resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 337
    milli takım teknik direktörü olduğunu daha kavrayamamış teknik direktör. zira sen kulüp takımının başında altyapıdan öyle genç oyuncuları getirirsin, herkes kötü der ama sen ondan verim almaya çalışırsın. örneğin fatih terim; aydın yılmaz'ı herkes kulüpten dışlamışken ve satılması kesin gibiyken tutup oynattı, iyi birşeyler yaratmaya çalıştı. aydın hala kötü ama elindeki adamı en iyi şekilde kullanmak zorunda olduğunu çok iyi biliyordu fatih terim.

    abdullah avcı'nın ise böyle bir lüksü yok. sen o milli takım kadrosuna en iyileri almak zorundasın. gençleri alacaksan da gökhan töre, semih kaya, serdar aziz, ömer toprak gibi en iyi gençleri alıp monte edeceksin o takıma. sen gidip "kadroyu gençleştireceğim" adı altında bekir irtegün, caner erkin, umut bulut, tunay torun, serdar kurtuluş gibi adamları o kadroya koyamazsın. üstelik koyuyorsan da gidip her maç ilk 11 oynatamazsın.

    ne düşündüğünü anlayamıyorum gerçekten. bir teknik adam bulgaristan gibi bir takım karşısında eğer "gençleri görmek, onlara şans vermek "istiyorsa neden emre belözoğlu, hamit, arda, nuri gibi kendisini kanıtlamış adamları oynatır. harmanlıyıcam diyorsan neden selçuk oynamıyor, engin neden 1 dakika bile süre almadı, nedir bu bekir, caner, umut bulut ısrarı...

    3 maçta kimse yargılanmaz ama kendisinden çok ümitliydim. bu ümitlerim bir anda söndü. zaten yılda 10 tane milli maç ya izliyoruz ya da izleyemiyoruz. o maçlarda da ben sahada bize faydası olmayacak umut bulut, caner erkin, bekir irtegün, serkan kurtuluş gibi adamları görmek istemiyorum. çıkış yapmış engin, genç serdar aziz, semih kaya, yıldızı parlamaya aday gökhan töre, türkiye'nin belki de en iyi sol beki olacak hasan ali kaldırım, orta sahaya hareket getirecek mehmet ekici, kendini göstermesi olası mevlüt erdinç, gibi adamları izlemek istiyorum.

    selçuk şahin'i kadroya aldığında hiddink'ten tüm ümitlerimi nasıl kestiysem kendisinden de bütün ümitlerimi kestim.

    inşallah beni yanıltır ama kendisine önceden fatih terim'den sonra galatasaray'a teknik direktör olabilecek adam diye bakıyordum ama bu kafayla ancak ibb'ye geri döner diye düşünüyorum artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın