resim
Hakan Şükür
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:53
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 1542
    muhteşem(!) açıklamalar yapmış, ne kadar övünsek az. helallik almışlar vay be, zokora unutmuş sanırım ki maç sonu açıklama yapıyor.

    "biraz sineye çekmek lazım"

    hakan şükür: emre'nin söylediği gibi saha içinde kalmış, birbirinden helallik almışlar. bize kalan bunu kapatmaktır

    http://www.sabah.com.tr/...-sineye-cekmek-lazim

    ak parti istanbul milletvekili ve eski milli futbolcu hakan şükür, futbolda ırkçılığın az da olsa dünyada olduğunu belirterek, ''az örnekler üzerine çok fazla konuşulmaması taraftarıyım. irkçılık tasvip edilmemesi gereken bir davranış'' dedi.

    fatih üniversitesi'nin düzenlediği ''fatih world cup 3'' turnuvasının açılışına katılan hakan şükür, fenerbahçeli futbolcu emre belözoğlu'nun trabzonsporlu zokora'ya ırkçı sözler söylediği iddiasıyla ilgili aa muhabirine yaptığı değerlendirmede, emre'nin böyle bir şey söylediğini ifade ettiğini vurgulayarak, ''o saha içinde kalmış, arkadaşlar birbirinden helallik almışlar. o anda saha içinde sinir anında çıkan bir söz. ama ne olursa olsun çok doğru bir davranış olmadığını düşünüyorum. irkçılık tasvip edilmemesi gereken, en şiddetle bunun karşısında durulması gereken bir davranış. biz inancımız gereği böyle düşünen bir yapıdayız. emre de öyle bir insan'' diye konuştu.

    emre'yi çok iyi tanıyan biri olduğunu kaydeden hakan şükür, şöyle devam etti:

    ''çok temiz, çok düzgün bir arkadaş. bazen sinir anında sadece ırkçılıkla ilgili değil çok daha farklı söylemlerde bulunan spor dünyasında olsun, sanat ve siyasette çok farklı insanlar da var. haliyle söyledikten sonra insan biraz üzülüyor, ama ben bunun çok fazla uzatılmaması taraftarıyım. uzatıldıkça çok farklı kesimlere çok farklı şekilde yansıyor. kendi aralarında çözmüşler, helallik almışlar. bize kalan da bunu kapatmaktır.''

    -''o sözü hiç kabul etmiyorum''-

    emre'nin zokora'nın da kendisine küfür ettiğini söylemesinin mazeret olamayacağını dile getiren şükür, ''bence o bir bahane olmamalı. o bana bunu dedi, ben de ona bunu dedim. bu çocukça bir şey'' dedi.
    bu futbolcuların türk toplumunun önündeki insanlar olduğunu kaydeden hakan şükür, şöyle konuştu:
    ''bana bir şey söylendi diye, benim bunu söyleme hakkım yok. biraz sineye çekmek lazım. daha farklı cevaplar verilebilir. ondan dolayı söylemiş olduğunu kabul etmiyorum. o sözü hiç kabul etmiyorum. hoş bir şey olmadı. ama umarım çok çabuk kapatılır. çünkü bizim toplumumuzda bunlar uzadıkça gençler yeni yetişen nesil, mesela emre'yi seven, diğer tarafı seven insanlar, onu örnek almış idol olarak seçmiş insanlar bazen 'doğru bile söylemiş' diyebilecek duruma da gelebiliyor. bunlar hoş şeyler değil. yanlış olduğunu söyleyip kapatmak lazım.''

    futbol yaşamı boyunca böyle bir şey söylemediğini, bunun kendisine de yapılmadığını anlatan hakan şükür, ''tabii ki protestolar, tepkiler farklı şekilde dile getirilebilir, ama bunlar çok hassas konular. onun için inancıma uygun yaşamayı tercih ediyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın