• 119
    futbol kalitesi ve saha şartları, görüntüler iyi olmasa da, gayet çekişmeli geçen bir sezon oluyor. ilk devre fena halde gol sıkıntısı vardı ama 2. devrenin başlamasıyla uzun süre 0-0 giden maçlar pek göremiyoruz. genelde basında, büyükler ile anadolu takımlarının arasındaki farkın açıldıgı yazılıyor, anadolu takımları da hakemler tarafından büyükleri yenmelerinin engellendiğini söylüyor ama görüyoruz ki bunların hiç biri doğru değil. a2 takımıyla maçlara çıkan ankaragücü dahi şampiyonluk potasındaki beşiktaşı durdurabiliyor.

    belki ligin bu halinin sebebi, ülkece bir türlü çare bulamadığımız istikrar sorunu olabilir. akıllarda gayet başarılı sezon geçiriyor gibi yer edinen istanbul belediye, manisaspor, orduspor gibi takımlar düşme potasına yakınlar. ya da gençlerbirliği, sivasspor gibi çıkışta olan takımlar, kötü başladıkları için anca üst sıralara tırmanabildiler. kayseri, antep ve bursa ise beklentilerin çok altında kaldılar ve bir türlü çözüm üretemediler. yani sezon başından beri belli bir standardı olan takım çıkmadı, dönemlik çıkışlarıyla da büyüklerden sürpriz puan çalabildiler, bu da ligi zevkli hale getirdi. her ne kadar playoff sistemi saçmalık olsa da, şimdiye kadar hemen her gün futbol ile yatıp kalkmamız ise bence güzel oldu. hele ki avrupa kupaları maçlarına çıkan fazla sayıda takımı olmayan bir ülkede hafta arası maç heyecanı yaşamak iyi geldi. geçen sezonlarda nasıl 1 hafta boş boş bir sonraki maçı bekliyormuşuz, şaşıyorum. hele ki galatasaray da iyi bir sezon geçirirken, sürekli izlemek isterken bir sonraki maçımızın maksimum 3-4 gün sonra oldugunu görmek mutluluk veriyor.

    keşke şu şike saçmalıkları da bir son bulsa ve stadlarımız da biraz dolsa-ki aslında bu saatten sonra heyecanın artması ve havaların düzelmesi ile olacaktır inşallah- futbol ligimiz daha iyi bir hal alsa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın