• 182
    iyi bir izleyici olmanın yanısıra iyi skor tahmini yaparım. (bkz: #942762)
    bu bakımdan bu yazım teknik heyetimize ciddi bir uyarı yazısıdır.

    kadıköy'de oynan klasik fenerbahçe-galatasaray maçlarına baktığımızda skorun gidişatı şu şekilde olacaktır;
    fenerbahçe'ye karşı basarak ve hücum futbolu oynayarak da başlasak, savunarak da başlasak ilk 30 dakika içerisinde gol yiyeceğiz. hep yedik. bazen hatayla, bazen şansla ama hep yedik. bu golün ardından şampiyonluğu kaybediyor olmanın hırsıyla ciddi açıklar vererek saldırmaya başlayacağız ki bu noktada fenerbahçe karşı karşıya pozisyonlar bulacak. tabi bu pozisyonlar taraftarı da hareketlendirecek. ya ilk yarının sonlarında ya da ikinci yarının ilk 15 dakikasında da ikinci golü yiyeceğiz.
    tahminen 60-80 arası durum 2-1'e gelecek ve son dakikalar bizim organize olmayan zorlama arayışlarımızla, fenerbahçe'nin de zamana oynamasıyla ve oyuncularının kendilerini yere atıp yatmasıyla geçecek(özellikle kaleci sakatlandığında kenara gönderilemediğinden umumiyetle sakatlık numarası yapan oyuncu volkan olacak). sonuçta da maç 2-1 fenerbahçe üstünlüğüyle bitecek.

    sevgili teknik heyet, eğer aranızdan biri bu sözlüğü takip ediyorsa burayı iyi okuyun. yukarıda yazdığım senaryo haftasonu oynanacak maçın %60 olasılıkla gerçekleşecek senaryosudur. eğer taktiksel çalışmalar maçın olası gidişatına yönelik senaryolar üzerinden yapılıyorsa bu senaryoyu tıkamanın yolları aranmalıdır. tabi bu sıkı savunma yaparak olmaz. takımımızın iyi bir savunma takımı olmadığının farkındayız. ama bir yolu olmalı. madem ki iyi oynasak bile şansımız fenerbahçe'ye tutmuyor. o zaman başımıza gelmesi muhtemel en şanssız senaryoyu işlemez hale getirmeliyiz.
    bunun nasıl başarılabileceğini bilmiyorum. bilseydim teknik direktör olurdum. bunu bilecek tek kişi şu aşamada fatih hoca. ama kıt futbol bilgim fenerbahçe'yi sürekli kenara atıp orta yapmaya zorlamanın, ortadan balına şut attırma fırsatı vermeden sürekli sahanın sağına ve soluna yönlendirerek orta yapmalarını sağlamanın işimize geleceğini söylüyor. çünkü rakibimiz iyi bir takım değil. organize hiç değil. yaptığı ortalar saçma sapan ve hedefe ulaşmayan ortalar. ulaştığında da değerlendirebilecek oyuncuları semih dışında yok. dolayısıyla bu şekilde rakibimizin kendi ataklarını boşa giden ortalarla heba edeceğini, en azından ilk 30 dakika gol bulamayacağını düşünüyorum. zaten ilk 30 dakika gol atamazlarsa bu maç her türlü galatasaray'ın istediği skora gider(farklı galibiyet de dahil)
App Store'dan indirin Google Play'den alın