resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 258
    bir yönden çok başarılı başka yönden ise başarısız bir hoca. frank rijkaard'dan çok iyi kadro, takım ve sistem devraldı. rijkaard ona 7'lik takım bırakmıştı o ise çıtayı 10'a çekti. bu yönden çok başarılı olduğunu düşünüyorum. nice mükemmel kadroları piç eden teknik direktörler varken onun yaptığı iş başarılı sayılmalıdır.

    diğer yönden başarısız buluyorum çünkü çıtayı 10'a yükseltti ve bunu 11e', 12'ye çıkarmaya çalıştı. farklı şeyler denedi. halbuki barcelona öyle bir noktaya gelmişti ki o noktadan sonra daha fazla ileri gidemezdi. çünkü en yüksekteydi. daha fazla iyi olmak yerine yakaladığı başarıyı sürekli kılacak işler yapmış olsa daha iyi olacaktı.

    bu sezon kısıtlı rotasyon kadrosunu çok iyi futbolcularla takviye etti. alexis, fabregas, tello, thiago, cuenca gibi rotasyonu devam ettirecek oyuncular takıma katıldı. bu oyuncularla birlikte takımın ana sistemini oluşturan messi, xavi ve iniesta'nın omuzlarındaki yükü alabilecekti.

    daha iyi olmaya çalışması onun için sonu başlatmasına sebep olacak gibi. çünkü mevcut barcelona takımının oyun sistemini çözecek, durduracak ve yenecek bir takım yoktu. mourinho'nun gelmiş geçmiş en iyi real madrid'i bile çözememişken.
App Store'dan indirin Google Play'den alın