• 353
    hiçbir sorumluluğu olmayan "spor yazarlığı" denilen koftiden mesleği icra ediyor bu adam. spor yazarlığı bu, istediğini yazarsın. işin yazmaktır, isabetli mi yazarsın, akla mantığa göre mi yorumlarsın, yazmak için yeter ve gerekli koşullara sahip misin bakan olmaz. bu sebeple dansözlükten farkı yoktur spor yazarlığının. kelimelerin, sözcüklerin arasında bir o yana bir bu yana kıvrılır spor yazarı. herkes öyle mi hayır, herkes öyle değil. kaleminin haysiyetine inanan bir elin beş parmağını geçmeyecek kemiyette insanlar da var. insaflı, iyi niyetli, kendi yaralanmış egosunu rehabilite etmeye çalışmayan, sadece hakkaniyete göre yazmaya çalışan az sayıda insanımız da var. osman tanburacı onlardan biri değil.

    o, entrynin başında sözünü ettiğim dansöz, yüzer gezer ve dahi civa takımı kategorisine mensup. fatih terim beraberlikten sonra geriye çekilse korkak adam, bir gol atsan kafadan şampiyondun diyeceklerdi. şimdi yenmek için takım varını yoğunu sahaya koydu ya adı cahil cesareti olur bunun. fatih terimin tek başarısı uefa olarak görülür. süper kupadaki payı, galatasaray'dan önce milli takımdaki başarıları, galatasaray'ın üst üste kazandığı şampiyonluklar kupalar göz ardı edilir, hatta çok değil dört sene önce elde edilen avrupa 3.lüğü bile göz ardı edilir. insan eşrefi mahluk değil her zaman. hatta çoğu zaman. süfli, kıl kadar menfaatine her şeyi kurban etmekten çekinmez. özellikle eşref olmayanlarında böyledir bu. en önemlisi fatih terim'in türk futboluna yaptığı aşı, zihniyet dönüşümü görmezden gelinir. fenerbahçe'nin yarı final kapısından dönmesinin arkasında da fatih terim olduğu hatırlanmaz. aşağılık kompleksini yere sermenin, kendi ayaklarında biz de varız demenin adı olduğu unutulur fatih terimin yaptıklarının.

    oysa fatih terim tüm bunları öyle olduğu için yaptı. yenmeyi her zaman istediği için fatih terim oldu. fatih terim demek zihniyet dönüşümü demek. kaybedebilirsin ama kazanmak için varını yoğunu ortaya koymalısın. belki bugün kaybedersin ama yarın kazanan sen olacaksın. galiptir bu yolda mağlup olan felsefesinin adıdır fatih terim. o aşıyı galatasaray'a bir kere aşıladı sayın tanburacı, sen ve senin gibi yüzer gezerlere inat. kaçış yok. evet dün eze eze yenildi ama yarın eze eze yenecek. bundan hiç şüphen olmasın. nasıl ki bir galatasaraylı olarak kadıköydeki galibiyete sevineceğini söylüyorsun ya emin ol ki buna da sevineceksin. bıyığından ve elinden gelen bundan fazlası değil zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın