resim
Şenol Güneş
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 188
    türk futbolunun ciddi anlamda "borçlu" olduğu teknik adamdır kendisi.

    umudun kesildiği sıradanlaşmakta olan potansiyelli oyunculardan yıldız yaratma konusunda tam bir uzmandır. eline verilen malzemeyi işleyebilme yeteneği açısından galatasarayımızın eski teknik direktörü mircea lucescu ile benzerlikler göstermektedir tarzı...

    ayrıca trabzonspor'a en çok yakışandır. trabzonspor'da görev yapan hocaların ismini sayıp, "şu adam başarılı olmuştu" diyebilecek babayiğit varsa buyursun gelsin. trabzon'un ateşli, yıkıcı, stresli, boğucu taraftar ve futbol ortamına yine trabzon'un öz evladı olan şenol'dan başkası direnemez diye düşünüyorum.

    ayrıca milli takımla kazandığı başarı asla ama asla görmezden gelinemez. türk milli futbol takımının kendini beğenmiş, ancak potansiyelini henüz kavrayamamış yapısını o kadar güzel süzmüş ve harmanlamıştır ki 2002 dünya kupasında, ben ondan başkasının bu tür bir başarıya ulaşabileceğini zannetmiyorum milli takımla.

    sebebi şenol hocanın müthiş bir taktisyen olması değildir tabi, şenol hoca'nın "adamlığı"dır.

    kaprisli futbolcuları, egosunu kullanarak değil, adamlığını kullanarak yola getiren bir hocadır şenol hoca. o sakin ve ılımlı mizacının altında "gerekirse gereken cevap verilir" imajı çok büyük bir etkidir.

    ona "karizma yoksunu" diyen sözümona spor yazarlarının "adamlık" dersi alması gerekendir kendisi...

    fatih terim ve abdullah avcı ile birlikte türkiye'nin gurur duyması gereken bir diğer teknik adamdır.
    ben gurur duyuyorum karadeniz'in uşağıyla...
App Store'dan indirin Google Play'den alın