• 256
    --- alıntı ---

    türk telekom arena stadı’nın açılışı için galatasaray ile ajax karşı karşıya geliyor. o sırada dönemin toki başkanı erdoğan bayraktar, “acz içindeki g.saray başkanı bize gelip stadımızı yapın demese, bu stat bitmezdi” deyince, öfke başlıyor. tam o sırada adı anons edilen başbakan recep tayyip erdoğan da ‘protesto’ edilenler grubuna katılıyor ve ‘onur konuğu’ olduğu stadın açılış maçını izlemeden şeref tribününü terk ediyor.

    işte o tarihten bu yana g.saray’ın başbakanlık makamı ile işleri hiç iyi gitmedi. o dönemin başkanı adnan polat ile son 1 yılın başkanı ünal aysal, deflarca ‘ricada’ bulunmalarına karşın 5 dakikalık bir randevu bile alamadılar başbakan recep tayyip erdoğan’dan. araya ‘hatırlı’ partililer girdi, hatta zafer çağlayan gibi kabinenin önemli bakanları aracı oldu, ama başbakan recep tayyip erdoğan geri adım atmadı, “daha zamanı var” diyerek g.saray camiasından gelen tüm istekleri geri çevirdi. ve başbakan bu süre içinde, tüm kulüplerin başkanlarıyla görüştü. hatta geçenlerde fenerbahçe taraftar gruplarının liderlerini de kabul etti, beşiktaş kulübü’nün yeni başkanı fikret orman’la çin gezisi sırasında yarım saat görüştü. g.saray camiası, bu durumu ‘sıkıntı’ ile karşılarken ünal aysal’ın son olarak işadamları aracılığıyla yaptığı resmi olmayan ‘görüşme’ talebi de kabul görmedi.

    stat işi tehlikede

    g.saray başkanı ünal aysal’ın başbakan recep tayyip erdoğan ile görüşme konusundaki ısrarının nedeni ise türk telekom arena stadı’nda bir türlü tamamlanamayan eksiklikler. henüz devri tam yapılamadığı için g.saray kulübü stadın ‘hayati’ eksiklerini çözemiyor. en basitinden stadın dış cephe boyasını bile ‘yasalara takıldığı’ için yaptıramayan kulüp, çıplak beton görüntüsündeki localara da müdahalede bulunamıyor. yine stadın metro bağlantısındaki sıkıntı aşılmış değil. cendere yolu bağlantısı da yapılamadığı için maç günleri maslak ve tem otoyolunda büyük tıkanıklıklar yaşanıyor. adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, “bu gidişle telekom’dan kovulursak da kimse şaşırmasın. önümüzdeki sezon beşiktaş maçlarını burada oynar, bize de halkalı yolu gözükür” diyerek durumun ciddiyetini ortaya koydu. şimdi g.saray camiası, 2 yıl önceki ‘ıslıklı protesto’ olayının unutulması için başbakan recep tayyip erdoğan’ın ‘davetini’ dolayısıyla da ‘başbakanlık affı’nı bekliyor. bu affın önümüzdeki günlerde gerçekleşeceği öğrenildi.

    --- alıntı ---

    http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=331758
App Store'dan indirin Google Play'den alın