• 4
    eskrim özel giysiler içinde yapılır. tel kafesten bir maske, koruyucu bir yelek, sağlam keten ya da branda bezinden bir ceket ve yumuşak eldivenler giyilir. bu giysiler eskrimciyi yaralanmalardan korur. eskrim karşılaşmaları, genişliği 1.5 metre ve uzunluğu 14 metre olan bir pistte yapılır.

    flöre olarak adlandırılan silah, 1,1 metre uzunluğunda, ucunda küçük bir düğme ve çan biçiminde bir koruyucusu bulunan ince bir silahtır. en çok 500 gram ağırlığında olabilir. eskrimi öğrenmede de flöre kullanılabilir. flöre silahının ucundaki yaylı noktanın rakibin gövdesine bastırılmasıyla sayı kazanılır. her iki oyuncu da aynı anda bu vuruşu yaparsa, sayıyı atak üstünlüğü olan kazanır. vuruşlar yalnızca gövdeye yapılır, kol ve bacaklara ya da başa değen vuruşlar kural dışı sayılır. karşılaşmalarda eskrimci kısa, hızlı adımlarla ileri-geri hareket eder. hücum durumundaysa kol, gövde ve bacaklarının hamle denen açılımıyla rakibini dürter. savunmada ise rakibin hücumunu savuşturarak vuruş hakkı kazanmaya çalışır. doğrudan yapılan hamleler rakibi tarafından kolayca savuşturulacağı için, eskrimcinin aldatıcı hareketlerle rakibini şaşırtacak hareketler yapması gerekir.

    epe, flöreden daha keskin ve ağır bir silahtır. epede dürtüşler yalnızca silahın ucuyla yapılır ve giyside iz bırakabilir. karşılaşma genel düello kurallarıyla yapılır ve özel sınırlamalar yoktur. rakibin herhangi bir yerine yapılan dürtüş puan olarak değer kazanır. aynı anda yapılan vuruşlar iki tarafa da sayı kazandırır.

    kılıç, hem dürtme, hem de kesme silahı olarak kullanılır. düz ve yassı olan kılıcın yarı yuvarlak bir koruyucusu vardır. rakibin belden yukarısına kılıcın ucuyla ya da kenarlarıyla yapılan vuruşlar sayı kazandırır.

    vikipedi
App Store'dan indirin Google Play'den alın