resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:72
Uyruk:Türkiye
  • 9376
    --- alıntı ---

    ben bir hata yaptım, 21 yaşındaki çocuğa sahip çıktım. bu bir hataymış, özür dilerim. hatalı oyuncuları takımdan atsak, takım çıkaramayız.

    --- alıntı ---

    hata mı? adam takım arkadaşının ağzına silah sokmuş lan. seni bacaklarından vururum, futbol hayatını bitiririm diye tehdit etmiş. hatayı geçtim, suç bu suç. bildiğin adli vaka. tehdit var, silah çekme var. alman milli takımına gitse ortalığın tozunu attırabilecek kapasitede bir adam senin milli takımında böyle harcanıyor ve sen susmayı da geçtim, failine böyle arka çıkıyorsan sen zihnen ve vicdanen bitmişsin demektir.

    hatta buyrun bu da bonus. suçun üstü kapatılmadı diye atarlanmış beyefendi.

    --- alıntı ---

    basın mensuplarına sert tepki göstere terim, "sizde bir tuhaflık var, siz hasta mısınız? bu sefer de babaları konuşturuyorsunuz. 2008'de çek cumhuriyeti maçından önce de anneleri konuşturdunuz. 'neden benim oğlumu oynatmıyorsunuz?' diye konuşturdunuz. hani hepimizin milli takımı'ydı?

    --- alıntı ---
  • 9378
    yaptıkları ile kendini günden güne dahada dibe çekiyor. yarın ki mağlubiyete şimdiden bahane uyduruyor. yarın başında bulunduğu takım yenilirse maç sonu çıkıp şov yapacaktır.

    bulunduğu takım tüpçü geldiğinden beri beni temsil etmiyordu, kendisi başa gelince daha olaylar aydınlatılmamışken bir nebze onun için katlanıyorduk. olaylar aydınlatıldıkça artık kendisini de saygım ve sevgim ufacık olsa bile kalmadı. artık kendisi de beni temsil etmiyor.

    7 yıl boyunca alacağı milyon dolarlar eurolar ile mutluluklar.
  • 9380
    1 yıl hiç bir şey yapmadan sessizce beklemiş ve aklınca gökhan töre'yi cezalandırmıştır. şimdi'de bu olay tekrar gündeme geldiğinde hakan çalhanoğlu ve ömer toprak'ı sizi bir daha milli takıma almam diyerek cezalandırıyor ve tehdit ediyor.

    hala olayı çözeceği yerde, büyütmeye çalışıyor. sen izlanda maçını rüzgarı bahane ederek kaybettik diyen bi adamsın. şimdi de çek maçı sonrası aksi durumda bu olaylardan bahsedeceksin.

    nerede sportmenlik, nerede profesyonellik anlayışı.

    işte türk futbolunu ve türk oyuncuları emanet edilen hocanın ve federasyonun showlarını izliyoruz.
  • 9382
    gökhan ve hakan olayında yaptığı açıklamalarla tam bir çarpık zihniyetli türk tipi yönetici olduğunu gayet güzel göstermiştir.

    nedir bu yönetici tipi?

    1-her zaman güçlünün yanında olmak. bu tartışmada güçlü olan taraf tahmin edebileceğiniz gibi aslında suçlu olan taraf yani gökhan töre. çünkü hakan milyonlarca taraftarı arkasına almış, her ne bok yese milyonlar tarafından savunulacak bir adam değil şu an için.

    fenerbahçe bu vahim olaydan önce parayı bastırıp hakan'ı transfer etmiş olsa, gökhan saykosu da fenerli gökhan'a bunu yapmış olsa, karakter timsali fatih hocamızın bu fikirlerinin tam ters şekilde olacağını tahmin edebiliyorsunuz sanırım. gökhan töre akhisar'ın, hakan ise kasımpaşa'nın oyuncusu olsa da gene hakan'ın çıkarlarını korurdu terim, fener diye düşünmeyin sadece. güçlünün yanı=terim'in yeri.

    2- hata varsa ben cezalandırırım düşüncesi. bu da memleketin en büyük problemlerinden birisi bence. büyük camialar içerisinde elbette ki küçük olaylarda kol kırılır yen içinde kalır, ama bu derece büyük ve adli vakalarda silah çeken adamı 6-7 maç oynatmayınca cezayı verdiğini düşünüyor. gökhan'ın rehabilitasyonu, psikolojisi, daha önemlisi hakan'ın psikolojisi filan hiçbirinin önemi yok.

    yarın volkan demirel de nasılsa sıkıntı olmuyormuş deyip bizim olcan'a silah çekse, 6-7 maç oynatmayalım akıllanır diyip kendince problemi çözecek fatih hocamız. hak, hukuk, adalet filan nedir ki koskoca 6-7 maçın yanında! bence hapis cezası kaldırılsın, halısaha yasağı konsun katillere de. müthiş bir zeka.

    3- her daim olayı ortaya çıkaranları suçlamak. şimdi türk medyası da az şerefsiz değil, yedikleri boklar ortada ama bu konuda adamların suçu nedir anlamıyorum. hani ortada silah çekme, futbol hayatını bitiririm diye tehdit etme olmasa ama basın bu şekilde yazsa ben de medyaya kızarım ama kimse çıkıp da "silah milah yok kardeşim, basit bir tartışma" diyemiyor. belli oluyor ki gerçek bir olay bu. öbür türlü yüzlerce kez yalanlanırdı 1 senede.

    fatih hoca da saygıdeğer rt erdoğan beyefendi'nin kanatları altında gayet mutlu olmalı ki aynı kankası erdoğan gibi medyayı sürekli kendi istediği haberleri yapmadığı için azarlayabiliyor. medya yalan haber yapıyorsa çık ağızlarına sıç hocam, sonuna kadar eyvallah ama hem adamları yalanlamıyorsun, hem de "neden yazdınız" diyip atarlanıyorsun.

    4- kendini haklı çıkartmak için alakasız tespitlerde bulunma.
    en çok bu maddeyi yazarken zorlandım.

    "eline ahlaksızlık fırsatı geçmeyenlerin ahlaklıyım diye böbürlenme hakkı yoktur."

    bu nedir allah aşkına? fanboylar, kardeşler, aslanlar size sesleniyorum anlatıverin bana. bu nasıl bir saçmalıktır ya hu? yani kimse şu ana benim elime kalaşnikof tutuşturmadı ama ben "hayatımda kimsenin kılına zarar vermedim" dediğimde haksız mı oluyorum? eline keleş alan haklı mı oluyor bu ödüller hak eden felsefeye göre?

    hadi diyelim ki mantıklı geldi, peki bunun gökhan-hakan olayıyla ilgisi ne? hakan'ın da silahı olsa o da gökhan'a silah çekerdi mi demek istiyorsun hocam?

    bundan 2-3 sene önceye kadar fatih terim'in bu röportajını görmüş olsam, inanmazdım. fatih hocama "hiç yakışmamış" derdim. ama görüyorum ki "çok yakışıyormuş" aslında.
  • 9383
    eski ve yeni türkiye'nin değişmeyen yüzü. daha doğrusu eski ve yeni türkiye'nin değişmemiş olduğunun yüzü. sadece bir ara başkaları götürüyordu başka kutsallar üzerinden. şimdi götürenler ve kutsallar değişti. fatih terim gibi her dönemin adamları için ise hiçbir şey değişmedi. bol laf salatası ile bir jenerasyon tutturmaya bağlı olarak gelen başarı ve herşeyden önemlisi her zaman cukkayı doldurma!
  • 9384
    f.terim'in melo-riera krizinde melo'ya sahip çıkmasını yanlış bulanlar var. melo-riera kavgası evet büyük bir olaydı ama gökhan töre olayıyla kıyaslamak büyük bir hata olur. melo hatasının farkına varıp hem riera'dan hem takım arkadaşlarından hem de taraflardan özür dilemişti. olay gündemdeydi ve her şey apaçıktı. riera da kendisini affetti. ikiliin ilişkileri eskiye göre daha iyi bile olmuştu. sırf gökhan töre yüzünden adamlar milli takıma gitmiyor ve olay çok büyük. melo-riera kavgasında fatih terim olması gereken açıklamaları yapmıştı ama milli takımdaki olayda tam anlamıyla kriz yönetimini işinden çıkılmaz bir hale getirdi.

    geçmişte g.saray camiasına ne yaptıysa, yaptıkları bir bir gelip onu buluyor. tarihin en kötü kriz yönetimlerinden birini gösterdi ve silah çeken bir futbolcuyu savundu. gittiği yerde huzur yok. uzun bir süre de olmayacak gibi. bu ortamda başarı yakalama ihtimali de hayli düşük. çok fazla insanın kalbini kırdı. hayat çok ilginç ve tüm bunlar tesadüf olmamalı.
  • 9386
    cok derin hayal kirikliklarinin mimari.

    hocam, allah askina, ayni olay profesyonel bir sirketin elemanlari arasinda yasansa, bak bakalim o silah ceken eleman bir gun daha calisabiliyor mu o sirkette. birak o sirketi, piyasada bir daha is bulamaz, meslek hayati biter. adli vaka olup mahkemeye intikaline hic girmiyorum bile.

    milli takim mi deli yurek'deki oto galerisi mi belli degil.
  • 9387
    eğer gökhan töre - hakan çalhanoğlu silah çekme olayı varsa ve gökhanı savunduysa çok büyük bir hata yapmış teknik direktör.

    fakat beyler hakan bugün silah olayının asılsız olduğuna dair bir açıklama yaptı. fatih hoca ise cezalandırdım diyor neyi cezalandırdın hoca ? silah çekme olayını dersen hakan yalanladı.

    aha haber ;http://www.ntvspor.net/.../babama-cok-kizginim

    ''gidip sorabilirsiniz, gökhan töre'nin minimum 3'er defa özür dilediğini açıp öğrenebilirsiniz. ama affetmediler.'' * madem böyle bir olay yok hakan neden yalanladı ?

    olum ciddi söylüyorum bana biri şunları açıklamalı ya :( mümkünse bilale anlatır gibi
  • 9392
    azalarak bitiyor herkesin gözünde imparator fatih terim...
    yaptıkları söylemleri yavaş yavaş insanların kalplerinde sevgi bölmesinden çıkıp nefret hanesine girmesini sağlıyor...
    arkasındaki siyasi otoriteden aldığı gücü yarattığı korku imparatorluğunu koruma hevesinde...
    elbet bitecek...bu devran böyle gitmeyecek...
    ha bizde çalışınca iyi gidince mi tu kaka oldu...
    hayır...gittikten sonra yaptıklarıyla tu kaka oldu...
    allah seni bizden uzak tutsun bundan sonra...
    değil floryanın kapısından geçmek bakırköy belediyesinin ilçe sınırlarına girme...
  • 9395
    bir konu için de çık da başından sonuna net konuş bir defa olsun. allah kitap aşkına be. geçtim bak her şeyi. ya da pardon, senin kendi taptıklarınla düzelteyim; para iktidar aşkına be.
    gökhan töre'nin yediği naneler ve hakan çalhanoğlu'nun babasının açıklamaları üzerine şöyle bir algoritma kurmuştum;
    (bkz: #1575187)
    biz niye uğraşıyoruz kardeşim algoritmalarla, şifrelerle?
    biriniz de adam olun bir defalığına "evet şunlar şunlar oldu" deyin ya!
    yine boş boş laflar. yine lafı barcelona'nın top çevirdiği gibi çevirip durmalar.
    ayrıca gazeteciler kiminle ne zaman ne için görüşeceklerini sana mı soracaklar?
    sen kimsin?

    çıkıp desene "gökhan ve ömer ile hakan arasında şurada şunlar olmuş, haberimiz yoktu, haberimiz olunca şunu yaptık, bunu yaptık" diye.
    diyemezsin.
    yine kıvırıyorsun.
    yine dev dev tümceler kuruyorsun ki arkaları boş, hepsi kartondan.
    yine zalimin yanındasın.

    ne biçim bir şey oldun çıktın sen ya?
    nasıl olur da bu kadar sapabilir bir insan yoldan?
    para mı? güç hırsı mı?
    yazık gerçekten yazık.
    eskiden tapardım sana. sonra severdim sadece. sonra nefret ettim.
    artık sadece acıyorum.
    benim 70 ömürde kazanamayacağım paraları kazandın, benim hayal edemeyeceğim başarılara imza attın ama benim bin ömrümde aklıma gelmeyecek dönüşlere imza attın aynı zamanda.
    acıyorum artık. valla.

    biri de demiş ki "galatasaray hocası olsaydı yine böyle mi konuşurdunuz?"
    güzel kardeşim, sen bizim galatasaraylılığımızı, galatasaraylılığı çok yanlış anlamışsın.
    ırkçıyı, şikeciyi, arkadaşının ağzına silah dayayanlar ve bunları koruyup kollayan için üzerinde sarı kırmızı olsa başka, olmadığında başka konuşacak olan varsa zaten benim nazarımda adam değildir.

    yok efendim "zaten bekliyorlar laf söylemek için".
    bak canım kardeşim. bu amcamızın yediği her nanede darbe yiyen galatasaray. insanlardaki algı bu. çünkü ne mutlu ki kazandırdıklarıyla galatasaray'la özdeşleşmiş bir isim ve ne yazık ki ne yaparsak yapalım atamıyoruz bu algıyı.
    yani bu amcamızın altına imza attığı her olumsuz davranış ve söz, negatif olarak galatasaray'a dönüyor.
    yoksa gerçekten sizin gibi ısrarla gerçekleri görmeyenler dışında hiç kimsenin umrunda değil kendisi.
    ha sen de kendisinin umrunda değilsin ve hiçbir zaman olmadın ama bakalım bunu ne zaman anlayacaksın.
  • 9396
    --- alıntı ---

    fatih terim'in maç öncesi taktik konuştuğunu hatırlamıyorum. sadece rakibi yıkmak, parçalamak gibi şeylerden bahsederdi.

    --- alıntı ---

    milan baroş'un hakkında dedikleri düşünülmek gerekirse fatih terim'i tanıyan ve maçlarına dikkat eden herkes bilir ki 4-4-2'den başka taktikle oynayamaz. milli takım ve galatasaray geçmişinde bu taktik bir çok kez tekrarlanmıştır. 4-4-2'yi açacak olursak hucüm bölgesinde 2 kişi sürekli pres halinde, atak yediğinizde kanatların orta sahaya doğru sıkışması ve orta sahanın kalabalık olup pres ile topu geri kazanmak yani sonuç olarak fatih terim = pres. türkiye'de bu presi yaptığında başarılı olamayan takım yok zaten geçen sene fenerbahçenin nasıl şampiyon olduğunu hatırlıyoruz.

    bir başka konu wesley sneijder'in transferi. hatırlarsınız sneijder 4-4-2'nin sol kanadına gömülüyordu hep ve orada verilen performansı herkes dahil biz de tartışıyorduk. wesley sneijder'in transferine uygun dizilişe geçene kadar kaç hafta geçti tam emin değilim. bir çok maçta sneijder 45 veya 60.dk'da çıkıyor biz yine eski 4-4-2 kaos ve pres futboluna dönüyorduk.

    yaşattığı başarılar için laf edilmemesini söyleyen bir grup topluluk var. fatih terim bu başarıları tek başına yaşatmadı. fatih terim'in payı yok demiyorum ancak sadece fatih terim yaşattı bunları diyemezsiniz. örnek vermek gerekirse; kolu çıkık oynayan bülent korkmaz, bir çok maça iğneyle çıkan hakan şükür ve en az fatih terim kadar başarılarda pay sahibi olan hagi. diğer sayamadığımız futbolcularımız bunları düşününce fatih terim'e tapmak değil saygı duymak gerekiyor sadece.

    peki fatih terim bu saygıyı niye yitirdi?

    bugün galatasaray'la yaşadıkğı her şeyi unuttuğumuzu varsayalım ve fatih terimi'de kendi belirttiği gibi " ahlaklı, adaletin yanında yer alan " biri olarak nitelendirelim. öncelikle türkiye süper ligi ve türk futbolu bitmiş durumda bunu kimse göz ardı edemez. önümüzdeki seneler ülke puanımız düşük olduğu için şampiyon olan takım bile direkt şampiyonlar ligine gidemeyeceğini tartışıyoruz bu durumda fatih terim'in tek sözüyle değişecek ve avrupada takımlara başarı sağlayacak yabancı kuralı var ancak beyefendimiz susmaya devam ediyor.

    milli takıma gelince izlandaya karşı alınmış 3-0'lık mağlubiyeti unutalım futbolda böyle şeyler mevcut. ilk geldiğinde söylediklerini hatırlıyoruz milli dava için elini taşın altına koyacak ve gençleştirecek, sistemi olan bir takım yaratacaktı. baktığımız zaman ırkçı emre belözoğlu, milli maçta seyircilere küfürler eden ve el hareketi yapan volkan demirel, bir otel otasında takım arkadaşlarına silah doğrultan gökhan töre. çıkmış bir de dramatize ediyor olayı ben bir gence sahip çıktım diye.

    maç saatine şurada 3-5 saat bir şey kaldı. takımın kötü olduğunu fatih terim dahil herkes biliyor. herkes fatih terim'in taktik ve teknik olarak şapkadan tavşan çıkaramayağınıda biliyor. fatih terim bunların hepsini bildiği için medya'ya sallıyor nedeni ise çok basit olası ve beklenen bir mağlubiyet sonrası fatura eleştiri yapılan medyaya,maça gerekli ilgi göstermeyen taraftara kesilecek.

    bazı yazar arkadaşlar " kim koyarsa koysun allah razı olsun " modunda olmayın tarzı bir şeyler yazmış. yukarıda yazdıklarımın hiç birinde fatih terim-galatasaray ilişkisini göz önünde bulundurmadım. basit sadece futbol izlemeyi seven bir birey olarak düşündüğümüzde ülke futbolunu ve ülke milli takımını pis bir şekilde ileriye götürmeye çalışan adamdan ben de nefret ederim. takım tutmaya gerek yok görülen köy kılavuz istemiyor.

    o kader ortakların kimleri yarı yolda bırakmadı seni mi bırakmayacak fatih terim? düştüğünde galatasaray taraftarından destek bekleyeceksin ama son sözü yine galatasaray söyleyecek sana karşı bunlardan haberin ola.
  • 9398
    #1552108 şunu yazdığımda ofsayt yağmuruna tutulmuştum, ne oldu lan hırbo diye özel mesaj atan bile olmuştu. hayatta en sevmediğim şey ben demiştim demektir, gene demiyorum ama şunu söylemek istiyorum. şu an geldiğimiz konumda fatih terim'in adaletinden söz edebilirmisin? o volkan milli takıma çağrılmadı mı? milli takımın değişmez oyuncuları kim? emre belözoğlu değil mi? şikeciliği ile nam salmış, ırkçılığı mahkeme tarafından kanıtlanmış, dünyanın en karaktersiz insanı, üstelik 35 yaşında. bu adamla mı yeniden yapılanma yapacaksın sen? ulan herşeyi geçtim bu adam kaptan. bu mu lan senin adaletin? bu adam değil mi iki sene önce, sen galatasaray'da iken gelip yanına sana ve yardımcına ana avrat söven? volkan demirel değilmidir, türkiye'de futbolu kirleten, dönüp milli takım seyircisine küfür eden? gökhan töre, emre belözoğlu, gökhan gönül, volkan demirel gibi adamlar ile sana başarılar. bak daha hiç galatasaray'ı satıp gittiğin konusuna girmedim bile. onu daha önce defalarca söyledik. fatih terim budur, ahlaksızlığın, kokuşmuşluğun, karanlık tarafın yanındadır. rica ediyorum artık ne olduğu peydah olan bu kişi için birbirimizin kalbini kırmayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın