• 78
    transfer taraftarı etiketini yeme pahasına bu riski alıyorum: kaçan balık büyüktür. (kalan günlerde wijnaldum, podolski, ya da shaqiri falan gelmeyecekse)

    yerli transferi açısından;

    malumunuz, beşiktaş, fenerbahçe ve trabzonspor'un şike soruşturmasıyla başları dertteydi. doğal olarak, herhangi bir yerliye talip olduğumuz anda tercihi ts ya da fb değil biz olurduk. takımın havası, fatih terim faktörü, lider olmamız gibi avantajlarımız vardı.

    peki biz naptık?

    olcan elimizden kaçtı, alper az kalsın fener'e gidiyordu. mevlüt gündemimize bile gelmedi.

    yabancı transferi açısından;

    podolski için 10-12, shaqiri için de 13-15 milyon euroluk riskler alınabilirdi. çünkü bu iki oyuncu da takıma seviye atlatabilecek kalibredelerdi. ayrıca şampiyonlar ligi geliri, şampiyonluk primi, forma satışları vs. derken maliyetleri fazlasıyla çıkardı. hem bu sezonun, hem de gelecek sezonun cl biletini kapmayı garantileyebilirdik. ayakbastı parası bile yeterdi!

    galatasaray şike soruştırmasının gölgesinde kalan rakipleriyle arasını açma, kopup gitme fırsatlarını tepmiştir maalesef. euro 2012 sonrası, ücretlerin el yakacağını düşünürsek galatasaray yönetimi risk almayarak büyük hata yapmış, adeta kendi ayağına sıkmıştır.

    son bir cümle, melo'nun bonservisini kesin alırız diyebilen var mı? ben güvenemiyorum.
  • 61
    ısrarla forvetlerle adımızın anıldığı, taraftarların arşavinlerden berbatovlardan bahsettikleri sezon. hayır ben istemez miyim podolski'yi takımımda görmeyi? ama adı üstünde ara transfer döneminden bahsediyoruz. bu tür oyuncuları eğer sözleşmeleri sezon sonunda bitmiyorsa getirmek kolay değil. kaldı ki iyi giden bir forvet ikilisine sahibiz. terim bunlardan daha taşaklı bir santrafor getirip bir tanesini kulübeye çekmez diye düşünüyorum. ha genç yerli bir golcü düşünülürse anlarım. gurbetçilerden falan bi tane gelirse eyvallah başımla beraber. ama dediğim gibi ara transfer dönemi söz konusuysa beklentileri arttırmamak gerekli. takımın dengesini bozmadan yedek kalmayı da sorun etmeyecek hazır topçulara eğilmek lazım.

    şahsi fikrim takımın en acil ihtiyacı, hatta bana göre acil olan tek ihtiyacı bir adet kanat oyuncusudur. gökhan töre'nin imkansız olduğunu düşünmekteyim her anlamda. ama olcan adın kaçmasa iyiydi. gene de dünyanın sonu değil. ama en önemli husus ne stoperdir ne de forvet. bize sağlam bir kanat oyuncusu lazım.
  • 120
    bu ara transfer dönemi için dağ fare doğurdu demek istiyorum. yok yok o bile az kalıyor. şov yapalım demiyorum, ama bu takımın bir forvet ve bir sağ açığa ihtiyacı varken,(forvet transferini 9 aydır bekliyoruz, 9 ay bebek doğar lan!) üstüne elimizdeki hazır tek sağ açığı yunan ellerine kiralıyoruz. futbol aklı tutulması değil, güneş tutulması mübarek. neyse, şampiyon cimbom diyelim bozmayalım moralleri.amin.stop.
  • 39
    sezon başına yetişmeyen ve bu döneme kalan yıldız golcü işinin akıbeti ne olacak ciddi ciddi merak ediyorum. takım tam da rayına oturdu gibi, şu dakikadan sonra çok çok dikkatli transferler yapmak gerek... ilk on birden ziyade yedek kulübesine fark yaratacak adamların alınmasının taraftarıyım, yedek bir stoper, yedek bir orta saha, yedek bir forvet. belki yıldız bir kanat ne bileyim... o değil de kaza bela olmayınca takım şaka maka ne güzel geçirdi 17 haftayı kaymak gibi...
  • 138
    transfer dönemlerinde elbette isimler önemlidir, kariyerler önemlidir, noktayı her zaman sahada yapılan katkı koyar, bu ülkeye devre aralarında kağıt üzerinde çok kaliteli isimler geldi, geçtiğimiz senelerde jo, dos santos, kenny miller, gibi ama hiç birisi beklenen katkıyı veremedi.

    asıl hikaye 2004-2005 sezonunun devre arasındaki hikayedir. bu dönemde fenerbahçe nicolas anelka'yı alırken, biz franck ribery'i transfer etmiştik ve ribery anelka'nın bonusu diye dalga bile geçilmişti ömer çavuşoğlu zihniyetine sahip futbol ulemaları tarafından. bunun içindir ki isimlere değil, verilen katkıya bakmak lazımdır, daha gelmeyen adamlarla, ligde golleri sıralayan adamları karşılaştırmak, abesle iştigaldir. gekas gösterdiği performansla 2011-2012 sezonu ara transfer dönemi için şimdilik en başarılı transferdir, umarım necati ateş de en az gekas kadar başarılı olur. necati'nin ilk gelişi yine devre arasıydı* ve ondört maçta dokuz gol atmıştı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın