimi kaldır allahsız. galatasaray'la kontratı bitiyorsa resmi twitter hesabını takip etmemesi anlaşılabilir hareket. adam azılı galatasaraylı ve yönetim bunu sömürebilir.

    galatasaray'dan ayrılır mı? sanmam. zaman herşeyi gösterecek.

    ancak ayrılırsa suskun kalacağını sanmıyorum. prandelli ve mancini dönemi ile ilgili ağır konuşabilir gibime geliyor.
  • 8790
    türk futbolunun değil de galatasaray'ın geliştiğinin göstergesidir. belirli avrupa tecrübesi yaşayan oyuncular son yıllarını türkiye'de geçirir genelde. bunun en büyük sebebi paradır elbette. lakin benim gördüğüm sneijder, drogba ve melo son yıllarını geçirmek için gelmemiş takıma. bakıyoruz drogba'ya geldi galatasaray'a ilk sezonunda çok büyük işler yaptı, hala chelsea'de oynayabileceğini gösterdi. melo da öyle. her ne kadar juventus'ta tutunamamış olsa da galatasaray'a gelerek hala üst düzey takımlarda oynayabileceğini gösterdi. bana kalırsa takımdan ayrılmalı da. sneijder'i biraz ayrı tutmak lazım. evet o da kariyeri düşüşteyken galatasaray'a geldi. o da hala sayılı avrupa kulübünde oynayabileceğini gösterdi. ama sneijder futbolu galatasaray'da bırakmalı.

    biz eğer kariyeri düşüşte olan futbolcular alacaksak böyle futbolcular almalıyız. hala kendini kanıtlamaya çalışan futbolcular. bize maddi ve manevi anlamda başarı getirecek transfer politikası budur.

    genç oyuncu politikası tabi ki devam etmeli.
  • 8791
    gidecek oyuncu. gidişinin sebebini kendi içinde arıyor olabiliriz ama dışarıda aramak daha doğru. artık bu ortamdan sıkılmış olabilir. şike, ırkçılık, ahlaksızlık, adam ve takım kayırmak, art niyetli hakem daha ne pislik ararsan var. adamın adı da çıkmış zaten dokuza. indiremiyor sekize. sonuçta onu buraya bağlayan bir şey de yok vatandaşlık, eş durumu vs. gibi. 4 senedir aynı şeylerle uğraşmaktan bıkmıştır diye düşünüyorum.
  • 8792
    türk taraftarlarının zaaflarını iyi biliyor. sözleşme uzatmak için futbolcuları unfollow etmesini bir kenara bırakıyorum, galatasaray'ı unfollow etmesi beni gerçekten üzmüştür. melo'yu galatasaray taraftarının %98 seviyordur. ama her transfer sezonunda aynı ayak oyunları yapmasını kaldıramıyorum. arkadaş sen galatasaray'ı gerçekten para için mi seviyorsun? tamam profesyonelsin anlıyoruz ama sonuçta galatasaray sana hak ettiğin değeri hem maddi hem manevi fazlasıyla veriyor. bu şark kurnazlıkları neden?
  • 8793
    orta saha da hem hava toplarında ki hakimiyeti, hem topla olan iyi olan ilişkisi sayesinde bize çok katkısı oldu ve kendisine gerçekten çok şey borçluyuz,
    fakat;
    sürekli basının üzerine gitmesi, ailesine, çocuklarına varacak kadar tehditler (menajerinin yalancısıyım), bütün takımların ve eyyamcı hakemlerin üzerine oynaması gelecek sezon bizim aleyhimize olabilir. o yüzden gitmesi bizim için ve kendisi için hayırlı olabilir. ama her halükarda saygıyı ve sevgiyi hak ettiğini düşünüyorum.
  • 8794
    üzerine yönetilen algı yönetimi son derece başarılı olmuş olan aslan yürekli savaşçımız.

    şampiyonluk kutlamalarındaki, o her zamanki enerjik halinin olmaması, twitter üzerinden yaptığı takip bırakma işleri, menajerinin ve kendisinin sürekli transfer lafı etmesi ve medyadaki kırmızı kart görmemesi üzerine yapılan yorumlar çoğu taraftarımızı kendisinden soğutmaya yetti.

    yerine alınabilecek oyuncu o kadar sınırlı ve geldiğinde uyum sağlayabileceği bu kadar net değilken kendisinin gözden çıkarılması büyük hata olur.

    50 günde bel fıtığı ameliyatından dönen adamdan bahsediyoruz, yani henüz öyle fizik olarak falan bir düşme söz konusu değil.

    valla bazı hareketleri bana da biraz anlamsız gelse de sahip çıkıp kendisini iyi hissettirmeye devam etmeliyiz. medya gazıyla bu adamı yedirirsek sezon içinde ve sonraki yıllarda çok dizimizi döveriz.

    (bkz: felipe melo'nun askerleriyiz)
  • 8796
    bugün olmasa bile 1-2 sene içinde o ilk geldiği zamanlardaki performansını asla veremeyeceği aşikar olan futbolcu. evet winner, evet psikolojik olarak rakibe üstünlük sağladı ama yaşı da 32. galatasaray'ın kendisinin alternatifini düşünmesi gereken zaman geldi de geçiyor. her sene şampiyonlar ligi'nde mücadele ediyoruz artık, katar'da değiliz. ön libero gibi günümüz futbolunda en fazla mesafe kat edilmesi gereken bir bölgede oynuyor ve biz hala bazı şeylere aşırı duygusal yaklaşıyoruz. orta sahadaki üçlümüzün yaşları sırasıyla sneijder=30, selçuk inan=30, felipe melo=32. birilerini değiştirmek gerekiyor. yoksa bu üçlünün temposu bırakın geleceği önümüzdeki sene için bile büyük soru işareti.
  • 8798
    bilenler bilir ftw1905 dün gece periscope yayınında melo gidebilir çünkü ona taraftar dışında kimse sahip çıkmıyor. medya ve federasyon başkanı üstüne gidiyor bir de rakip taraftarlar ailesini huzursuz ediyor gibisinden bir şey demiştir.

    yabancısı oldugunuz bir ülkede yöneticileriniz size sahip çıkmıyor ve aileniz tehditler alıyor siz nasıl hissederdiniz?
  • 8799
    tutturmuşlar bir "taraftara oynuyor," "taraftarın zaafını biliyor" gidiyor.

    ne zaafı arkadaş, ne oynaması? oynamaysa tabii ki oynayacak, futbol seyirciye oynanır. zaafsa, ne zaafı? ben aptal mıyım futbolcu sahada iki kol hareketi yaptı, rakibe forma gösterdi diye ağzımdan salyalar akarak "melooo, melooo" diyeceğim?

    bu adam bu takımda geldiğinden beri oynadığı her maçta elinden geleni yaptı. hep savaştı. kötü oynar iyi oynar ayrı konu, buna itiraz edebilen var mı, koşmadı, takip etmedi, kaymadı diyebilen var mı? "adam sakat amerika'da geziyor" dendi. ağır ameliyattan sonra evet gitti gezdi ama çalışmasını da aynı zamanda yapmış ki, bomba gibi geri döndü. son düzlükte takımın ısıran gücü oldu. itiraz edebilen var mı?

    ben bunu gözümle gördüm, ruhumla da hissettim. fıtık ameliyatı geçirdi lan fıtık? çıktı yine sözde turp gibi takım arkadaşlarına göre daha agresif oynadı, tekmeye atladı, hava toplarına çıktı.

    gazına gelmeyin şu şerefsiz basının.

    yine de beğenmeme hakkınız var, karakterini ve futbolunu. bunlar subjektif yorumlar. bir şey diyemem ama bu adama destek verenlere çıkıp "zaafları var, kanıyorlar, menajer oyunları bunlar hep" demeyin. aptal değiliz biz. sizin kadar görüyoruz ne olup bittiğini. ne topçular görmüşüz. ne kazıklar yemişiz.

    oyun yapanı da biliyoruz, oyunun kuralını da.
App Store'dan indirin Google Play'den alın