resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 590
    daha önce bin kez yazılmış şeyleri, bir de pazar sabahı kafasıyla sakin sakin yazasım geldi.

    galatasaray'ın hali hazırda ilk 11'inde beş yabancının yeri ayrılmış durumda. yani, "reserved" diyelim.

    kaleci(muslera)-sol stoper(ujfa-dany)-sağ bek(manu) - orta saha(melo) - forvet(elmander)

    - kaleci olarak muslera'nın gitmesi plan dahilinde olamaz. ha chelsea 30 milyon euro verse gider ve yerine yerli kalıcı alınır belki ama bu, herhangi bir transfer stratejisinin parçası olamaz, ortada teklif yok, offer to club yapacak durumda da değiliz elbet.

    - stoper olarak elimizde iki yabancı var, biri mutlaka 11'de olacak. ujfa-dany ikilisini yedekleyecek ve ilk 11'de çıkacak bir yerli stoper alma olasılığımız olduğunu düşünen yoktur sanırım.

    - sağ bek mevkisi tartışmaya kapalıdır sanıyorum. eboue seneye ilk onbirimizde görev yapacak.

    - orta sahada melo'nun bonservisi alınamasa bile o görevi yapacak yerli oyuncu alma şansımız yok. zaten bi tek gökhan inler var, melo'dan 2 kat zor transfer. dolayısıyla o mevki yabancı olacak.

    - elmander tahtaya ilk yazılması gereken adam. çift forvet sisteminin değişilmezi. kadro genişleyecek ve yedek kalacak olsa bile kendisini kesecek kalitede bir türk oyuncu yok. daha iyi bir yabancı -belki- keser. umut bulut'u transfer edip elmander'i yedek bırakacak teknik heyeti zaten atmosfer kabul etmez. dolayısıyla o mevkide de yabancı olacak.

    elimizde beş yabancı bölgesi var, bu net. ligde 34 (belki 40) maçta, bunların yanında sadece bir yabancı oynayabilecek.

    o yabancı da bu üç mevkiden birinde oynayacak: sağ kanat - sol kanat - santrafor.

    tesadüfe bakın ki, geçen sene sonunda en çok aksayan ve bu sene transferde önceliğimizi oluşturan üç mevki.

    bu üç önemli transferden ikisi yerli olmak zorunda. sağ açığa cuk oturan hamit'i alsak bile -ki o da garanti değil- sol açık veya forvetten biri yerli olmak zorunda. "olsa iyi olur" değil, zorunda.

    sol kanada transfer edebileceğimiz yerli isimler belli. bu isimlerden, galatasaray'da oynayıp oynayamayacağı konusunda, belki sorusunu sordurtabilecek çapta olanların ise ülkeye gelmeyi isteyip istemedikleri muamma. geldiklerinden sonra yapacakları katkı ise hepsinden büyük bir müphem.

    sağ kanada hamit transferi olmazsa zaten işler iyice sarpa saracak. türkiye'de sağ kanat oyuncusu neredeyse yok. arda oynuyor milli maçlarda.

    hal böyleyken, yapılacak olası bir burak yılmaz transferi tartışılmaz bir başarıdır. burak'ın karakterinden haz etmeyen biri olarak söylüyorum.

    uzun lafın kısası, yabancı sınırlaması denen lanet futbolumuzda oldukça, burak yılmaz ve hamit altıntop, geçen senenin selçuk inan transferi kadar kritik olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın