• 2243
    şampiyonlukla tamamlanan sezondan sonra kadro ile ilgili özeleştirisini çok dikkatli yapması gerektiğini düşündüğüm kulübüm.

    standardların çok altında sakatlık yaşanması bir yana, avrupa kupalarında bulunmamak ve türkiye kupasından erken elenmek gibi faktörler kadro darlığının göze batmamasına neden oldu. ancak hakan balta, felipe melo, selçuk inan, johan elmander, necati gibi oyuncular tamamen yedeksiz oynadılar.

    bunlara ek olarak çağlar birinci, ceyhun gülselam, mehmet batdal, serkan kurtuluş gibi sıfıra yakın süre alan oyuncular; sercan yıldırım, yiğit gökoğlan, yekta kurtuluş gibi soru işaretleri;takımdan ayrılan servet çetin, ayhan akman ve ayrılacak olan milan baros derken kaleciler dışındaki 10 oyuncu için sadece 14 oyuncu elde kalıyor.

    bu da en az geçen seneki kadar kapsamlı bir transfer dönemi geçirmeyi malesef zorunlu kılıyor.

    savunmada geçen yıldan oturmuş bir hat var, ancak hakan balta'ya alternatif ve ayrılan servet çetin ve yaşlanan ujfalusi'nin boşlularını doldurabilecek bir oyuncuya ihtiyaç var. chivu transferi bunun için düşünülüyor. eboue'nin yedeği sabri ise sakatlık yaşamaz ve eski formuna dönebilirse takımda kalabilir, aksi halde ujfalusi eboue'nin yedeği olacak.

    orta sahada selçuk-melo ikilisini bozmamak öncelik olmalı. melo'dan daha alt kalibrede bir oyuncuyla 4-4-2 ciddi sorunlara sebep olacak, tek forvetli sistemlere dönme durumunda oluşturulan yapı tekrar yıkılacak. melo'ya verilecek ekstra 1-2 milyon euro takımı başka bir sisteme göre şekillendirmenin yanında bir hiç.

    orta sahanın her yerinde oynayabilecek engin baytar ve emre çolak önümüzdeki sene yedek kulübesinden oyuna ciddi katkı yapabilecek oyuncular olacak. sağ kanatta eboue'yle uyumlu bir şekilde çalışabilecek, ve hem selçuk'a hem melo'ya alternatif olabilecek bir hamit altıntop transferi kesin bir gereklilik. sol kanat için ise bütçe düşünüldüğünde ve emre, engin, riera ve kirasından dönecek bir culio eldeyken takviye yapmak için fazlalığı boşaltmak öncelik olmalı. özellikle culio-riera ikilisinden birinin gönderilmesi gerekli.

    forvet hattı ise en sıkıntılı bölge, zira milan baros gidici. johan elmander yaşlandıkça ağırlaşıyor, ve sakatlıklardan sonra form tutması zaman alıyor. necati ise zaten bu takımın en iyi ihtimalle yedek golcüsü olabilecek bir oyuncu. bu bölgeye 1 değil 2 transfer gerekli, zira olası bir sakatlıkta yedek kulübesinin forvetsiz kalması çok ağır sonuçlar doğurabilir. bu bölgeye yapılacak transferde popülist davranmaktan çok takımın eksikliğini hissettiği bitiricilik ve yırtıcılık gibi özellikler öncelik olmalı.

    muslera-eboue-ujfalusi-elmander-riera-culio ile 6 yabancı, üzerine melo, chivu, ve yabancı bir forvet getirmek sonucunda tam 9 yabancıya ulaşacak kadro. bu da opsiyonları çok kısıtlıyor malesef.

    galatasaray adına 2008 sonrası girilen karanlıktan tam anlamıyla çıkabilmek adına geçen sene kurulan temelin üstüne bu sene yapı doğru inşa edilmeli. yoksa harcanan onca paraya rağmen elde yine kırık dökük bir kadro bulmak olası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın