resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U18
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 3378
    artik nasil bir cenabetlikse sezon basindan beri oynadigi hemen hemen her macta rakip takim cok tehlikeli olmus ve genelde kendisinin kademe hatasi ve kacirdigi adamlar yuzunden goller yemisiz. görunen o ki, kendisi özellikle bu sezonki performansi ile, artik galatasaray‘daki misyonunu doldurmustur. gelin bunun nedenlerini asagida inceleyelim;

    bu sezon kendi evimizde 2-4 yenildigimiz gaziantepspor macinda, on numara asit yapmis, hirsi ve mucadelesiyle takdir toplasa da, sinirlerine hakim olamadigi icin oyunu cevirecek guce sahip takimin kaptani olmasina ragmen takimi 9 kisi birakarak buyuk bir sorumsuzluk örnegi göstermistir. kaybedilen 3 puandir.

    deplasmanda oynadigimiz ve samsunspor gibi bir takimin bile sag kanadigimizi ilk yari otobana cevirdigi, kacirilan 2 adamla 2-0 geriye dustugumuz macta sabri'nin resmen dokuldugu herkes bilir. macin 3-4 farka gidebilecegi ekstra pozisyonlar da oldugunu unutmayalim. ayni macin ikinci yarisinda sabri oyundan alinmis ve takim ikinci yari tek kale top oynayarak macta 4 gol bulmus, kaybedilen 3 puani geri kazanmistir. attigimiz ilk golun, sabri yerine sag beke gecen ujfalusi asisti oldugunu hatirlatirim.

    yil 2012 bursaspor ile deplasmanda oynadigimiz ve 1-0 kaybettigimiz macta batalla'nin attigi golu inceliyoruz. sabri verkac esnasinda semih'e yardimci olup kademeye girmesi gerekirken ters tarafa hareketlenmistir. dolayisyla pozisyonu onceden sezebilse mudehale sansi hicte azimsanamayak kadar yuksekti. kaldi ki bu sabri'nin kacirdigi ne ilk ne de son adam. sabri bunu sadece bu sene yapmiyor. söyle ki;

    euro 2008 yari filan macinda almanya'ya 3-2 yenildigimiz golleri seyredelim. 3ncu golde sabri aynen bursaspor macinda oldugu gibi bir hata yapiyor ve final oynama sansimizi 90+3de kaybediyoruz. ayni macin ilk golunde de rakibini kacirip, akabininde rakibini bozmayarak orta yapmasina engel olamiyor ve cok basit bir gol yiyoruz. semih'e yaptigi asist olaganustu de olsa yenilen 2 golde bariz hata yapmistir. yil 2008. video icin;
    http://www.dailymotion.com/...ye-2-almanya-3_sport

    kendi evimizde oynadigimiz sivasspor kupa macinin pozisyonlari hepimizin beyninde taze bir sekilde duruyor. ilk yari %79 ustunlukle oynadigimiz macin ikinci yarisinda sabri oyuna giriyor ve sadece 4 dakika sonra gol yiyoruz. eboue'yi daha ilerde oynatmak ve sabri'yi sag beke cekmek isteyenimparator'un tum planlari bozuluyor. dolayisiyla eboue eski yerine geciyor. oyun esnasinda dikkat ettiyseniz eboue sabri musait olmasina ragmen birkac pozisyonda kendine pas atmak yerine topu ice dogru oynamistir.

    konuyu daha fazla uzatmamak adina cok detaya girmek istemiyorum, ancak daha bunun gibi sansimiz sayesinde gol olmayan ya da neticesinde yedigimiz goller var ve cogunda ya sabri alan bosaltmis, ya pozisyonu sezememis, ya da adam kacirmistir.

    kendisi lider vasiflari olmayan ve sahada cocuksu durusa, saf goruntuye sahip bir futbolcu. dolayisla kaptanligi da beceremiyor. hizi, surati ve galatasaraytakimini cok sevmesi disinda yillardir bir ekstrasi yok. iyi mucadele ediyor ama baris özbek de deli gibi kosuyordu. rijkaard'in dedigi gibi "sabri, ayaklari ile beyni arasinda baglanti olmayan bir futbolcu. sirtina motor takmis gibi kosmasini takdir ediyorum ancak daha akilli oynamali".

    kendisini bir galatasarayli olarak cok ama cok seviyorum. ancak profesyonellikte duygulara cok fazla yer yok. kendini toparlar mi diye dusunuyoruz, ancak en formda oldugu euro 2008 zamanin da bile hatalari ortada. ondaki hirsi ve surati, hakan balta'nin pozisyon bilgisi ve zekasi ile birlestirince karsimiza eboe gibi bir futbolcu cikiyor.

    fatih terim'in de artik pesini biraktigi ama kendisi vefasiz olmadigi icin,sabri'yi eski emektar futbolcu olmasi hatrina sahaya surdugunu sanirim kimse gozunden kacirmamistir.

    duygusalligi birakip dusunursek sabri sarioglu, galatasaray'in suanki vizyonunu ve hedeflerini göz önune getirdigimizde, gelecek senelerde bu performasi ile forma sansi bulamaz. bulursa da bu sezondan hicbir farki olmayacaktir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın