• 2302
    http://www.voleybolmagazin.com/haber.php?h=5885

    galatasaray genç kadın voleybol takımına saldırarak dengesizliğin, hadsizliğin, vahşiliğin, yamyamlığın zirvesine çıkmışlardır. ama artık bunlar bizi hiç şaşırtmayan olaylar. daha önceden de birçok kez söylediğimiz gibi, fenerbahçe taraftarları olarak adlandırılan grup ağır psikolojik yıkımlar yaşamış, travmalar geçirmiş, büyük çöküntüler sonucu bu hale gelmiş insanlardan müteşekkildir.

    normal bir insanın ömrü boyunca yaşayamayacağı türden travmaları, bu insanlar kısa aralıklarla yaşamış ve tek tek psikolojik destek alma boyutuna ulaşmışlardır. zaten çevrenizde bulunanları gözlemlediyseniz üzerlerinde değişik bir korku/kaygı/çaresizlik/saldırganlık hali var. teşbihte hata olmaz, yağmur altında ıslanmış, soğukta tir tir titreyerek birbirlerine sarılan kedi yavruları gibi, birbirlerinden destek almaya çalışıyorlar, ama belli süre sonrasından birbirlerinden de nefret ediyorlar.

    14-15 yaşındaki genç kızlara saldırma olaylarıda artık bazı gerçekleri görmek istemeyen fenerbahçeli taraftarların da gözünü açmalıdır. hiç kimse münferit bir olaydır şeklinde geçiştirmeye çalışmasın. aldığımız bilgilere göre mekanda önce 3-4 fenerbahçelinin olduğu, bunların mekandan çıktığı ve bir süre sonra 30-40 kişi olarak ellerinde sopalar, bıçaklar ile saldırıyı gerçekleştirdikleri anlaşılıyor. yani organize bir şekilde, darp eylemini gerçekleştirmek amacıyla toplanan insanlardan bahsediyoruz.

    bunların yüzünden artık türkiye'de spor organizasyonları çekilmez bir hal almaya başlamıştır. ezelden beri takındıkları vandal, barbar, saldırgan tavırlar artık kendilerine güçleri yetmeyecek olan gencecik kızlar üzerine saldırmaya kadar ilerlemiştir. futbol müsabakalarında rakip taraftarların birbirine saldırdığını çok gördük, ki bu konuda bizde masum değiliz fakat bu son olay bambaşka bir olgu. artık gözü dönmüş fenerbahçelilere karşı diğer mantıklı, bilinçli fenerbahçe taraftarının sesini yükseltmesi gerekmektedir. yoksa şimdiye kadarki genel algıda olduğu şekilde, topyekün fenerbahçe taraftarının saldırganlığı, barbarlığı tescillenmiş olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın