• 4
    türk akademi dünyasının özeti gibi adam. öyle bir hava yarattılar ki sanki galatasaray bu şampiyonluklar yok diyor, sanki bu turnuvalar var, düzenlendi diyen tarihçileri linç ediyor, sanki bu kupalar fenerbahçe müzesinden toplatılsın diyor.

    ulan denilen şey o düzenlenen müsabakaların mevcut süper lig şampiyonluk sayısına eklenemeyeceği. nasıl türkiye kupası lig şampiyonluğu olarak sayılmıyorsa, bu turnuvalar da lig statüsünde değil. ülkede akademisyen olmuş adama derdini anlatamıyorsun ki halka anlatabilesin amk.

    fenerbahçe türkiye futbol şampiyonu olarak 3 şampiyonluk talep ediyor, galatasaray istanbul ligi şampiyonu olup türkiye futbol şampiyonluğuna katılma hakkı kazandığı 4 sezon bu organizasyon düzenlenmiyor. benim bugün fenerbahçe gibi talep edebileceğim 4 olası şampiyonluğumu organizasyon düzenlenmekten vazgeçildiği için talep edemiyorum. keza milli küme 3 büyük şehrin takımının davet ile katılabildiği ulusal olmayan bir turnuva diyorum.

    süreklilik yok, deplasman yok, format yok, ulusal değil, düşme çıkma yok. bu yüzden mevcut süper lig şampiyonluklarına eklenmesi hukuksuz diyorum. bu turnuvalar yoktur, fenerbahçe şampiyon değildir demiyor kimse. ama gel gör ki bu ülkenin okumuşlarının dahi kalibresi erhan afyoncu'nun tweetlerinde saklı.

    kendisini tarihin arka odasından bilen insanlar nasıl bir adam olduğunu, tarihçiyken msü'e nasıl rektör olduğunu az çok bilir. kendisi bu konuda bu tip bir savunma pozisyonuna geçmişse hükümet bu şampiyonluklara olur vermiştir. geçmiş olsun.

    https://twitter.com/...135902690201606?s=20
  • 5
    milli savunma üniversitesi rektörü olan tarihçi ayrıca korgeneral rütbesi de var ama konumuzla bir ilgisi yok. bir süredir 1959 öncesi şampiyonluk yalanı  ile ilgili bir konu aklımdaydı belki biraz saçma ancak sözlükte tam anlamıyla ifade edebileceğim bir yer yoktu iyi denk geldi bu başlık.
    şimdi malum şampiyonluklara baktığımızda 1924, 1942 ve 1945 yıllarında harp okulu 1927 yılında ise muhafızgücü (cumhurbaşkanlığı muhafız alayı) şampiyonluklar kazanmış. yani türk silahlı kuvvetlerinin 4 adet şampiyonlugu var. askeri okul ve birliğin şampiyon olması aslında o dönem için yurtdışına bakılınca da (doğu bloğu ülkelerindeki cska takımları vs) bir nebze normal gelse de kurucu babalarının tamamı asker olan ve o yıllarda hala yönetiminin çoğunun asker olduğu bir ülkede ne kadar güvenilir şampiyonluk olduklarını kestiremiyorum.(u: ordu düşmanı falan demeyin sakın :() hele bir de 80'li yıllarda kenan evren sayesinde ankaragücüne geçilen iltimaslar veya daha yakın tarihe bakarsak 13 mayıs 2001 diyarbakırspor altay maçı gibi maçlar olabiliyorsa o dönem için gayet de ihtimali olan bir durum bence.

    diğer konu ise (büyük resmi görüp komplp teorimi ortaya atıyorum ve erhan afyoncu'nun bu konuyu savunma sebebi diyorum) diyelim bu şampiyonluklar tescillendi. o zaman bu kulüplerin tff'den şampiyonluk primi için her şampiyonluk başına 3.3 milyon tl alması gerekecek. malum harp okulları şu anda milli savunma üniversitesi adı altında eğitim görüyor yani harp okuluna verilecek olan 3 şampiyonluğun yaklaşık 10 milyon tl olan primi de erhan afyoncu'nun rektörü olduğu msü'ye verilecek. hangi rektör her sene havadan gelecek 10 milyon tl'yi reddeder ki?
  • 6
    artın bunlarda ki galatasaray nefreti nasıl bir seviye ise milli savunma üniversitesi rektörü bile attığımız bir twite cevap verme gereği duyuyor.

    lisemizde fenerbahçeli müdür istemiyoruz. 1959 öncesi şampiyonluk saçmalığına alet olan galatasaray lisesi müdürü istemiyoruz. bu gayet doğal.

    fakat size ne oluyor, nedir bu kulüpten alıp veremediğiniz? amacınız ne?

    https://twitter.com/...082384704950277?s=20
    https://twitter.com/...135902690201606?s=20
  • 7
    mevcut hükümetin isteği ve çıkarı doğrultusunda yazılar ve çalışmalar yapıp bunların sonucunda mükafat olarak 15 temmuz sonrası yine mevcut hükümetin içine ettiği askeri düzende yeni kurulan ve yandaş yetiştirmekle mükellef olan yeni harp akademisine ‘baş’ tayin edilen tarihçimsi.

    erhan ve erhan gibi olan sayısız isim var bu memlekette. medyada, üniversitelerde, bürokrasi makamlarında ve akla gelebilecek her yerde yıllar içinde palazlandılar. bu ve bunun gibiler hükümetten izin almadan laf etmeyi geçtim tuvalete gidemezler. erhan’ın bu konuda belirttiği görüş aynı zamanda 59 öncesi şampiyonluklarla ilgili hükümetin de görüşüdür, fikri hür vicdanı hür irfanı hür olmayı kendisine görev edinen galatasaraylılar durumun ne olduğunu, kimlere karşı mücadele verdiğimizi anlasın ona göre saf tutsun.
  • 9
    vahdettin denen zat afyoncu erhan'ın ekürilerinden biridir.
    500+ yıllık geleneği olan harp okullarını kapatıp yerine üniversite kurup tepesine afyoncu erhan'ı atayanlar ile vahdettin'i galatasaray lisesine atayanlar aynı zihniyettir. tıpkı bardakçı murat gibi.

    tarihin arka odalarında birbirleri ile "sohbet" etmekten öteye geçmemesi gereken insanlar her bokolog olarak hayatımızda yer kaplıyor. bardakçı murat ve afyoncu erhan madem her olaya atlayacak biraz gerçek gündem hakkında da fikir beyan etsinler mesela gerçek enflasyon hakkında da iki çift laf etmeye yüreğiniz yeter mi ? ya da 200 tl ilk çıktığında 131 dolar ediyorken şimdi 20 dolar seviyelerine inmesi hakkında tarihsel bir analiz alabilir miyiz sizlerden ? yoksa o kadar yakın tarih bizim konumuz değil diyerek yan mı çizersiniz ?

    "o futbol şeyisinde çok önemli biridir" ee yani ? bu durumda her dediğini sorgusuz sualsiz kabul mü edeceğiz
    çok kabalaşmak istemiyorum ama olmuyor çünkü cidden bunlar babadan oğula nesiller 1959 öncesi şampiyonluk yalanını da aynı kafayla savunuyorlar "bu şampiyonlukları yok mu sayalım" kim yok sayıyor ? bu lig 1959'da kuruldu bundan öncekiler amatör turnuvalar. düşme kalkma yok.
    hangisinin daha önemli olduğunu ya da olmadığını tartışmıyoruz lig usulü herkesin katılabildiği organizasyonlar değil diyoruz.

    şimdi tarihin arka odacısı murat bardakçı ile remzi sanver üzerinden masonluk kartını açmışlar. klasik fetö taktikleri ! tarihten şampiyonluk çıkarmaya çalışan arkadaşlarını savunmak için olayı bağlamından koparıp "kopuş savunması" modunu açmış bu tarihin arka odacıları.

    ama galatasaray camiası afyoncu ve bardakçı gibilerini cebinden çıkarır. vahdettin'i bile biz yetiştirdik hani şu fenerbahçelilerin övündüğü adamı. neden mi ? çünkü biz galatasarayız siz fenerbahçe...
    bu devran elbet döner afyoncu erhan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın