• 82
    (bkz: #915989) için çok teşekkürler. bana genel bir bilgilendirme için fırsat yarattı.
    - store personeli : ülkemizde ne yazık ki satış elemanlığı (daha kibar bir ifadeyle danışmanlığı) bir meslek olarak görülmemekte, bu nedenle de sıkça personel değişimi yaşanmakta. bu uzun bir konu, belki nedeni ve nasılını ayrıca başka bir zaman tartışırız. önemli olan biz ne yapacağız. öncelikle eğitim programlarına başlandı. gizli müşteri ziyaretleri -denetimleri- yapılıyor. mağaza personeline hedefler veriliyor ve bu hedeflere ulaşmaları prim sistemi ile destekleniyor. bunların etkisini kısa vadede olumlu olarak göreceğimize eminim.
    - kalite problemi : göreceli olmakla beraber, belli ürünler için hayır diyemeyeceğim bir konu. çalıştığımız ders; belirli ürünler için standart kumaş kalitelerini oturtmak, belirli anahtar üreticilerle daha derinliğine çalışmak. üretim sürecini daha geniş bir planlama dönemine yayarak, mecburcu durumlara düşmemek. alternatif üretici kaynaklar geliştirmek. kısa bir süre sonra böyle bir sorun gündemi işgal etmeyecek. tek tük hatalar her zaman olabilir, ama istisna sınırları içinde kalmalı, kalacak.
    - beden çeşitliliği : bu sorun artık yok. yaz sezonu ürünlerinde modellerin çoğunda, xs'ten başlayıp 2xl'e kadar seçenek var. bazı modellerde 3xl seçeneği de bulunuyor. ayrıca kadın özel modeller konacak ki, bunların beden dağılımı da yerine göre 2xl'e kadar uzanacak. yine de eksik bir şey olursa konuşuruz.
    - suadiye mağazası : bağdat caddesi ve beyoğlu mutlaka olmamız gereken yerlerdir. ama mağazacılıkta üç temel unsur, lokasyon, lokasyon, lokasyondur diye bir deyiş var. yanlış lokasyonlarda açılan mağazalar ne maddi ne manevi getiri sağlamazlar. bu cümleden hareketle, suadiye, zeytinburnu, yenisahra mağazalarını kapatmanın daha doğru olduğunu gördüm ve gereği yapıldı. doğru lokasyonlar bulununca, fizibilitesi bir anlam ifade ediyor ise yeniden açılırlar. not: ben de bağdat caddesinde oturmaktayım ve bölgeyi biraz tanırım yani...
    - çıta konusu : benim çıtam içerideki şu bu değil, dünya ölçeğinde en başarılı modeller ne ise onunla yarışmak (ali sami yen felsefesi). bizim müthiş bir potansiyelimiz var ve bunu harekete geçireceğiz. pazarlama politikası, proaktif, enerjik bir kimlik ile demografik ve matematiksel realiteler üzerine oturtulacak. yaz sezonu boyunca bunu hissedeceğinizi düşünüyorum. ilk örnek gerçek aslan giymez korsan kampanyası idi.
    - iletişim : beylik ifadeler ama olsun, bir geçelim yine de. tek taraflı iletişimden çift taraflı iletişime geçilmişti. şimdi çok taraflı, çok katmanlı iletişim çağındayız. hem anlayışımızı hem de teknolojilerimizi buna uydurmamız gerekiyor. ben kendi adıma olabildiğince aktif bir parçası olmaya çalışacağım bu ortamın. ekibim de aynı yaklaşımı paylaşacak. teknolojik altyapımızı da bu gelişmeler doğrultusunda re-organize edeceğiz, etmeye başladık.

    benim için, önce işimin parçası diye başladığım oku-yaz-oku döngüsü çok hızlı bir şekilde keyifli sohbetler haline dönüştü. aranızda bulunmaktan, sohbetlerinize katılmaktan büyük keyif alıyorum. bu vesile ile çok değerli dostluklar edindim. sorumluluğum gereği balıklama dalmak istediğim bazı konulara girmekten, en azından şimdilik, kendimi alıkoymak zorundayım. bunu da anlayışla karşılayacağınıza eminim. ama zaten çoğu sizce dile getirildiği için hah işte böyle demekle yetiniyorum. hepinize sevgiler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın