• 7
    futbolcuları izlemek ve onların potansiyellerini değerlendirerek kendi takımlarına kazandıran kişiler. bunlar bazen bir araya gelerek futbolcu izleme komitelerini oluşturlar...

    maalesef galatasaray'ımızda çürümeye yüz tutmuş, futbol şubesinin en çok kanayan yaralarından biridir. elde edilen başarılara rağmen galatasaray klübü olarak genç yeteneklere hiçbir şekilde önem verilmemiş ve de 2-5 balon transfer haricinde galatasaray scout ekibine danışılmamış ve hiç yardım yapılmamıştır.

    udinese örneğini vereceğim gene. gökhan inler, fabio quagliarella, cristian zapata, alexis sanchez gibi futbolcuları daha 18-22 yaşları arasında transfer etmişlerdir. hem de sadece 4-5 milyon euro* gibi cüzi rakamlara. şu anda udinese klübü gökhan inler'in pazarlıklarına minimum 15 milyon euro'dan oturacağını kamuoyuna duyurmuş, quagliarella ile cidde şekilde ilgilenen juventus'a kapıyı 13,5 milyon euro'dan açmış, belki de bu isimler arasında en pahalıya transfer ettiği alexis sanchez'in bonservis bedeli 25 milyon euro'ya dayanmıştır. zapata'yı ise hiç açmıyorum, o canavar kendi başına servet...

    bu örnek umarım bu konuda ne kadar ilkel kaldığımızı gösterir. bundan sonra da hem yönetimin bu konu ile ilgilenen kısmı, hem de scouting ekibi futbol cahilleri tarafından işgal edilmez.

    bundan sonra adnan efendi'nin yapacağı ilk işlerden biri profesyonel ve tüm dünya üzerinde geniş ağları olan bir scouting ekibi olur.

    dipnot:ayrıca da ogan tarhan'a yazık edilmektedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın