• 166
    unutulmamasi gereken bir sey var: trabzonspor bu sezon kadrosunu bu gibi maclar icin kurdu.

    bu takimin daha gecen eylul inter'i inter'de * yenmis oldugunu unutmayalim sakin. trabzonspor kadrosu avrupa'da belli bir yere kadar tutunabilmek icin, defansif oyunu, takim savunmasini ve kontraatak futbolunu on plana cikartacak sekilde kuruldu. gecen seneki, sahaya selcuk - colman - alanzinho - burak - umut - jaja ile cikan trabzonspor yok artik.

    bunu soyledikten sonra sunu ekleyelim: galatasaray, bu sezonki normal oyunundan kotu degildi genel olarak. yine maci domine etti (2. yarida), yine saldirdi, yine topa sahip oldu. ama basta da soyledik: trabzonspor fenerbahce gibi ezildigi icin degil, bu maclari oynamak icin kuruldugundan direnebildi. keza fenerbahce'ye karsi bulunan pozisyonlar bu macta yoktu cunku karsimizda isini bilincli yapan bir takim vardi.

    trabzonspor'un kendi sahasinda fenerbahce ile oynayacak olmasi bir dezavantaj aslinda cunku seyirci baskisiyla saldirmak isteyecek ve bu oyunu degistirecekler. tipki bizimle oynadiklari 2-4'luk mac gibi.

    sonuc, hadi tanim da olsun, galatasaray'in o kadar da kotu oynamadigi mactir. ancak trabzonspor gibi, bu sisteme antitez olarak kurulu takimlari asmak icin ekstra fikirlere ve ekstra insanlara ihtiyac oldugunu gosteren mactir ayni zamanda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın