resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:72
Uyruk:Türkiye
  • 29802
    bir çocuk masumiyetiyle yazacağım hocam, umarım beni anlarsın.

    2000’de 10 yaşında çocuktum, uefa kupasını kazanan galatasaray‘dan ayrıldığında üç gün ağladım, başarı bunu gerektirir dedi babam anlamaya çalıştım, çok üzüldüm ama anlamadım.

    aradan birkaç yıl geçti tekrar geldin, rumenleri kulübe doldurdun ve gittin; beni, bizi mutsuz ettin gittin bir şey diyemedim.

    galatasaray‘ın en kara dönemlerinden birinde geldin ligi domine ettin, avrupa’da tekrar ses getirdin ve öyle bir anda gittin ki kendinden tiksindirdin.

    bu kez yine ölmüs galatasaray’a geldin, sampiyonluklara ambargo koydun. ama top oynamadim, ozellikle bu sezon bizi kendinden soğuttun. ya da biz oyle dusunduk, bir sekilde senden yine sogumak istedik.

    ancak su an son haftaya giriyoruz ve ben senden tüm kalbimle özür diliyorum. kocaman bir özür.

    defalarca senden soğudum, üzüldüm, sana kırıldım ama artık bitti. sen ne yaparsan yap, ne dersen de artık destekçinim. senin bazı yaptıklarını tasvip etmesem de seni takdir etmek zorundayım. bu hayatta benden daha çok galatasaray’a gönül vermiş biri varsa onun sen olduğunu biliyorum.

    senden son kez özür diliyor, ve seni her ne olursa olsun seviyorum.

    #senşampiyonolacaksın.
  • 29805
    hocam işi biz bitirmeliyiz. önümüzde var üç gün. bu maçları en iyi sen oynadın, evelallah yine oynayacaksın. diğer maça bakmadan... bam bam bam... haydi hocam haydi... allah'ın izniyle haydi! doksan dakika bir an konsantrasyon kaybetmeden... biri, ikisi, üçü kaçsa da dördüncüsünde, altıncısında, onuncusunda...

    (bkz: 15 mayıs 2021 galatasaray yeni malatyaspor maçı)
  • 29810
    öyle bir ortam oluştu ki tam 15 mayıs 2021 galatasaray yeni malatyaspor maçından önce hem camiayı bir bütün olarak şeksiz şüphesiz şampiyonluğa kenentlendirecek hem de gereksiz rehavete sokmadan ayaklarımızı yere sağlam basmamızı sağlayacak bir tweet atması gereken imparator. buna camianın çok ihtiyacı var. tam senin uslübuna uygun güzel bir aforizma. yine tarihe altın harflerle kazınacak. çünkü şu an gördüğüm kadarıyla camianın büyük bir bölümünde zafer sarhoşluğu var. aslında biz şampiyonluğu bu sezon çok defa kaybettik ama bu sefer kaybetmemeliyiz. çünkü biz galatasarayız ve finallerin takımıyız. biz winner bir kulübüz. bence beşiktaş son maça daha rahat çıkacak çünkü şu an o kaybetme duygusunu iliklerine kadar hissettiler. bu yüzden bizi bir toparlaman, silkelemen lazım. buradan sonra kazanmak da olay kaybetmek de olay.
  • 29812
    herşeyi alt üst edebilecek becerisi ve elbette ki şansı olan yaşayan efsanemiz. onca şeyin üzerine gene galatasaray'ını bir şekilde şampiyonluk adayı haline getirebildi 2020-21 sezonunda. maçımızı kazanmamız yetmiyor ancak çok uzun bir süre sonra şampiyonluk hayalleri kurabiliyoruz, bunu söyleyebiliyoruz gönül rahatlığıyla. inanılmaz bir durum bu, rasyonel bir şekilde açıklayamıyorum hala 11 mayıs 2021 akşamı yaşananları. her seferinde farklı epik senaryolar koyuyor türk futbol seyircisinin önüne. ince ince planladığı sezonu harakiri yaparcasına perişan etmişti. 2020-21 sezonu özelinde iyi bir oyun izlettirdiğini de düşünmüyorum açıkçası ancak ruhunda yatan pes etmeyen adam profili buralarda devreye giriyor ve orada olduğu sürece her seferinde mi acaba dedirtiyor. hem taraftarlarına hem de rakiplerine.

    emekli olsuncu tayfasında olan beni bir kez daha ters köşe yaptı, aptal etti. yaptığı hatalar akıl alır seviyede değil ancak hataları da artık bu haftanın konusu değil. onca eleştirime rağmen hocamı çok seviyorum, 2013 yılı süreci dışında da hep çok sevdim, annemden yeri geldi dayağını da yedim fiorentina'ya giderken.

    yaşayan ve bence gelmiş geçmiş en büyük galatasaraylı, galatasaray efsanesi kendisidir. fatih terim ve galatasaray insana onlarca duyguyu aynı anda yaşatabiliyor, çok farklı bir his bu. umarım 2020-21 sezonu sonunda gülen bir kez daha kendisi ve elbette ki galatasaray olur, galatasaraylılar olur.
  • 29814
    varlığıyla, duruşuyla, özgüveniyle, doğuştan liderliğiyle, alfalığıyla, camiamızda ve rakiplerde bıraktığı etkiyle, winner’lığıyla, sadece kuşlara değil, galatasaray ve sözlük içerisindeki football manager mandıra filozoflarına da gereken cevabı vermiştir. şampiyon oluruz ya da olmayız artık ilgilenmiyorum ama şu son 2 haftada yaşattıkları ve rakiplere bıraktığı yeni travmalarla zaten kendisi şampiyon hocadır, en büyük efsanemizdir. var ol hocam. seni seviyorum.
  • 29815
    kendisi yasadigi sürece galatsaray futbol takimini yönetebilecek en iyi teknik direktördür. türkiye ligi sadece futbol degil. su an baska bir teknik direktörümüz olsaydi besiktas taraftari "sampiyon olamayacagiz mi acaba lan?" korkusunu yasamazdi . iste bu yüzden fatih terim diyoruz sürekli.

    burada da kendisine kredi vermeyen taraftarlari da cok iyi hatirliyorum. belhandaya kredi verdikleri kadar fatih terime kredi vermeyen taraftarlar gördüm ne yazik ki. en gec simdi anlamislardir.
  • 29818
    umarım takımı, galatasaray'ın kendi oyunu üzerinden değil de rakip malatyaspor'un üzerinden analiz ederek çalıştırır. zira hocanın derbilere hazırladığı takımla anadolu maçlarına hazırladığı takım arasında çok büyük fark oluyor. denizlispor karşılaşmasında da benzer şeyler yaşandı. rodallega 85'te kırmızı kart yiyene kadarki süreçte(skor 2-1 lehimizeydi) oyun anlamında organize olamayan bir galatasaray vardı ve takım çok zorlanıyordu. küme düşen denizlispor'un bile bizi bu kadar zorladığı düşünülürse, malatyaspor maçının çok zor geçeceğini tahmin etmek oldukça kolay olsa gerek.
    (bkz: 11 mayıs 2021 denizlispor galatasaray maçı)
    (bkz: 15 mayıs 2021 galatasaray yeni malatyaspor maçı)

    taraftar uçmaya, şampiyonluk kutlaması yapmaya başladı ama beşiktaş'ın göztepe'de puan kaybedeceğini düşünmeme rağmen zor bir hafta bizi bekliyor. ayaklarımız yere bassa iyi olur. bu noktada taraftara serzenişte bulunmak saçma çünkü sahada oynayacak olan futbolcular. motive olmak zorundalar. denizlispor karşılaşmasındaki gibi hayal kırıklığına uğratmazlar umarım. denizlispor bizim için ciddi bir averaj yükseltme takımı olmalıydı. çok dağınık bir görüntü sergiledik ve yakaladığımız bazı önemli fırsatları da hiç ettik. sezonu averajla kaybedersek çok üzücü olur.
  • 29819
    bu sezon belki de hayatımda ilk defa hocayla ilgili bu kadar eleştiride bulundum hem bu ortamda hem kendi özel yaşantımda ama gelinen noktada şampiyon olsak da olamasak da bu sezon özelinde hakkım varsa helaldir. ne bizim başımızı öne eğdi, ne rakiplere huzur verdi son haftalara girilirken.

    umarım sonu şampiyonluk olur ama hoca formsuz geçirdiği bu sezonun sonunu efsanesine yakışır şekilde rakiplerin ayarlarını bozarak getirdi.
  • 29820
    çok eleştirdik, çok da ağır eleştirdik ancak bir konuda hakkını teslim etmek gerek. son birkaç maçta oyuna önde de olsak geride de olsak erkenden müdahalede bulunmaya başladı ve takım da değişikliklere hep olumlu tepki verdi.

    önceden hocayı bilirsiniz, 5 değişiklik hakkı olsa da, dk. 75'e kadar sakatlık olmazsa değişiklik olmazdı. bunu düzelttiğini, düzeltebildiğini görmek beni umutlandırdı açıkçası.
  • 29821
    en dağınık gittiği, en isteksiz olduğu, yan pas yapa yapa telef olduğumuz sezonda bile arka arkaya iki galibiyet alması birilerinin kimyasını darmadağın etmeye yeten karizma. 2020-2021 sezonu şampiyonu galatasaray olur mu olmaz mı şu an bilmek mümkün değil ama 39-40-41. maç günlerinde sergen yalçın, beşiktaş, emre belözoğlu ve fenerbahçe'ye yaşattığı travma bile neden türkiye'deki en büyük olduğunun görüntülü anlatımı. gerek 11 mayıs 2021 beşiktaş fatih karagümrük maçı sonu olayları, gerek 11 mayıs 2021 fenerbahçe sivasspor maçı ve sonrasında emre belözoğlu'nun ağlamamak için kendini zor tuttuğu basın toplantısına sebep olabilecek ikinci bir figür yok türkiye'de.

    saha içiyle saha dışıyla çok büyük bir figür. belki de galatasaray'ın mevcut halinin toplamından daha büyük. mükemmel değil, kusursuz değil hatta bir sürü defosu var belki de. ama karizmasıyla, ağırlığıyla bu ligde haksız rekabet. elindeki kadro ne olursa olsun, ruh hali ne olursa olsun, türkiye ligi'nde kazanmak isteyip de kazanamayacağı maç yok. aynı şekilde maymun etmek isteyip de edemeyeceği teknik direktör yok.

    sıradan bir taraftar olarak bu takım bir maç kazandığında kıçımda sopa varmış gibi kasılarak yürüyorum. fatih terim'in bu kariyerden sonra ne kadar şımarma ya da böbürlenme hakkı olduğunu hesaplamak mümkün değil. bu takım kaleciye kadar yan pas yapacak, şampiyonluk gidecekse gidecek keyfim öyle istedi dese pek bir şey deme hakkımız yok. zamanında bana artistik yapan biri geldi elimi öptü diye maaşa bağlayacağım dese ses çıkarmaya yüzümüz yok.

    bunu biatçılık diye eleştiren bir kitle türedi son zamanlarda. travmatik fenerbahçelilerin ve "en üçüncü biziz oğlum" agresyonundaki beşiktaşlıların söylemlerinden birinin galatasaray camiasında görülmeye başlaması üzücü tabi. ara ara güç zehirlenmesi yaşasa da ki anlattığı sebepten hoş görebilirim, galatasaray için sığınabilecek en güvenli liman kendisi. eleştiri yaparken ki fazlasıyla eleştirilebilir bir sezon geçirdi aslında, bir yandan da kendisine yaslanmayı elden bırakmamak gerekiyor bu yüzden.

    galatasaray'ın bizzat taçsız kralı gönderip evinden çikolata çiçekle babasından istediği adanalı bir gençti 1974 yılında. daha da geriye gidildiğinde sokakta babasıyla birlikte tezgahta satış yaparak geçimini sağlayan bir çocuktu. bugün 120. yılına yaklaşan, gayrı resmi taraftar sayısı 30 milyonla ifade edilen galatasaray'ın güncel halinden daha büyük bir figür oldu. 47 yılın birikimini ve değişimi sıradan teknik adamlarla kıyaslayıp o kefede tartmak-biçmek yanlış.
  • 29822
    2senedir ne zaman bir oyun oturtmaya çalışsa ya pandemi oldu ya ters giden bir şey oldu ve yine o kanser futbola döndü. tabi bu son haftalardaki psikolojik harbi çok güzel yönetti. bizi yine o heyecana ortak etti. tecrübenin önemi. ayrıca ffp kurallarının olmadığı bir sezonda kiralık olmayan oyuncular ve yeni yönetimle çok güzel şeyler yapabilecek olan hocamız. hocanın yaşı artık geçiyor. bir daha gitse dönemez. şampiyon olsak da olmasak da kalması gereken biricik hocamız.
  • 29823
    kesinlikle rakiplerin ruh halini bozuyor. şu an da galatasaray’ın başında fatih hocadan başkası olsa rakipler bu kadar strese girmezdi.
    hatta şu an beşiktaş’ın yerinde fatih hocalı galatasaray olsa, şampiyonluğu kesin vermez diye rakipleri ümitsizliğe düşürmüştü. şimdi fb ve bjk bu galatasaray malatya’ya 5 de atar, göztepe sergen’li bjk yı yener diye korkuya kapılıyor.
    yani bjk ve fbyi kesinlikle strese sokuyor.
    egolu, takıntısı filan var ama gerçekten türk futbolunun gelmiş geçmiş en dominant spor adamlarının başında geliyor.
    iyiki varsın, iyiki galatasaraylısın hocam.
  • 29825
    2020-2021 sezonunda birkaç maç haricinde bizi tatmin edecek bir futbol oynatmasa da finali çok iyi yaptığı için bir kez daha sevgimi kazanmış efsanemizdir. 32. haftada beşiktaş ile aramızda 8 puan fark vardı ve artık neredeyse hepimiz umudu kesmiştik. ama fatih hoca yine karakterini ortaya koyarak asla pes etmedi, bunu kabullenmedi ve bir kez daha galatasaray'ın kim olduğunu herkese gösterdi. üstelik bunu da kendisini yalnız bırakan galatasaray yönetimi, ultraslan ve fatih terim düşmanı tff'ye rağmen yaptı. bu sezon şampiyonluk gelmese bile beşiktaşlılara bir kez daha haddini bildirmesi çok büyük zevk verdi. yani ben bu sezon özelinde fatih hocamdan razıyım. iyi bayramlar diliyorum hocam inşallah uzun yıllar daha bizimle kalırsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın