• 378
    galatasaray – fenerbahçe : 1-2 rencide etmek

    kısacık bir süre sizi maçın öncesine götüreyim. bir çok galatasaraylı fenerbahçe’yi yenmenin kendilerine yetmeyeceğini, rencide etmek gerektiğini söylüyor ve istiyordu. tabii ki farklı skorla kazanarak rencide etmekten bahsediyorlardı. skor olarak olmadı ama galatasaray takımı fenerbahçe takımını sahada rencide etti. maçı fenerbahçe kazanmış olmasına rağmen.

    maç başladı galatasaray topu aldı, bir daha da fenerbahçe’ye vermedi. kalite olarak değilse de, görünüm olarak barcelona’nın herhangi bir maçı gibi başladı ve bitti maç.
    fenerbahçe 17. dakika mıydı golü buldu. alex’in alışılmış akıl dolu pası, galatasaray savunmasındaki kadame hatası ve 0-1. sonrasında yine sahada tek başına galatasaray vardı. bu takım bugüne kadar başka maçlarda kaybetti ama böylesini hiç kaybetmemişti.

    örneğin kupada sivas’a yenildik asy arenada. ama o maçta ikinci devrenin ilk 15-20 dakikasında sivas topa sahip olmuş, pas yapmıştı. fenerbahçe bunu bile yapamadı. yapmadı, gerek görmedi diyen aklı evveller illa ki olacaktır, onlara altı pastan gol olmayan pozisyonları da sorun, ne cevap verecekler çok merak ediyorum.

    galatasaray’ın yediği gollerde hata var mı, var. semih ve ujfa’nın ikinci golde, yine semih ve baytar’ın ilk golde hataları var. aslında bunları yazmama bile gerek yok ama, hatırlatayım diye yazıyorum. bu takımın 2 tane hata yapmaya hakkı var. fenerbahçe savunmasını ve galatasaray’ın girdiği pozisyonları düşünsenize. fener savunmasının ne kadar berbat olduğunu anlayın ve lütfen galatasaray savunmasında yapılan hatalara karşı anlayışlı olun.

    maçla ilgili teknik meknik yazacak pek bir şey yok. fenerbahçe takımı galatasaray’a hiçbir şekilde sahada cevap veremedi. ama pardon, aykut kocaman yaptığı iki oyuncu değişikliğiyle maçı aldı(yersen). bienvenü pası verdi stoch golü attı. daha önce de söyledim. fenerbahçe aykut kocaman’la ömür boyu sözleşme imzalasın, lütfen.

    galatasaray bu maça çıkarken fenerbahçe’nin 5 puan önündeydi. lig içindeki 9 puan muhabbetini geçelim artık, çünkü tff kucağımıza böyle bir garabet bıraktı ve biz de maçlara gitmeye devam ediyoruz, demek ki kabul etmişiz. neyse, bu maç berabere bitse puan farkı yine 5 kalacak ve galatasaray yine çok avantajlı olacaktı. akıl, mantık gibi hiç türk olmayan yaklaşımlarla bakınca 1-1’den sonra galatasaray frene basabilirdi. ama fatih terim’i fatih terim yapan böyle bir yaklaşım değil ki. hoca bugüne kadar ne yaptıysa saldıran takımlar yarattığı için yaptı. rakibini köşeye sıkıştırmış bir boksöre artık bırak denmez. işin sonunda nakavt olsa bile. ayrıca fatih hoca frene basmak istese bile bu akşam bu takım frene basmazdı.

    maç sonu istatistiklere baktım da, hakikaten fenerbahçe için en üstte yazan skor dışında utanç tablosu. korner yok, topa sahip olma 39, galatasaray’ın neredeyse yarısı kadar pas, kaleye atılan şutlar 28’e 5 falan filan diye gidiyor. hani yazının başındaki rencide etme mevzusu var ya, hah işte bu tablo o. böyle bir fark olabilir mi yahu. galatasaray sahada fenerbahçe’yi rencide etmiştir, net. sadece istatistiki açıdan değil. galatasaray hücum yapıyor fener savunması çıkarıyor. normal bir takım çıkardığı toplarla kontra yapar. ama galatasaray basıyor ve tekrar hücum yapıyor. bu defalarca tekrar ediyor. beraberlik golünü anons edilene kadar geçen sürede galatasaray altı pastan 3 tane pozisyona giriyor.

    fenerbahçeliler sevinecekler tabii ki, galatasaray’ı yenmiş olmak kesinlikle çok güzel olmalı hem de deplasmanda. ama azıcık zeka, sağduyu, futbol bilgileri varsa bu tabloyu iyi incelesinler. çünkü bu tablo gelecek kötü günlerin habercisi kendileri için. ya da bana ne yahu, ne halleri varsa görsünler. zaten bunların hepsi komplo değil mi, hep cemaatin işleri.

    allah hepinize fenerbahçe futbol takımı şansı versin. (hakaret etmedim yahu, valla sizin için iyi bir şeyler diledim)

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın