• 14
    allah'ın belası dengedir. türk toplumunun yarattığı hayali değerlerden bir tanesidir. bir müessesede çalışan garsonlar veya bir çağrı merkezi çalışanları için geçerli olabilir. ama yüz milyonlarca dolar değeri olan kulüplerde top koşturan futbolcular için geçerli olmamalıdır. olması saçmadır. bu, yönetimlerin uydurduğu bir şey de değildir. tamamen türk kafasının işleyişle alakalı bir durumdur.

    en basit haliyle;
    türk olan x futbolcu, yabancı olan y futbolcunun aldığı paranın üçte birini alıp "bakın buna bu kadar para ödeniyor ama ben daha fazla gol atıyorum" mantığını devreye sokar. bu mantık taraftardan yönetime, futbolcudan köşe yazarlarına kadar yayıldıkça yayılır, takım içerisinde gruplaşmaya kadar giden bir süreç yaşanır. bunlar olduktan sonra da tabi ki kayserispor genel menajeri 15m euro bonservis bedeli belirler, taraftarlarımız muhasebeci kesilir, yöneticilerimiz "takım içi dengeler"den bahseder.

    tekrar belirtmekte fayda var, bu türk insanının yapısıyla alakalıdır, bu sorunu da minimumda tutmak için uydurulan bir kriterdir ve bazı şeyleri çözüyormuş gibi göstermektedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın