• 34
    tüm mevkileri ele alırsak eğer;

    kaleci: son zamanlarda hiç bu kadar güvende hissetmemiştik kendimizi. muslera'dan kolay kolay o forma geri alınamaz. aykut ve ufuk iyi yedek, transfere gerek yok.

    sağ bek: eboue mükemmel, gol atıyor attırıyor. sabri iyi yedek. ama diyebilirsiniz ki afrika kupası var o ne olacak işte o zamanda sabri'nin formsuzluğu veya olası bir sakatlıkta ujfa reis devreye girer sağ bek oynar, stopere de gökhan zan, servet çetin ve ceyhun'dan biri geçer. transfere gerek yok.

    stoper:semih kaya ve ujfalusi cuk oturdu. semih daha da gelişecektir. sadece bu sene değil gelecek seneleri de kurtardık. milli topçularımız gökhan ve servet iyi yedek olur. transfere gerek yok.

    sol bek:hakan balta müthiş bir çıkış gösterdi, iyi oynamakta. lakin çağlar ortalarda yok hakan'ın olası bir sakatlığında hem maç eksikliği hem de formsuzluğu açısından aksayacağını düşünüyorum. o yüzden bu bölgeye yerli bir oyuncu şart.

    sağ kanat: kazım ban göre yeterli seviyede oynuyor. ha çok büyük işler yapıyor mu hayır ama ileride çok iyi top tutuyor ve takımın hem dinlenmesini hemde sete yerleşmesini sağlıyor. bence yerli olarak kalitenin üstünde. ancak bir yedeği yok aydın yılmaz yeterli değil. o yüzden bir tane transfer şart. yerli ve yabancı olabilir. yerli olursa şukela olur.

    orta saha orta: galatasaray şu anda ön liberosuz bir oyun tarzıyla oynuyor. fm diliyle orta sahada m(c)'lerle oynuyor. selçuk ve melo şu anda türkiye liglerinin en iyi orta saha ikilisi. yedeklerimizde ayhan, ceyhun, yekta yeterli seviyede. transfere gerek yok.

    sol kanat: engin baytar, albert riera, aydın yılmaz derken sonunda emre çolak'ı bu mevkiye monte etmeyi başardık. artık kolay kolay o formayı çıkarmaz üstünden. yedekleri de gayet yeterli seviyede engin baytar ve riera bu seneyi çıkartır. transfere gerek yok.

    forvet: baros ve elmander mükemmel ikili oldular ilerde. çapraz koşulardan başımız döndü yeminle. bu oyuncuların yedeği de gayet iyi. sercan yıldırım yeterli. ancak olası sakatlık ve cezalar durumunda tek forvete dönme ihtimalimiz oluşabilir. transfer öncelikli değil ancak iyi bir yerli oyuncu makul fiyatlarda alınabilirse mükemmel olur.

    şimdi saydığım bölgelere gönlümden geçen futbolcuları yazayım;

    sol bek: hasan ali kaldırım birinci tercihim ancak kayseri yönetiminden futbolcu almak imkansız gibi bir şey. o yüzden özgür çek eğer fener'le anlaşmadıysa alınması gerekir. hem ilerde de oynar. başka bir türk oyuncu aklıma gelmiyor (fm'de de bulamıyorum zaten) * yabancı oyuncu alınmamalı demiştim ama taiwo söylentileri var ucuza gelcekse neden olmasın *

    sağ kanat: işte transfer sezonunun eğlenceli geçmesini sağlayacak mevki. alınacak oyuncu kazım'ın yedeği değilde o'nunla mücadele edip formayı kapmaya çalışan bir oyuncu olması gerekir. gönlümden geçen isimler, gökhan töre ve hamit altıntop. hamit gelirse direk banko oynar orası ayrı, hem orta sahaya çekersin istediğin zaman tam bir joker. ve tabi her galatasaraylı'nın gönlünde yatan oyuncu abdul kader keita. bak yine anılarım depreşti. artık yarım sezon mu kiralıyoruz tapusunumu alıyoruz ne yapıyosak yapalım, parçalıyı bu aslan parçasına yeniden giydirelim. ancak içimden bir his fatih terim'in anadolu'da top oynayan yerli oyunculardan birini getireceğini söylüyor. bu isimler yiğit gökoğlan ya da turgut doğan şahin olması kuvvetle muhtemel. eğer onlardan biri gelirse ancak kazım'ın yedeği olur. ancak hiç yoktan aydın'dan iyidir.

    forvet: dediğim gibi transferi öncelik değil. ancak mevlüt'ü alabilirsek mükemmel olur. ya da ünal aysal'ın tabiriyle süpriz bir striker ortaya çıkabilir. uzun boylu sarışın yakışıklı bi delikanlı vardı napıyo acaba. *

    not: sol kanat'a transfere gerek yok demiştim ancak. hadi be podolski kop gel günahlarından diyorum ve transfer sezonunu noktalıyorum.

    2.not: bi dakka bi dakka, son olarak stoperde servet'ten kurtulup serdar aziz'i alırsak en az on sene stoper sıkıntısı çekmeyiz. iki sarışın cengaver semih kaya ve serdar aziz'i bi hayal edin bakıyim parçalıyla.

    hayırlısı olsun diyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın