• 181
    kadın taraftar, yani kadın işte adı üstünde.
    - akşam 10'da, metroya giderken- otobüse binerken tedirgin olur. o saatte ne işi var dışarıda? suçludur.
    - bu ülkenin her şehrinde binlercesi; eğitim seviyesi, yaş, ekonomik durum demeden kocasından dayak yer, her gün. suçludur.
    - çalışan/çalışmayan farketmez, hepsi çocuk doğurmak, onları hemen hemen tek başına yetiştirmek ve ev işlerini hiçbir aksama olmadan yapmak zorundadır. bunlardan birini yap(a)mıyorsa suçludur.
    - futbolu severse... ne o öyle erkek gibi kız. şişko ve çirkin. ayrıca futbolu bildiği falan da yok, uyduruyor. suçludur.
    - futbolu sevmezse; futbola kafası basmıyordur, ofsaytı bile bilmiyordur, zekası yetmiyordur. suçludur.
    - küfür ederse iticidir suçludur, normal konuşursa "sıradan"dır suçludur, "ay çok tatlııaaağ" derse...
    - ronaldo'yu severse bir apaçiyi dış görünüşü için seviyordur, suçludur. messi'yi severse, bildiğinden değil barcelona özentiliğinden seviyordur, suçludur.
    - erkek kadın tenisçileri izlerken güzele güzel, çirkine çirkin diyebilir; başlıklarında bunları yazabilir, hakkıdır. sara carbonero, melissa theuriau başlıklarında aşkını ilan edebilir, hakkıdır. ama kadın, erkeklerin "yemin ediyorum kız olsam"la başlayan cümleler kurduğu harry kewell'a ya da johan elmander'e hayran olursa, kazara "çok yakışıklı adam" derse suçludur.

    tecavüze uğrayıp, suçlu çıkartılan insanlardan bahsediyoruz burada. elbette suçludur kadın.
    ahmet küfür ediyorsa, ahmet küfür ediyordur. ayşe küfür ediyorsa, 'kadın küfür ediyor'dur. kadın taraftar fanatik olabilir, futbol bilmeyebilir, küfür ediyor olabilir, itici olabilir, mantıksız olabilir, hata yapabilir. tıpkı erkekler gibi. erkek taraftarla aralarındaki tek fark, erkek hata yaptığında olması gerektiği gibi; bizzat o kişiye kesilen fatura, kadın yaptığında kadınlığına kesilir.
    kadın sadece kadın olduğu için; evine giderken geçmesi gereken karanlık sokağa korkuyla bakmanın, metro durağı ıssızsa tedirgin olmanın, kendisi için bu ülkede ölümden çok daha kötü ihtimallerin olduğunu bilerek yaşamanın ne olduğunu bilmeyenler tarafından yeterince hor görülmekte zaten. bırakın en azından taraftarlığımız bize kalsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın