• 22
    oktay mahmuti'yle yaşananları bilmiyorum. ben izlediğimi ve takımı biliyorum, ve mahmuti kalmalı. ancak erman kunter için de bir iki laf edeyim.

    bugün oktay mahmuti'yle yola devam edilmemek haksızlık diyoruz ya. erman kunter'le 2003'te devam edilmemesi haksızlığın daniskasıydı, dik alasıydı. galatasaray ve hatta türk sporu ile ilgili olaylarda malesef sıkça rastladığımız ukala yönetici profili sayesinde galatasaray ertesi sezon halil üner'le küme düşme mücadelesi verdi. tabi bu erman kunter'in kalitesinden hiç bir şey eksiltmedi, olan galatasaray basketboluna oldu, ta ki oktay mahmuti'yle tekrar final oynayacak kalibreye gelene dek.

    ikisi de çok değerli adamlardır, ve avrupa'da herhangi bir takım bu kalitede iki koç arasında seçim yapmak durumundaysa çok şanslıdır. benim basketbola bakış açımda erman kunter oktay mahmuti'den daha iyi bir koçtur, daha vizyonu geniş bir adamdır. hatta bugün oktay mahmuti'ye taraftarın biçtiği "imparator" rolünü aslen hakeden isimdir. ama yolların tekrar kesişmesi için keşke şartlar daha düzgün olsaydı...

    tüm açılardan hikaye galatasaray futbol takımı için terim-lucescu ilişkisiyle paralellik taşıyor. kunter basketbol takımının ideal koçu ve aslında hiç ayrılmaması gerekiyordu. ama mahmuti'nin hizmetleri de tartışılmaz.

    çok zor durum gerçekten. umarım sonunda hiç bir kaybedenin olmadığı bir hikaye olur bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın