• 1514
    eger entrylere başlık koyabilecek olsak bu entrynin başlıgı : kanser ! olurdu.

    fenerbahçe türkiye'nin en büyük kulübüdür. bu öyle büyük bir yalandır ki, bazen galatasaraylısı bile inanır. bu biraz hitler'in goebbles'e, "öyle bir büyük bir yalan uydur ki; herkes inansın" demesiyle aynı mantıktır. hitler-goebbles mevzusu tam böyle olmayabilir, dogrusunu iletirseniz düzeltirim.
    bu konuyu defalarca yazdım ama yine hatırlatmak lazım.

    fenerbahçe bu ülkede 90'lara kadar en çok taraftara sahip kulübüydü, dogru. çocuklugumun fenerliler arasında geçtigini defalarca yazdım. ama 90'lardan sonra galatasaray taraftar sayısında, yakaladı ve geçti. ama, ama kısmı önemli. ama, 70'lerde benim yaşlarımda fenerbahçeli çocuk olanlar şimdi 40-50 yaş civarlarında. bulundukları her sektörde yönetici konumundalar. doğal olarak medyada da yönetici konumdalar, en azından etkili konumdalar.

    devamında sporun federeasyonlar düzeyinde de çok sayıda fenerbahçeli var. hani tapelerde çıktı ya ortaya, "kurulda bizden 5 kişi var, digerlerinden 2 kişi" falan diye.

    şike soruşturmasında ortaya çıktıgı gibi, tff yönetim kurulunda olan galatasaraylılar bile eksik kaldıkları için veya konumları bozulmasın diye fenerbahçeden yana tavır takınıyorlar.

    şike net şekilde ortadayken, mevzuyu sündürmek için ellerinden geleni yaptılar, şimdilik başarılı da olmuşlar gibi gözüküyor.

    bu durumlar fenerbahçeliler tarafından; "en büyük fener" , "en güçlü biziz", "cumhuriyet yıkılır fenerbahçe yıkılmaz" gibi laflarla karşılanıyor.

    haklılar, adamları kimse yıkamadı. o kadar güçlüler. ama fenerbahçenin gücü kanser gibi bir güç. kanser nasıl bütün vücudu sardığında hastanın kurtulması mümkün degilse, kanserin gücüne direnmek mümkün degilse fenerbahçenin gücü de böyle bir güç. öyle ya, türk sporunda bu kadar güçlü olup ülke sporuna bahsettikleri güç kadar bir katkıları yoksa ve hatta köstek oluyorsa bir camia, olsa olsa kanserdir.

    türk spor camiası fenerbahçe kanserini tedavi edemezse, aynı hastaların amerikaya tedaviye gitmesi gibi, uefa ve fifanın doktorlarının buraya gelip ameliyatı yapmaları kaçınılmaz.

    allah kimseyi fenerbahçe kanseri yapmasın.

    dogru hatırladım sayılır : http://www.zimbio.com/...eved+Joseph+Goebbels

    harry kewell the wizard of oz'a teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın