resim
Adnan Öztürk
Görev:As Başkan
Takım:-
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 259
    http://www.hurriyet.com.tr/.../futbol/19580164.asp

    --- alıntı ---

    adnan öztürk, kulüpler birliği’ne sunulmak üzere g.saray adına bir deklerasyon hazırladığını açıkladı.“şike cezaları konusunda kim ne düşünüyorsa, tavrını ortaya koymalı. eğer kulüpler birliği bu deklerasyona imza atmazsa, “biz galatasaray olarak bu platformda olamayız” diyerek çekileceğiz.”

    türkiye futbol federasyonu'nun (tff), şike ve teşvik suçlamalarına hedef olan takımların durumunu görüşmek amacıyla tff genel kurulu’nu 26 ocak’ta olağanüstü toplantıya çağırmasının yankıları sürüyor. bu suçları işledikleri öne sürülen takımların bir defaya mahsus küme düşürülmeyeceği söylentisi, galatasaray, trabzonspor, bursaspor ve orduspor kulüplerinin tepkisini çekti. en sert çıkış da sarı kırmızılılardan geldi. başkan yardımcısı adnan öztürk, önceki gün kısa bir açıklama yaparak, küme düşmenin kaldırılması görüşünün desteklenmesi halinde birlik’ten çekileceklerini duyurdu. dün, öztürk’le konuştuk ve bundan sonra izleyecekleri yol haritasını anlatmasını rica ettik. bakın neler anlattı...

    “imzalıyor musunuz” diye soracağız

    galatasaray kulübü adına bir deklerasyon hazırlıyorum. bu deklerasyonda, “kulüpler birliği şikeye karşıdır, fair-play ister ve 58. maddenin değiştirilmesine destek vermez” diye yazacağız ve bütün kulüplere, “imzalıyor musunuz?” sorusunu yönelteceğiz. “hayır, imzalamıyoruz” derlerse, “galatasaray olarak bu kulüpler birliği’nde olamayız” diyerek çekileceğiz. türk futbolunu, içinde bulunduğu kaos ortamından çıkaracak kurum kulüpler birliği’nin ta kendisidir. onun için de bu olaya bakış açısını, duruşunu net bir şekilde ortaya koymalı ve kamuoyu ile paylaşmalıdır. bu konuda kimin ne düşündüğünü herkesin bilmesi gerekir. bizim en baştan beri duruşumuz belli. galatasaray olarak biz “6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliği önlemeye dair kanun’da yer alan hapis cezaları çok ağır” dedik ve değiştirilmesi için herkesten çok çaba gösterdik. ancak, işin bu noktası kurallara göre olmalı. şike yapanlara küme düşürülmesinin kaldırılması doğru bir yöntem değil.

    2012’de tff’ye cesaret diliyorum

    galatasaray başkan yardımcısı adnan öztürk’e, geride bıraktığımız 2011 yılına ilişkin değerlendirmelerini ve 2012’den neler beklediğini de sorduk...
    - 2011’de galatasaray adına unutamadığınız olay?

    kadın voleybol takımımızın avrupa kupası maçı için gittiği güney kıbrıs rum kesimi’nde saldırıya uğramasını hiç unutamam. sporcularımız rumların yaptığı taşkınlıklara ve sahaya atılan biber gazına rağmen maça devam etmek istediler, bitirdiler.

    - 2011’de türk sporu adına unutamadığınız olay?
    a milli futbol takımımız’ın 2012 avrupa şampiyonası finalleri’ne gidemeyişi...

    - 2012’den beklentileriniz?

    tertemiz bir futbol ve tertemiz bir spor dünyası. gençlerine yönelmiş bir futbol ortamı. olaysız, küfürsüz ve hakaretsiz bir düzen. galatasaray adına ise; hak ettiği gibi türk sporu adına öncü olduğunu gösterip, liderliğini perçinlemesi.
    - türkiye futbol federasyonu’na bir mesajınız var mı?
    türkiye futbol federasyonu’na 2012 yılında cesaret diliyorum. bu olaylarla ilgili benim tek tarifim; federasyonu yetkisini kullanmıyor.

    g.saray yeniden doğdu

    - galatasaray’ın ilk yarıdaki performansı için yorumunuz?
    özlenen ve istenen galatasaray’ın yeniden doğuşu…
    - galatasaray camiasına mesajınız?
    2012; avrupa’da başarıya giden yolda en emin ve doğru adımların atılacağı yıl olacak. küfürsüz, olaysız galatasaray’a yakışan bir duruşla kulübümüzü ileriye götürmeye devam edeceğiz.

    işte galatasaray’in kulüpler birliği’ne vereceği deklerasyon

    kulüpler birliği vakfı şikeye ve teşvike karşıdır.
    kulüpler birliği vakfı her zaman fair-play ister.
    kulüpler birliği, 58. madde için genel kurula gitmez.
    türk futbolu çağdaş ve adil bir yola girsin

    galatasaray başkanı ünal aysal, yeni yıl mesajında türk futbolunun içinde bulunduğu sıkıntılı döneme değindi. aysal, şu ifadeleri kullandı: “yeni yılda türk futbolunun içinde bulunduğu sancılı süreci de geride bırakarak çağdaş ve adil bir yola gireceğine, bu doğrultuda türk sporunun milletlerarası standartları yakalayacağına dair inancımı korumaktayım.”

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın