• 168
    super final boyunca oynadigi 5 macta, 6 gol yemis galatasaray futbol takiminin son super final maci.

    galatasaray, yenilen bu gollerin 5 tanesini ikinci yarida, 1 tanesini ilk yarida kalesinde görmus. ancak isin ilginc tarafi; ikinci yarilarda yedigi bu gollerin 4 tanesini son 10 dakikalarda yemistir. an itibariyle yedigi gol orani mac basina 1.20'dir ve takim savunmasinda ciddi bir performans dusuklugu vardir. cunku sezonu 9 puan önde kapadigimiz dönemde gol yeme ortalamamiz, mac basina 0.7 goldu. ayni sekilde gol atma oranimizda super final öncesi 2.02 iken, super finalde 1.8 e dusmustur. bu rakamlar cok ciddi rakamlardir cunku aradaki 1.32 lik gol farki, super finalde oynanilan maclarda asagi yukari 1.5 gol eksik oynadigimizi isaret etmektedir. attigimiz 9 golun 4 tanesini zaten trabzon deplasmaninda atmistik.

    kisaca galatasaray'in super final ve normal sezon kiyaslamasi yaparsak;

    sezon gol ortalamasi : 2.02
    sezon gol yeme ortalamasi : 0.7
    super final gol ortalamasi : 1.8
    s.final gol yeme ortalamasi : 1.2

    super finalin son haftasinda kadiköy'de karsilasacagimiz fenerbahce'nin performansi;

    sezon gol ortalamasi : 1.8
    sezon gol yeme ortalamasi : 1.0
    super final gol ortalamasi : 1.8
    s.final gol yeme ortalamasi : 0.8

    rakamlarda göruldugu uzere, fenerbahce oynadigi futbolda bir performans artisi göstermemis olsa da takim savunmasini artirarak 5 macta 4 galibiyet almislardir.

    bu mac konusunda bir tahmin de bulunursak eger;

    fenerbahce evinde oynadigi son 17 resmi macta sadece galatasaray ile berabere kalip tam 16 galibiyet cikarmistir. galatasaray'in deplasman karnesinde ise oynadigi son 17 resmi deplasman macinda sadece bir maglubiyet ve 4 beraberlik alirken, 12 maci galip bitirmistir. son oynanan 7 maca bakacak olursak, fenerbahce ic sahada 6 galibiyet ve bir galatasaray beraberligi, galatasaray da deplasmanda 6 galibiyet ve bir fenerbahce beraberligi almistir.

    son mac performanlarina göre konustugumuzda durumun cok dengede oldugunu ve macin berabere bitmesi gerektigini öngörebiliriz. zaten bir beraberlik bize kadiköy'de sampiyonlugu getiriyor ama ibrelerin fenerbahce'den yana oldugunu sanirim kimseden saklamamiza gerek yok. sampiyonluk maci olmasi, kadiköy'de oynaniyor olmasi, son maclardaki performans ve moral dusuklugumuz, seyirci baskisi, fatih terim'in tribunden maci seyredecek olmasi, her turlu cirkeflik, medya vs. derken durumun cidden kritik oldugunu bilmemiz gerekiyor.

    sampiyonluga inanmayan taraftar kafasini yasamak istemiyorum cunku bu is artik inanc meselesinden cikti. ayarlanan tezgahla koskoca bir yili getirip, en sevmedigimiz deplasman olan kadiköy'e tiktilar. bu saatten sonra sampiyonluk mucize olur ki, fatih terim ve ekibi de mucizeleri sever. insallah fatih terim, turk futbol tarihinin en buyuk tokadini atmak icin durumun bu noktaya gelmesine musade etmistir. hirs iyidir ama super final'in ikinci macinda bu hirs olasi bir beraberlige engellemis ve bugun sampiyon olarak dolasabilecegimiz sokaklarda bir hafta daha ölup ölup dirilmemize neden olmustur.

    kadiköy'de ilan edecegimiz sampiyonluk, icinde bulundugumuz ortamda, turk futbol tarihinde atilmis en buyuk tokat olarak sayfalarda yerini alacaktir. kaybedersek eger yine icim rahat, cunku galatasaraylilar haric, butun bir ulke sikeye bulasmistir ve bunu basbakanindan tut, 5 yasinda cocuguna kadar gözumuzun icine sokarak yapmislardir. fenerbahce'nin bu sezon da sampiyon olmasi turk futbolunda onarilmaz yaralar acarak, yediden yetmise tum sporseverleri futboldan sogutacaktir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın