resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:72
Uyruk:Türkiye
  • 20854
    sacma sapan elestirilen hocamiz. evet abi belcikada cift forvet cikip 3 1 yenilmeliydik. sonra da "olsun yenebilirdik de", "buldugumuz firsatlari atabilsek galiptik", "cok sanssizdik" gibi cumlelerle kendimizi avutacaktik.

    sampiyonlar ligi yenilmemek uzerine kurulan bir platform. bugun alinan 1 puandan cok rakibe verilmeyen 2 puan bizi grupta 3.lugu cebe atmamizi saglayacak.

    gruptaki hedef maclarimiz brugge maclari, diger takimlarin biz ve bruggeden 12ser puani alma ihtimalinin oldukca yuksek oldugunu dusunursek bugun alinan 1 puanin ne kadar onemli oldugu gorulecektir.

    gercekci olmamiz lazim. eksiklerimiz var, hizli kanat oyuncusu ihtiyacimizin oldugu cok net. ornegin onyekuru olsa cok daha iyi bir takimimiz olurdu. ama elimizdeki kadroya ve sampiyonlar liginin sartlarina baktigimizda esas rakibimizden deplasmanda alinan 1 puanla baslamak gayet iyi bir sonuc.

    hoca da tecrubeleniyor. 6 yil onceki hoca deplasmanda cift forvet oynayip maglup olup donerdi. simdi hoca deplasmanda temkinli oynayip yenilmiyor ve evinde galip gelip en azindan uefayi garantilemeyi planliyor.
  • 20855
    18 eylül 2019 club brugge galatasaray maçında takımı gayet iyi yönetmiştir. ne yapması bekleniyor anlayamıyorum. takım fiziksel olara hazır değilken ve birbirine alışkın olmayan adamlar sahadayken nasıl oynayacaktı? bu arada hazır olmayan takım rakibinden 1 km az koşmuş ki top çoğunlukla bizdeydi. yani takımda fiziksel olarak hazır olmayanlar da kendine gelince daha da iyi olacağız.

    biraz gerçek dünyaya dönüp ne olduğumuzu, seviyemizi iyi anlayalım.

    hocaya tek eleştirim 4-1-4-1 sevdası. 4-4-2 yapsa bence takım çok daha iyi olabilir.
  • 20856
    birbirine bu kadar yabancı olan ve sezon basından beri gerçekten de kötü oynayan bir takımı şampiyonlar ligi deplasmanına* bu kadar iyi hazırlayabilmesi, takımın maç boyu, sezon basından beri hiç beceremediğimiz, kompakt yapısını ve disiplini kaybetmemesi bence başarıdır. yalnız korkum şu; bu oyuncu grubu böyle konsantre bir maçın ardından lig maçına konsantre olmayacaktır. rotasyon yapması şart lig için.
  • 20857
    orta sahası ve hücum hattında yer alan 6 oyuncusundan 5 tanesi 2019-2020 sezonunda takıma katılmış oyunculardan oluşan ve hazır olmadığı şu ana kadar oynadığı maçlardan açıkça görülen bir takımın hocası olarak şampiyonlar liginde bize ters gelebilecek bir takıma karşı deplasmanda beraberlik almayı hedeflemiş, buna uygun bir oyun oynatmış ve amacına ulaşmış olan teknik adam.

    teşekkürler hocam...

    (bkz: 18 eylül 2019 club brugge galatasaray maçı)
  • 20858
    (bkz: 18 eylül 2019 club brugge galatasaray maçı) nı izledikten sonra takımda düzelmesi gereken en önemli şeyin şu olduğunu gördüm. hadi takım tam açılmadı, uyumsuzluktanda hücum varyasyonlarını geliştiremiyoruz diyelim. kondisyonda zamanla düzelecek 3 kulvar mücadelesinden dolayı sezonu erken açmak dezavantaj olabiliyordu o yüzden kondisyonlaron max seviyesine ekim sonu gibi geleceği aşikar.
    ama bizim topçularda top kontrolü zayıf, dikine pas yok. duran topta savunma zayıf, duran top hücum zayıf. çünkü kestiğimiz ortalar ya kalecide ya da onlar kafa vuruyor. bunları çalışmamız lazım. ali koç mevzusuna gelince. adam algı algı diyor resmen algı yapıyor. kendi başarısızlığının üzerini örtmek için senin gibi popüler birisini kullanmak istiyor. çünkü ortaya bir laf atıyor herkes fenerin defanssız çıktığı maçta 3 yediğini konuşmuyor, teknik direktörlerinin saçmalamasını konuşmuyor seni konuşuyor. ka^le almamak en iyisi hocam.
  • 20859
    gayet akıllıca bir taktikle oynatmıştır takımını, en kötü senaryoda olması gereken 1 puanı da alıp gelmiştir. club brugge deyince küçümsemek herkes için çok kolay olabilir de, şampiyonlar ligi’nde oynarken bizim gibi takımlar için deplasmandan alınan puan gayet de yeterlidir.

    bu akşam genç, dinamik ve önde basan rakibi pas oyunuyla yordu ve hücumda etkisizleştirdi. maçın sonuna dek izleyen insanlar maç sonunda brugge’ün etkisiz hücumlarını hatırladıkları için “biz bu takıma 3 atardık” gibi bir psikolojiyle yazıyorlar fakat maç başında daha etkili gelen bir brugge vardı, eğer bu etkiye biz de tempo yaparak karşılık verseydik brugge karşısında hiç şansımız olmazdı.

    brugge’ün gardını düşürmeye başladıktan sonra çok akıllıca bir hamleyle emre’yi aldı, soso’yu ortaya çekti. bu maçı kazanma hamlesiydi. hücumda hareketlenip brugge’ü uzun topa zorlayacaktık, brugge’ün hücumcuları yorulduğu için dönen topları alıp baskıyı kuracaktık. bir süre bu da işe yaradı ama birincisi bizim oyuncularımızın da çok yorulması, ikincisi değişikliklerde geç kalınması işi biraz bozdu. hoca orada bana göre bir tercih yaptı, iyi pasör olan seriyi, kesici olan nzonziyi ya da takımın en teknik gol silahlarından biri olan feghouliyi tam baskı yaparken çıkarmak yerine, şansını denedi. çıkarıp ömer bayramı alsa farklı olabilirdi, ama olmama ihtimali daha yüksekti.

    sonuç olarak şampiyonlar ligindeki hedef maçlarımızından deplasmanda olanında puan çıkardı, şu sonuç avrupa ligi kapısını açar en azından. şanslı olsaydık gol de atabilirdik ama burada başka türlü her oyunda kaybeden tarafta olurduk.

    (bkz: 18 eylül 2019 club brugge galatasaray maçı)
  • 20862
    --- alıntı ---

    "vallahi avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda, burada olmayanlarla ilgili konuşmayalım isterseniz. sicilin, micilin, nüfusla, reklamla doldurulamadığı yerdeyiz çünkü. kimin ne dediğine dönünce bakacağız, değerse, cevabını veririz."

    --- alıntı ---

    (bkz: 18 eylül 2019 club brugge galatasaray maçı) maç sonunda resmen faa demiş hoca.

    video eklemesi: https://twitter.com/...413361007738881?s=20
  • 20864
    hiçkimse kusura bakmasın da fatih terim’in sicili gayet bozuktur.

    12 mayıs 2012’de ezeli rakibinin evinde şampiyonluğu ellerinden alıp ilan ettiğinde
    - rakibini temsil eden, başkanımız ünal aysal’ın elini sıkan yönetici günümüzün federasyon başkanı oldu.
    - stadı yakan taraftarı teskin eden yönetici kulübün başına geldi.

    sicili budur. nasıl temiz olabilir. bozuk para gibi harcamış.
  • 20866
    18 eylül 2019 club brugge galatasaray maçı sonrası basın toplatısından dolayı tff ceza vermez ya da fbjk bizi uefa'ya zarflamaz umarım.*

    maç özelindeyse takımın uyumunu en azından geride ve orta alanda bir tık artırdığını görmek sevindirici, eli değmiş. üçüncü bölge ise hala sıkıntılı, burayı oturtmak, falcao'yu bir şekilde topla buluşturup eren/diagne/mitroğlu klişeleriyle muhattap etmemek lazım. bir de kafasında çizdiği sonuca çok bağlı kalıyor bazen hocamız, 1 puan yazdıysa hiç risk almıyor. bu tarzın işe yaraması da yine tüm sezona, hedef maçlara bağlı tabi. kaza yapmadan başladık, devamında başarılar diliyorum kendisine ve takıma.
  • 20870
    (bkz: #2769426)

    bartali ve 18 eylül 2019 club brugge galatasaray maçı başlığında yazdıklarımın benzerlerini söyleyen hocamız.

    henüz fatih hoca için lig başlamadı. milli aralar bitene kadar dener. sonra devre arasına kadar form yükselir. devre arasından şubat sonuna kadar inişli çıkışlı bir oyun. mart ile birlikte rakiplerinin çok üzerinde oyun oynar. tarzı bu.

    şu an takımın kapasitesini deniyor. her şey yolunda. cidden can sıkacak bir durum yok.
  • 20872
    artık onu polemiklere çekerek konsantrasyonunu bozma niyetlerini alenen belli edenlerin oyunlarına kanmayıp full konsantrasyonunu saha içine vermesini beklediğimiz ve istediğimiz hocamızdır.
    zira o, tam konsantre olduğunda neler olduğunu en başta kirli ittifak paydaşları olmak üzere tüm kamuoyu çok iyi biliyor.
    hatırlayın, bir "nerede kalmıştık" twiti bile rakiplerin dengesini nasıl da bozmuştu zamanında...
  • 20873
    4. gelişinden beri oynadığımız 5 avrupa kupası deplasmanında "porto, lokomotiv, schalke, benfica ve club brugge'e" gol atamadık.

    aynı dönemde ligde fenerbahçe, beşiktaş, trabzonspor ve başakşehir'e karşı oynadığımız 5 deplasman maçında da sadece 2 gol bulabildik. bunlardan 1'i başakşehir'e karşı penaltı, diğeri de 9 kişilik fenerbahçe'ye karşı. (golü attığımızda 10 kişilerdi ama skrtel de tedavi gördüğü için sahada 9 kişilerdi.)

    işte böyle kötü bir yönetim gösteriyor kendisi ve "oyun anlamında" hala ilginç savlarla savunuluyor. anlamakta çok zorlanıyorum.
  • 20875
    yani düşmanlarının zerre kadar kafası calismiyor zerre!

    benim için fatih terim'in yeri kronolojik olarak,

    babamdan sonra en sevdiğim adamdan nefret ettiğim adama dönüşmüştü geçtiğimiz yıllarda.

    eylül 2013teki travma, peşinden demirören ile olan fotoğraf vs vs "ahımız var hocam" tayfanın bayraktariydim işte. yazdigim her şeyde başlığında duruyor, dileyen bakar okur.

    gerçi geçenlerde bugünleri öngörüp fatih terim üzerinden galatasaray'a karşı başlatılan savaş sebebiyle sözlükte ligin başında gelen puan kaybı için "anlamsız şekilde düşmana saldırır gibi eleştiri yapmayın, doğru üslupla yazın, yapıcı olun" dedik, moderasyonu da "troller cirit atiyor, 30-40 entryli hesaplar puan kaybi sonrasi ortaya cikip algi yapiyor, zarar veriyor, bunlari belirleyip buradan atın, acımayın" dedik diye linç yedik ama herhalde bu surecte bazı şeyler net görülmüştür.

    o dönemde, fatih terim için yazdığım onlarca entryden en kızgın olduğum zamanlarda yazdiklarimi çıkarıp bel alti yapanları da gördük iyi oldu.

    konjonktüre göre yorum yapmıyoruz çok şükür, dönem değişti, şartlar değişti diye eski yazdıklarını silenlerden de değiliz.

    neyse efendim hocayı mümkün olduğunca bu savaşta arenadan çekip yaptığı ise konsantre olmasını sağlamalıyız.

    rakiplerimizle aramızdaki sportif en büyük fark fatih terim farkı.

    bir teknik direktör ancak bu kadar güçlü olabilir.

    camiayı birleştirme gücü var bu adamın.

    işte dert de bu. fatih terim çözülürse galatasaray da çözülecek.

    yine iç çekismeler ve ... devamını biliyoruz, gördük...

    işte tam bu nokta da bu adama öyle bir saldırı durumu oldu ki, yemin ederim adama karsi olan içimdeki o kırgınlık ve kızgınlık bile geçti geçecek.

    alayına fatih terim! allah kerim fatih terim!

    modundayım.

    oysa bıraksalar biz kendi içimizde oyun, taktik vs üzerinden başlar kendi kendimize ayrisirdik.

    neyse efendim fatih terim'i yedirmeyeceğiz.

    hoca da saha içinde kalacak. birileri konuşacaksa sırasıyla yönetimden birileri konuşacak. o ceza mi aldı, diğeri konuşacak, o da mı ceza aldı diğeri...

    kimse kalmadı mi? yönetime yeni isimler alacaksınız.

    taraftarı organize edeceksiniz falan filan ama asla hocayı yalnız birakmayacaksiniz.

    şu kadroyla, fatih terim varken, camiadaki şu hırsla normalde sezon sonu ne olacağı ortada.

    dertler de bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın