• 2
    gazetelerin spor müdürlerinin muhabirleri etrafına alarak beyler bakın yarına 3 sayfamız boş durumda. akşama kadar bu sayfalar dolacak ona göre demesiyle sevgili spor muhabirlerimiz hemen bilgisayar başına oturup kimi hedef alacağına, haberin kimin üzerine olacağını düşünmeye başlıyor. gerçi bazı muhabirlerimiz bunları haftalık program dahilinde yapıyor. pazartesi günü fatih terim, salı arda turan, çarşamba ahmet, perşembe murat, cuma ünal aysal, vs.. şeklinde.

    böyle programları olan muhabirler programını açıp gündemde kim varsa onunla ilgili hayal dünyasını da kullanarak başlıyor boş sayfları, sütunları doldurmaya. güzel bir resim bulup kenarlarını şekilli yazılarlar, alt başlıklarla süslemeye. kelime dağarcığının önemli bölümünü kaplayan belirtildi, öğrenildi, vurgulandı kelimeler ona büyük yardımcı oluyor. bu tür kelimeler fazla olduğundan haber için ikinci kez kullanma gereği duymuyor. farklı kelimeler yalan haberlerine kelime zenginliği, anlam zenginliği kazandırdığını düşünüp müdüründen aferin almayı beklemeye koyuluyor.

    spor müdürlerinin direktifleriyle spor muhabirlerinin bu birlikte çalışması sonucu ortaya çıkan haberlerin %90'nı yalan haber oluyor.

    he birde ısmarlama çalışanlar var. onlar için özel çalışma yapılması gerekiyor. bunları genellikle yeni yetme muhabirler yerine tecrübeliler yapar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın